DP Lideri Uysal, İYİ Parti'ye yapılan saldırıyı kınadı ve sağduyu çağrısı yaptı

DP Lideri Uysal, İYİ Parti'ye yapılan saldırıyı kınadı ve sağduyu çağrısı yaptı

DP Lideri Uysal, İYİ Parti'ye yapılan saldır... DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul İl Başkanlığı'na meydana getirilen silahlı saldırıya tepki göstererek, siyasetçilere sağduyu çağrısında bulunmuş oldu.

Uysal, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik yapılan tehditlerin saldırılara zemin hazırladığını belirtti.

Uysal, Türkiye'nin belki de en zor seçimi olan 14 Mayıs 2023 seçimlerine yaklaşırken siyasi aktörleri sağduyulu hareket etmeye davet etti.

İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'ndan gerekli açıklama ve tedbirlerin alınmasını beklediğini söyledi.

Uysal, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylığına ilişkin soruya ise, "Anayasaca teminat altına alınmış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının örgütlenme hakkı var" cevabını verdi.

Uysal, "Bizim meselemiz iktidara karşı mücadelemizi vermektir. Bugün bu iktidarın yanlışlarına, sistematik çöküşe karşı milletimizin mücadele mihengi Millet İttifakı olmuştur" dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ordu'ya çeşitli programlara katılmak üzere geldi. Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'nde yaptığı açıklamada, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıya tepki gösterdi. Uysal, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik yapılan tehditlerin saldırılara zemin hazırladığını savundu ve "Bugün elim bir olay yaşandı. Gece yarısı İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı bir saldırı gerçekleştirildi. Siyasetçiler, devlet adamları ve toplum liderlerinin söyledikleri sözler ve hareketler, bir örnek teşkil eder" dedi.

Uysal, siyasi liderlere sağduyu çağrısında bulunarak, "14 Mayıs 2023 seçimlerine yaklaşırken, Türk tarihinin ve demokrasisinin belki de en zor seçimini yapacağız. Bu noktada, özellikle Sayın Erdoğan başta olmak üzere tüm siyasi aktörleri, sağduyulu hareket etmeye davet ediyoruz. İçişleri Bakanlığı'na ve Adalet Bakanlığı'na, bu konuda halkta oluşan endişeleri gidermek için gerekli açıklama ve tedbirleri hızla almasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylığı hakkında sorduğu soruya yanıt olarak, Uysal, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının örgütlenme hakkına sahip olduğunu ve herkesin siyasi parti kurarak mücadele edebileceğini söyledi. Uysal, "Millet İttifakı olarak, önceliğimiz muhalefete karşı mücadele etmek değil. Sayın İnce ile ilgili bir değerlendirme yapmamız gerektiğini düşünmüyorum. Bizim amacımız, bu hükümetin yanlışlarına karşı mücadele ederek, Millet İttifakı'nın arkasında büyük bir çoğunluğu birleştirmek ve milletimizin muhakemesini kolaylaştırmaktır" dedi.

Uysal, açıklamasının ardından Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nı ziyaret etti ve akşam saatlerinde partilileriyle birlikte iftar programına katılmak üzere buluşacaklarını belirtti.

"DP Lideri Uysal, İYİ Parti'ye yapılan saldırıyı kınadı ve sağduyu çağrısı yaptı" haberi, 01 Nisan 2023 tarihinde yazılmıştır. 01 Nisan 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan DP Lideri Uysal, İYİ Parti'ye yapılan saldırıyı kınadı ve sağduyu çağrısı yaptı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DP Lideri Uysal, İYİ Parti'ye yapılan saldırıyı kınadı ve sağduyu çağrısı yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  2. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  3. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  4. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  5. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  6. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  7. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  8. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  9. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  10. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  11. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  12. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  13. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  14. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  15. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  16. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  17. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  18. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  19. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  20. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
Politika Haberleri