Doğalgaz faturasında nasıl tasarruf sağlanır?

Doğalgaz faturasında nasıl tasarruf sağlanır?

Doğalgaz faturasında nasıl tasarruf sağlanır? Pandemi döneminde evde daha fazla vakit geçirilmesi nedeniyle doğalgaz tüketimi artarken, uzmanlar doğru yapılan tesisat ve kombi bakımı ile önemli oranda tasarruf sağlanabileceği belirtildi.

 

Doğalgaz dağıtım şirketi Başkentgaz Doğalgaz Genel Müdürlüğünde iç tesisat biriminde görevli Makine Mühendisi Taha Kayapınar, hava sıcaklıklarının düşmesiyle bütçede ısınmadan tasarruf yapmak ve enerjinin verimli kullanılmasını sağlamak için alınabilecek önlemleri anlattı. Kayapınar, pandemi döneminde evde daha fazla vakit geçirildiğini, bu nedenle doğalgaz tüketiminin arttığını kaydederek alınacak küçük önlemlerle hem doğalgaz faturasında önemli oranda tasarruf yaparak aile bütçesine katkıda bulunulabileceğini hem de gelecek nesiller için enerji kaynaklarının verimli kullanılmasının sağlanabileceğini bildirdi. Kayapınar, "Yaşam alanlarımızın her köşesinde istediğimiz şekilde kullandığımız enerji kaynağı doğalgaz, ithal kömürün yarı fiyatına; mutfak ve banyoda tüpe göre ise 5 kat daha ucuz, konforlu ve güvenli ısınma imkanı sunuyor. Ayrıca oda sıcaklığını 1 derece düşük ayarlamak da yüzde 7 tasarruf sağlıyor. Ayrıca kombi bakımı ve seçimi de tasarruf için önemli. Zamanla filtrelerde oluşan tıkanıklık daha fazla doğalgaz tüketimine neden olacaktır. Yıllık olarak yetkili servislere kombi bakımlarının yaptırılması gerekiyor. Kombi eğer balkonda ise yalıtım yapılmalı, sisteme antifiriz koyulması gerekiyor. Kombi evin veya iş yerinin büyüklüğüne gore seçilmelidir" diye konuştu.

'YÜZDE 20 TASARRUF SAĞLANABİLİR'

Kayapınar, doğru yapılmış bir tesisat ile doğalgazda yüzde 20 tasarruf edileceğini söyleyerek şöyle konuştu: "Tesisatı uygun şekilde yapılan mesken, kombi çalıştırıldıktan sonra 15-20 dakika içinde ısınır. Uzun süre ısınmıyorsa kombi ve peteklerin temizletilmesi gerekir. Bakım onarımı yapılmış bir doğalgaz tesisatı sayesinde yüzde 20 tasarruf yapmak mümkün. Evden çıkıldığında kombi kapatıldığı için ortam daha da soğur. Tekrar ısıtmak için ise kombi daha fazla çalışır ve normalden daha fazla doğal gaz tüketimi gerçekleşir. Kombiyi kapatmak yerine düşük sıcaklıkta çalıştırarak doğal gaz tüketiminden tasarruf sağlanabilir. Radyatörlerin, odada ısı dağılımını sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlayarak yüzde 25 verimlilik sağlayabiliriz. Bunun için radyatörlerin önüne, üstüne eşya koymamalı, çamaşır asmamalı, önünü perde ile kapatmamalıyız. Ayrıca radyatör ve duvar arasına ısı yalıtımı koymak, camlara film uygulamak, panjur kullanmak da ısının dışarı çıkmasını engelleyecektir."

'RADYATÖRLER 2 YILDA BİR TEMİZLENMELİ'

Kayapınar, radyatörlerin zamanla tıkanabileceğini ifade ederek, "2 yılda bir temizliğinin yapılması, suyunun boşaltılması gerekiyor. Ayrıca termostatik vana kullanarak oda sıcaklığı, ayarladığımız dereceye geldiğinde kombinin daha az çalışmasını; oda sıcaklığı düştüğünde ise kombinin otomatik olarak devreye girmesini sağlayıp, fazla tüketimin önüne geçebiliriz. Gelecek nesillere temiz enerji bırakabilmemiz için doğalgazı da tasarruflu kullanmalıyız" değerlendirmesinde bulundu

"Doğalgaz faturasında nasıl tasarruf sağlanır?" haberi, 14 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 14 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Doğalgaz faturasında nasıl tasarruf sağlanır? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Doğalgaz faturasında nasıl tasarruf sağlanır? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  2. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  3. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  4. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  5. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  6. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  7. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  8. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  9. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  10. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  11. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  12. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  13. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  14. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  15. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  16. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  17. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  18. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  19. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  20. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
Ekonomi Haberleri