Dünya Bankası, 18 milyar dolarlık finansmanın ayrıntılarını açıkladı

Dünya Bankası, 18 milyar dolarlık finansmanın ayrıntılarını açıkladı

Dünya Bankası, 18 milyar dolarlık finansmanı... Ülke İşbirliği Çerçevesi, 2024-2028 mali yıllarını kapsıyor ve ülkenin yüksek gelir statüsüne geçiş sürecini hedefliyor. CPF, özel sektörün geliştirilmesiyle şirketlerin daha yüksek katma değerli ve yüksek teknolojili faaliyetlere geçiş kabiliyetlerini artırmayı amaçlıyor.

Ülke İşbirliği Çerçevesi, 2024-2028 mali yıllarını kapsıyor ve ülkenin yüksek gelir statüsüne geçiş sürecini hedefliyor. CPF, özel sektörün geliştirilmesiyle şirketlerin daha yüksek katma değerli ve yüksek teknolojili faaliyetlere geçiş kabiliyetlerini artırmayı amaçlıyor.

İşbirliği Çerçevesi, Türkiye ile Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (WBG) kuruluşları arasındaki güçlü ve artan işbirliğini yansıtıyor. WBG, mevcut 17 milyar dolarlık ülke portföyüne ek olarak, çerçeve döneminde 18 milyar dolarlık kaynak sağlamayı hedefliyor.

İşbirliği Çerçevesi kapsamında, çeşitli hedeflere odaklanılacak. Bu hedefler arasında iklim değişikliğine karşı dirençliliği ve gıda güvencesini güçlendirmek için iklime uyumlu tarımın teşvik edilmesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen bölgelerde ekonomik toparlanmanın desteklenmesi gibi amaçlar yer alıyor. Bu çerçevede, yüksek ve sürdürülebilir üretkenlik artışı sağlanması hedefleniyor.

İşbirliği Çerçevesi'nde, gelir ve diğer eşitsizliklerin azaltılması, kadınlar, gençler ve kırılgan gruplar için iş imkanlarının iyileştirilmesi, kapsayıcı hizmetlere erişimin artırılması, istihdamın teşvik edilmesi ve doğal afetlere karşı dayanıklılığın güçlendirilmesi gibi konular öncelikli olarak ele alınacak.

DİJİTAL TEKNOLOJİ KULLANIMINI HIZLANDIRMAK IÇIN ÇALIŞMA YAPILACAK 

Ülke İşbirliği Çerçevesi, dijitalleşmenin hızlandırılması gerekliliğine dikkat çekiyor, bu da üretkenliğin artırılması ve kamu hizmetlerinin geliştirilmesi için kritik bir öneme sahip.

WBG, dijital teknoloji kullanımını artırmak için çeşitli alanlarda çalışmalar yapacak, bunlar arasında dijital iş ekosisteminin geliştirilmesi, depreme ve iklim değişikliğine dayanıklı kentsel planlamanın teşvik edilmesi ve hibrit eğitim olanaklarının yaygınlaştırılması bulunuyor.

İşbirliği Çerçevesi, Türkiye'nin 12. Kalkınma Planı'na dayanıyor ve WBG, çerçevenin hazırlanması sürecinde hükümet, özel sektör, sivil toplum, düşünce kuruluşları, akademi ve diğer kalkınma paydaşlarıyla istişareler yaptı.

"TÜRKİYE, EKONOMİSİNİ DEĞER ZİNCİRLERİNE ENTEGRE ETTİ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, "Türkiye son 20 senelik dönemde çok büyük bir ilerleme kaydederek halkının yaşam standartlarını önemli ölçüde iyileştirdi, modern bir altyapı geliştirdi ve ekonomisini küresel ekonomiye ve küresel değer zincirlerine entegre etti," diyerek bir değerlendirmede bulundu.

IFC Türkiye ve Orta Asya Direktörü Wiebke Schloemer, Türkiye'nin son yıllardaki etkileyici büyümesinde dinamik özel sektör ve girişimcilik ruhunun önemli bir rol oynadığını vurguladı.

