Dizilerde son durum: Hangileri kalıcı, hangileri gidici?

Dizilerde son durum: Hangileri kalıcı, hangileri gidici?

Dizilerde son durum: Hangileri kalıcı, hangi... Uzun süreleriyle halihazırda tartışma konusu olan dizilerin akıbeti, büyük ölçüde reyting sonuçlarıyla belirleniyor.

Haber Global'in derlemesine göre  örneğin, Show TV’nin dört hafta önce büyük umutlarla seyirciyle buluşturduğu Oğlum dizisi için reyting alarmları çalmaya başladı.

oglum-dizisi-1m5i.webp

Çarşamba akşamları ekranlara gelen Oğlum dizisinin ilk üç bölümü reytinglerde yüz güldürmüştü. Ancak 2 Mart akşamı yayınlanan 4. bölümde düşen reytingler diziyle ilgili bazı sorunları gün yüzüne taşıdı.

Oğlum’un son bölümünün kötü reytingler almasında, dizinin hikayesinin çok acıklı olması neden olabilir.

Bir ailenin çocuklarının ölümü sonrasında yaşadığı ağır travmayı ekran başında izlemek izleyiciler için zor bir durum. Özellikle de çocuğu olan aileler bu tür yapımları izlerken kendi başlarına da böyle bir şey gelebileceği korkusu yaşıyor. Bu korku bazen diziyi izleme yönünde reflekse dönüşüyor ama çoğu zaman da aile empati yapmak istemediği için diziyi bırakabiliyor.

REYTİNGLERDE YÜZÜ GÜLMEDİ

Oğlum dizisi dördüncü bölümü ile çarşamba akşamı total ve ab reyting listesinde ilk 5’e giremedi. Dizinin yeni bölümleri bu reyting oranlarıyla devam ederse, Songül Öden, Canan Ergüder, Nihal Yalçın, Feyyaz Duma ve Timur Acar gibi başarılı oyuncuları kadrosunda bulunduran Oğlum dizisi kalıcı olmayabilir.  

SADAKATSİZ DİZİSİ

Başrolleri Cansu Dere ve Caner Cindoruk'un paylaştığı Sadakatsiz dizisi 2 sezondur Kanal D'de yayınlanıyor. BBC Studios'un 'Doctor Foster' isimli dizisinden uyarlanan Sadakatsiz'de orijinalinde olduğu gibi heyecan ve entrikanın hız kesmemesi seyircinin ilgisinin azalmamasını sağladı. Ancak Sasdakatsiz'in uyarlandığı Doctor Foster 2 sezonluk bir yapım. Sadakatsiz de bu nedenle planlandığı gibi 2 sezon sürecek.

Geçtiğimiz günlerde Sadakatsiz dizisinin hayranlarını üzen haberi Caner Cindoruk verdi. Sadakatsiz'de Volkan karakterini canlandıran Caner Cindoruk,  “Son düzlüğe girdik. Bu sezon bitireceğiz. Son 10 bölümümüz kaldı” dedi. Böylece Sadakatsiz'in 60. bölümde yani sezon sonunda final yapacağı belli oldu.

351968-x.webp

BABA DİZİSİ 

Dizi dünyasında Salı akşamlarının önemli bir yeri var. Destan, Masumlar Apartmanı ve Evlilik Hakkında Her Şey dizisi gibi birbirinden iddialı yapımlar her Salı akşamı seyirciyle buluşuyor. Salı rekabetinde tüm bu dengeleri değiştiren Baba dizisi ise 3 hafta önce ekran macerasına başladı.

İstanbul’daki akrabalarından çok büyük bir miras kalan Anadolulu bir ailenin hikayesini anlatan Baba dizisinin reyting listelerinde emin adımlarla ilerlediği görülüyor.

Usta oyuncu Haluk Bilginer ve son dönemin en başarılı isimlerinden Tolga Sarıtaş’ı başrollerde bir araya getiren Baba dizisi üçüncü haftasında başarı grafiğini yükseltti. Dizi, reytinglerin ardından YouTube’da da vites yükseltti. Dizinin ilk bölümünün görüntülenme sayısı 5 milyonu aştı.

Ay Yapım tarafından çekilen dizinin ikinci bölümü Twitter’da gündem olmayı başardı. Sezonun kalıcı dizileri arasında olacağı tahmin edilen Baba dizisinin önümüzdeki haftalarda reytinglerde zirveye oynayabileceği konuşuluyor. Ancak bunun için çok güçlü bir rakip olan Destan’ı geçmesi gerekiyor.

ÜÇ KIZ KARDEŞ DİZİSİ

Kanal D ekranında ikinci bölümü salı akşamı yayınlanan Üç Kız Kardeş izleyicilerden olumlu yorumlar adı ve dizinin 2. bölümde reytingleri arttı. 

Dizi sosyal medyada da oldukça konuşuldu. İlk bölüme göre reytinglerini yükselten dizi tüm kişiler kategorisinde üçüncü sırada yer aldı. AB grubunda beşincilik elde eden dizi, ABC1’de ise günü altıncı olarak tamamladı.

Özgü Kaya’nın oyunculuk performansıyla tam not aldığı bölümde, Somer (Berker Güven) ve Türkan’ın (Özgü Kaya) yakınlaşma sahnesi izleyicileri heyecanlandırdı. Öte yandan Dönüş (Almila Ada) ve Serdar’ın (Vural Şahanoğlu) ikili sahneleri de büyük ilgi gördü. Dizinin finalinde ise Derya’nın (Melisa Berberoğlu) anlattıklarıyla Türkan’ın kötü şeyler yaşadığından şüphelenen Sadık ve Nesrin’in Türkan’ın gelin gittiği evi boş bulması herkesi şaşırttı.

90’ların özlenen aile sıcaklığını izleyici ile buluşturan, samimi ve sıcak hikayesiyle beğeni toplayan Üç Kız Kardeş, Salı reyting yarışında ‘ben de varım’diyor. İclal Aydın’ın aynı adlı romanından uyarlanan dizisi ‘Üç Kız Kardeş’ dizisinin şimdilik yolu açık.

"Dizilerde son durum: Hangileri kalıcı, hangileri gidici?" haberi, 07 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Dizilerde son durum: Hangileri kalıcı, hangileri gidici? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dizilerde son durum: Hangileri kalıcı, hangileri gidici? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Medya Haberleri