Diyanet Vakıf-sen’den akıl almaz öneri: Yılbaşında kutlama yapanlar camide çalıştırılsın

Diyanet Vakıf-sen’den akıl almaz öneri: Yılbaşında kutlama yapanlar camide çalıştırılsın

Diyanet Vakıf-sen’den akıl almaz öneri: Yılb... Diyanet Vakıf-sen Genel Başkanı Nuri Aksoy, yılbaşında yasağı delerek kutlama yapanlarında camiide çalıştırılmasını önerdi. Aksoy, "Yılbaşında yasağı dinlemeyip ihmal edenleri, eğlence mekanlarında toplanan insanları camii hizmetlerinde çalıştıralım" dedi

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yılbaşı partilerinin yasaklanmasının ardından Diyanet Vakıf - Sen Genel Başkanı Nuri Aksoy'dan ilginç bir öneri geldi. Aksoy, "Yılbaşında, yasağı dinlemeyip ihmal eden, keyfiyetten ve boş yere sokaklarda dolaşan, eğlence mekanlarında toplanan insanları camii hizmetlerinde çalıştıralım." dedi.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Aksoy, şunları söyledi: "Ülkemizde son alınan kararla hafta sonları cuma akşamından pazartesi sabahına kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yılbaşı münasebeti ile de bu yasak 4 gün olarak belirlendi. Tabii herkes bu kurallara harfi harfine uymuyor. Kimisinin geçerli sebepleri olduğu için sokağa çıkıyor, kimisi ise keyfiyetten dışarılarda geziyorlar. İşte bizde diyoruz ki keyfi olarak boş yere sokağa çıkıp yasağı dinlemeyen ve güvenlik güçlerini zor durumda bırakan bu insanları camii, mescit gibi ibadethanelerimizde zaruri olarak 1 günlüğüne çalıştıralım. Camilerimizin temizliğinde olur, bakımlarında olur veyahut camii görevlisinin belirleyeceği bir işte çalıştırılabilirler."

"FAYDASIZ BİR İŞİ FAYDALI BİR İŞLE KAPATABİLİRLER"

"Ülkemizde 90 binden fazla camii mevcut ve bu dini mekanlarımızın personel ihtiyaçları var. Din görevlilerimizin çoğunluğu, camii ve mescitlerimizin ihtiyaçlarının aksamaması ve namaz kılmaya gelen insanların mağdur olmamaları için temizlik, bakım- onarım gibi işleri kendileri üstleniyor. Sokağa çıkma yasağını dinlemeyip, yasa ihlali yapan vatandaşlarımız da hiç değilse faydalı bir iş yapmış olurlar. Bu aynı zamanda bir kamu hizmetidir. Buradan yetkililerimize sesleniyorum: Yılbaşında, yasağı dinlemeyip ihmal eden, keyfiyetten ve boş yere sokaklarda dolaşan, eğlence mekanlarında toplanan insanları camii hizmetlerinde çalıştıralım. İnanın kendileri de bu işten dolayı sevineceklerdir. İşin hem sevap kazanma yönü var hem de devletin bir işinde görev alma yönü var. Faydasız bir işi faydalı bir işle kapatabilirler."

"ALKOL ALANI NEDEN CAMİYE ALALIM SORUSU AKLA GELEBİLİR"

"Vatandaşlarımızın da bu çağrımızı haklı bulacaklarına düşünüyorum. Ha şunu diyebilirsiniz alkol alan, eğlence mekanlarında gün geçiren insanları camiye neden alalım sorusu akla gelebilir. İşte burada o insanlar camilerimizde, mescitlerimizde görev alsınlar ki hatalarını anlasınlar. Bu onlar için büyük bir fırsattır."

"Diyanet Vakıf-sen’den akıl almaz öneri: Yılbaşında kutlama yapanlar camide çalıştırılsın" haberi, 29 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 29 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Diyanet Vakıf-sen’den akıl almaz öneri: Yılbaşında kutlama yapanlar camide çalıştırılsın haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyanet Vakıf-sen’den akıl almaz öneri: Yılbaşında kutlama yapanlar camide çalıştırılsın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  2. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  3. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  4. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  5. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  6. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  7. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  8. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  9. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  10. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  11. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  12. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  13. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  14. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  15. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  16. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  17. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  18. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  19. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  20. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
Gündem Haberleri