DTCF'de skandal! yüzlerce yazma eser kayboldu! Kaç yıldır kayıp oldukları bile bilinmiyor

DTCF'de skandal! yüzlerce yazma eser kayboldu! Kaç yıldır kayıp oldukları bile bilinmiyor

DTCF'de skandal! yüzlerce yazma eser kaybold... Sayıştay’ın Ankara Üniversitesi 2019 Yılı Denetim Raporu’na göre Türkiye’nin ilk fakültelerinden biri olan Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) 440 yazma eserin kayıp olduğu ortaya çıktı.

Sayıştay denetçileri tarafından hazırlanan raporda Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'ndeki 440 yazma eserin kayıp olduğu ortaya çıktı.

Sayıştay’ın Ankara Üniversitesi 2019 Yılı Denetim Raporu’na göre Türkiye’nin ilk fakültelerinden biri olan Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) 440 yazma eserin kayıp olduğu ortaya çıktı. Anka’nın haberine göre; sayıştay denetçileri bu eserlerin kaybolmasında sorumlunun kim olduğunu tespit edemezken, yıllardır eserlerin kayıt alma işleminin sürmesini manidar bularak, “Yıllar içinde oluşan kayıp ve eksikliklerin zamana yayılarak ortaya çıkması muhtemel sorunlardan kurtulma çabasının bir sonucu olduğu düşünülmekte” saptamasında bulundu. Sayıştay raporunda 2013 yılı öncesinde DTCF’deki 15 bin yazma eserin Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sisteminde (KBS) kayıt işleminin başladığı, ancak aradan geçen zamana rağmen kayıt işleminin bitirilemediği belirtildi. Rapora göre KBS’ye giriş sırasında 2008 adet nadir yazma eserin sayım fazlası olarak giriş kaydı yapıldı, 440 adet kitabın kaydı ise sistemden düşürüldü. Sayıştay denetçileri 440 eserin kaydının neden düşürüldüğünü tespit etmek için kütüphane görevlileriyle görüştü. Kütüphane görevlileri Sayıştay denetçilerine, “Kitapları en son kimin ödünç aldığına yönelik log kayıtları tutulmadı ve silinme işlemiyle birlikte bu tür kayıtlar da yok edildi” dedi. Denetçiler yaptıkları incelemede kitapların ödünç verilmeden de kullanıcılar tarafından kütüphaneden çıkarılabileceğini de tespit etti.

KAÇ YILDIR KAYIP OLDUĞU BİLE BİLİNMİYOR

Sayıştay raporunda kitapların kimin ihmali sonucu kaybolduğunun tespit edilemediği kaydedilerek, “Kitapların gerçekte kaç yıldır kayıp olduğu ve düşümü yapan memurların, kayıplardan sorumlu olup olmadıklarını tespit etmek de mümkün görülmemektedir. Bu durumda kontrol ve sayım süreçlerinde eksiklikler bulunduğu anlaşılmıştır” denildi. Sayıştay denetçilerinin rapordaki saptamaları ise şöyle: “Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde bulunan yaklaşık 15 bin adet yazma eserin Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sisteminde (KBS) taşınır kayıtlarına alma işlemlerinin tamamlanmaması sorununun Sayıştay Raporlarına yansımış olmasına rağmen 2019 yılında da çözüme kavuşturulmamasının işin özelliğiyle ilgili olmadığı, yıllar içinde oluşan kayıp ve eksikliklerin zamana yayılarak ortaya çıkması muhtemel sorunlardan kurtulma çabasının bir sonucu olduğu düşünülmekle birlikte anılan eserlerin kayıt altına alınmaması sonucunda, ilerleyen tarihlerde eserlerin yok olması veya hasar görmeleri halinde, meydana gelecek kamu zararının ve bu zarardan sorumlu tutulacak ilgililerin tespitinde güçlük yaşanması riski de devam etmektedir. Bir başka ifadeyle, sağlıklı bir kayıt sisteminin kurulmaması muhtemel sorunların soruşturulmasına da engel teşkil edecektir.”

"DTCF'de skandal! yüzlerce yazma eser kayboldu! Kaç yıldır kayıp oldukları bile bilinmiyor" haberi, 07 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 07 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan DTCF'de skandal! yüzlerce yazma eser kayboldu! Kaç yıldır kayıp oldukları bile bilinmiyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DTCF'de skandal! yüzlerce yazma eser kayboldu! Kaç yıldır kayıp oldukları bile bilinmiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:13 Sergen Yalçın'dan Şaşırtıcı Açıklama: Beşiktaş Sorusuna Dikkat Çeken Cevap!
  2. 22:58 Türkiye'den Vizesiz Ziyaret Edilebilecek Ülkelerin 2024 Yılı Güncel Listesi Yayınlandı!
  3. 22:52 İnci Taneleri'nin Veda Tarihi Belli Oldu! Kanal D Resmi Açıklama Yaptı!
  4. 22:46 Altın Sahipleri İçin Kritik Uyarı: "O Tarihte Sert Bir Düşüş Bekleniyor"
  5. 22:38 Türkiye böylesini görmedi! Bir sektörde 3 bin şirket birden battı, 100 bin kişi işini kaybetti!
  6. 22:31 Dikkat! Ünlü bir baharat markasında tehlikeli madde bulundu! Herkes bu ürünleri hemen atmalı!
  7. 22:27 Gaziantep'te Beton Tankeri ve Minibüs Kazasında Ölenlerin Kimlikleri Belli Oldu!
  8. 22:24 CHP'nin ekonomi raporu: Vatandaşlar, krediye bel bağlayarak geçimlerini sürdürüyor
  9. 22:19 Dolarda tam 38 yıl sonra bir ilk yaşandı
  10. 22:17 Fenerbahçe şampiyonluk yolunda büyük yara aldı
  11. 22:14 Ankaralıları sevindirecek haber meteorolojiden geldi! 7 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  12. 22:09 Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
  13. 22:09 Altın tahmincisi uyarıyor: Gram altında yeni bir zirve görülebilir!
  14. 22:01 Mustafa Bozbey, yeğenini belediye şirketine başkan olarak atadı iddiaları!
  15. 21:57 Madonna, Copacabana Plajı'nda muhteşem bir gösteriye imza attı: 1.5 milyon kişi konser alanındaydı
  16. 21:53 İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
  17. 21:51 2024'te Güneş Aktivitesi Zirveye Ulaşıyor: Mars'ın Geleceği Tehlikede mi?
  18. 21:50 İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı, Refah'a saldırı çağrısı yaptı
  19. 21:47 Kenya'daki sel felaketinde ölü sayısı 228'e çıktı
  20. 21:46 Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüştü
Gündem Haberleri