Dr. Levent Uysal, eğitimin geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu

Dr. Levent Uysal, eğitimin geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu

Dr. Levent Uysal, eğitimin geleceğine dair d... Yapay zekanın yeni sistemin merkezine oturacağını söyleyen Dr. Levent Uysal, "yapay zeka ve ona eklemlenen algoritmalar, robotikler ve sensör teknolojileri gibi kavramların büyük bir ekosistem dönüşümü yaratacak" dedi.

Yapay zekanın yeni sistemin merkezine oturacağını söyleyen Dr. Levent Uysal, eğitimin geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Yapay zeka ve ona eklemlenen algoritmalar, robotikler ve sensör teknolojileri gibi kavramların büyük bir ekosistem dönüşümü yaratacağını ve yapay zekanın yeni sistemin merkezine oturacağını söyleyen Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı (NEV) Kurucusu Dr. Levent Uysal, "Büyük veri analizleri ve yapay zeka kullanımı ile birlikte eğitimin doğasındaki pek çok zorluk ortadan kalkıyor. Örneğin her öğrenci kişiselleştirilmiş bir eğitim deneyimine kavuşabilecek. Üstelik kişiselleştirilmiş bir eğitim alan öğrencinin, öğrenme süreci kolaylaşacak, motivasyonu yükselecek, dolayısıyla başarı oranları artacaktır. Dünyanın çeşitli üniversitelerinde öğrencilerin sorularına cevap vermesi için sohbet botları kullandıklarını görüyoruz. Bu uygulama hem kurumların işini kolaylaştırıyor hem de öğrenci memnuniyeti artırıyor. Araştırmalar, soruların %91'den fazlasının doğru cevaplandığını ve bot kullanımına dair öğrenci talebinin de arttığını söylüyor. Bu sonuçlar da gösteriyor ki, dönüşüm başlamalı. Üniversiteler, eğitimin kişileştirildiği, zaman mekan kavramının kırıldığı, her şeyi en baştan kurgulayacak birtakım pratiklerle çalışmak zorunda" diye konuştu.

"YAPAY ZEKA EĞİTİMDEKİ TEKRARA DAYANAN RUTİN GÖREVLERİ AZALTACAK"

Öğrencilerin omuzlarındaki tekrarlayan, rutine dönüşen görevleri yapay zekanın devralacağını kaydeden Uysal, "Hem eğitmenler hem de öğrenciler, yaratıcı, bilişsel ve duygusal zeka becerilerine daha fazla eğilebilecekler. Büyük veri analizleriyle, üniversiteler öğrencilerine kariyer yolculuklarında ihtiyaçları olacak bilgi, beceri ve yetenekler konusunda daha doğru yönlendirmeler yapabilirler. Bu alanın tüm dünyada bir dönüşüme ihtiyacı var, neden tetikleyici yapay zeka olmasın?" dedi.

Uysal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kitabım "5.0 Önde Başlamak" da vurguladığım gibi, yapay zeka sayesinde öğrencilerin kendi araçlarını seçmesi için özgürlükleri olacak. Öğrenciler, kendi kişiselleşmiş öğrenme süreçleri için gerekli olan araç-gereçleri keşfedecek ve kullanabilecek. Bu süreç boyunca, öğrenmeyi öğrenecek ve öğrenmenin keyfine varabilecekler. İlgilerini çekmeyen, tekdüze bir öğrenme sistemi yerine, kendi öğrenme modellerini yaratabilecekler. Bu uluslararası alanda, "blended learning', "BYOD (Bring Your Own Device)" ve "flipped classrooms" gibi projelerle birlikte kullanılan bir yöntem. Yapay zeka bunları mümkün kılacak." ifadelerinde bulundu.

yapay-zeka2.jpgyapay-zeka-3.jpg

 

"Dr. Levent Uysal, eğitimin geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu" haberi, 26 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 26 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Dr. Levent Uysal, eğitimin geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dr. Levent Uysal, eğitimin geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:52 Yeni model sızdırıldı! iPhone SE 4'ün özellikleri ve görüntüsü
  2. 17:51 Altın için 3.000 dolarlık hedef gerçekleşebilir mi?
  3. 17:48 Elon Musk'ın Twitter'deki Mavi Tik Devrimi: Premium Üyelik Sahipleri İçin Ücretsiz Erişim
  4. 17:44 Bakanlık tarafından açıklandı: Söz konusu işletmelerde KDV oranlarına artış yapılacak!
  5. 17:42 Şarkıcı Katy Perry’nin canlı yayında elbisesi koptu! Ne yapacağını bilemedi
  6. 17:39 Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı!
  7. 17:36 Microsoft'tan BAE merkezli yapay zeka firmasına dev yatırım yapıldı
  8. 17:25 Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar sonrasında iptal edildi
  9. 17:08 Belediye başkanı seçilen 4 CHP’li ismin milletvekilliğinin sona verildiği açıklandı
  10. 17:04 ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı neler olacak?
  11. 17:04 Güney Koreli K-Pop Yıldızı Park Bo Ram Aniden Yaşamını Yitirdi
  12. 17:00 Galatasaray, Siltaş Yapı Pendikspor Maçı İçin Florya'da Hazırlıklara Başladı
  13. 16:59 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin açıkladı: "Teleferik kazası adli bir olaydır"
  14. 16:56 ‘Erdoğan ile arasında kriz var’ iddialarına Şimşek’ten yalanlama geldi
  15. 16:52 Trump’ın tarihi 'sus payı' ödemesine ilişkin açılan dava başladı
  16. 16:50 Tacikistan'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu getirildi
  17. 16:45 Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'
  18. 16:42 John Kirby açıklamada bulundu: İran İsrail saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi verdi mi?
  19. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
  20. 16:37 Fenerbahçe'nin efsane kaptanı siyasete adını yazdırdı!!
Eğitim Haberleri