MIGA Ekonomi ve Sürdürülebilirlik Direktör Vekili Moritz Nikolaus Nebe ise Ajansın, Türkiye'nin canlı özel sektörüne ve sürdürülebilir altyapı projelerine destek konusunda güvenilir bir ortak olduğunu belirtti.

BAKAN ŞİMŞEK DE DEĞERLENDİRME YAPMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile güçlü bir ortaklık çerçevesinde gelecek beş yıla yönelik mali ortaklık programının oluşturulduğunu açıkladı.

Şimşek, Ülke İşbirliği Çerçevesi çerçevesinde Dünya Bankası'nın Türkiye'ye sunacağı ek 18 milyar dolarlık finansman paketinden bahsederek, "Söz konusu tutarın 6 milyar dolarının Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (IBRD), 9 milyar dolarının IFC'den sağlanması bekleniyor. MIGA'nın ise kısa vadeli garantiler vasıtasıyla 3 milyar doları harekete geçirmesiyle üç yıl içinde sağlanacak finansmanın ortalama üçte ikisinin özel sektörün geliştirilmesinde kullanılması öngörülüyor," sözlerini kullanmıştı.

"Dünya Bankası, 18 milyar dolarlık finansmanın ayrıntılarını açıkladı" haberi, 11 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Dünya Bankası, 18 milyar dolarlık finansmanın ayrıntılarını açıkladı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dünya Bankası, 18 milyar dolarlık finansmanın ayrıntılarını açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Kemal Kılıçdaroğlu: "Bütün emekçilerin CHP ile omuz omuza Taksim’de olmalarını diliyorum"
  2. 22:08 Diyanet'ten makam araçları için açıklama geldi: "Şehir dışı programı için kiralanıyor"
  3. 22:06 1 Mayıs hava durumu tahminleri
  4. 22:05 Ankara'da 1 Mayıs nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
  5. 22:02 İsrail muhalefet lideri Yair Lapid: "İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
  6. 22:02 Fenerbahçe Hazırlıklara Başlıyor: Sakatlar ve Ceza Sınırları Belirsizliğini Koruyor
  7. 22:00 SGK vurgununda yeni gelişme: 500 milyon liralık zarar ortaya çıktı, 14 kişi tutuklandı!
  8. 21:58 Ömer, reytinglere yenik düştü: Final yapıyor
  9. 21:53 Uzman Uyarıyor: Altın Fiyatlarındaki Düşüşler O Tarihte Tersine Dönebilir!
  10. 21:46 Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları tek tek açıklandı!
  11. 21:46 Sofraların Sultanı: Nefis Sivas Köftesi!
  12. 21:43 Akseki'de Kamyonet Uçuruma Yuvarlandı: Sürücü Kurtarıldı
  13. 21:38 Yemen'deki Gerilim: ABD ve İngiltere Savaş Uçakları Ras İsa Bölgesini Vurdu
  14. 21:34 Ankaralılara Kırmızı Alarm! Meteorolojiden Ankara'ya Önemli Uyarı!
  15. 21:33 BOTAŞ'ın Mayıs Ayı Doğal Gaz Tarifeleri Açıklandı: İşte Detaylar!
  16. 21:29 Gabar Dağı'nda Askeri Araç Kazası: Bir Şehit, Üç Yaralı
  17. 21:28 Yasadışı Bahis Soruşturmasında 5 Futbolcu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  18. 21:25 Fransa'da Filistin Destekçileri İsrail'in Olimpiyatlara Katılımını Protesto Etti
  19. 21:21 Asgari Ücret Temmuz Ayında Zam Almazsa Yılın Geri Kalanında Durum Ne Olacak? İşte Detaylar!
  20. 21:20 Mantar Toplama Gezisi Korkulu Rüya Oldu: Ayı Saldırısı!
Ekonomi Haberleri