Dünyada en popüler 5 estetik operasyon açıklandı

Dünyada en popüler 5 estetik operasyon açıklandı

Dünyada en popüler 5 estetik operasyon açıkl... Dış görünüşün hem sağlık hem de psikolojik açıdan birçok etkisi bulunuyor. Daha bakımlı, fit ve güzel görünmek isteyenler ise estetik işlemlere yöneliyor.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kaya, en popüler estetik ameliyatları açıklarken bunlar hakkında merak edilen detayları paylaştı.

Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği'nin yayınladığı verilerine göre, 2022'de dünyada 14,9 milyonun üzerinde estetik cerrahi işlem gerçekleştirildi. Liposuction (yağ aldırma), meme protezi, göz kapağı ameliyatı, karın germe ise ilk sıralara yerleşti. “Estetikle hayal edilen görünüme kavuşmak gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Teknolojinin gelişmesi ise estetik ameliyatların başarı oranını artırıyor” diyen Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kaya, söz konusu estetik ameliyatlar hakkında merak edilen detayları söyledi.

Aşırı kilo kaybı, yaşlılık, doğum, emzirme gibi sebeplerden bedensel olarak deformasyonların yaşanmasıyla hastaların dış görünüşlerinden rahatsızlık duyabildiğini belirten Op. Dr. Mehmet Kaya, "Kişiler hem sosyal hem de kişisel hayatlarında kendilerini iyi hissetmek istiyor. Sık ya da fazla kilo alıp verme sonrasında karın bölgesinde sarkmalar meydana gelebiliyor. Hastalar göğüslerin doğuştan küçük olması ya da istenilen boyutta olmaması gibi sebeplerden meme ameliyatı olmak isteyebiliyor. Bu durumlarda kişiler, karın germe, meme büyütme ya da dikleştirme gibi estetik ameliyatları için kendilerini profesyonellere emanet ediyor" dedi.

“Estetik ameliyatlar profesyonel hekimler yapılmalı”

“İnsanlar, estetik açıdan güzel göründüklerini düşündükçe kendilerini psikolojik olarak daha iyi hissederken, özgüvenleri de artıyor” diyen Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kaya, "Estetik kaygılar, kişilerin yaşamlarına çok etki ediyor. Dış görünüşlerini iyileştirmek isteyenler, estetik operasyonlarla daha fit vücut hatlarına kavuşabiliyor. Bu tür prosedürlerin ciddi adımlar olduğunu ve iyi araştırılması gerektiğini unutmamakta var. Mesela genel anestezi altında karın germe operasyonu ne olursa olsun profesyonel hekimler tarafınca yapılmalı. Karın germe, bölgedeki sarkmalar, gevşeme ve yağ birikimini düzeltmek amacıyla yapılan cerrahi bir işlemdir. Bu uygulama, karın duvarındaki kasların sıkılaştırılması, fazla deri ve yağın çıkarılmasını içeriyor" şeklinde konuştu.

“Karın germe ameliyatı sırasında meme protezi de yapılabilir”

"Halk arasında karın germe olarak bilinen abdominoplasti liposuction, meme küçültme veya kaldırma gibi ek cerrahi prosedürlerle sıkça bir arada uygulanabilir” ifadelerini kullanan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kaya, sözlerine şöyleki devam etti:

"Kilo kontrolü sağlamış ve genel sağlık durumu iyi olan kişilere karın germe ameliyatı yapılırken göğüs büyüklüğünden memnun değilse ya da emzirme sonrası aşırı küçülme sebebiyle rahatsızlık yaşıyorsa meme protezi uygulanabiliyor. Meme protez ameliyatı için meme büyütme, dikleştirme veya rekonstrüksiyonu gibi farklı seçenekler değerlendiriliyor. Yine karın germe gibi genel anestezi ile yapılan meme protez ameliyatında implantlar meme dokusu veya kas altına yerleştirilebiliyor.”

“Göz kapağı düşüklüğü kas zayıflığından olabilir”

Yaşlanma, genetik faktörler, kas zayıflığı gibi sebeplerden göz kapağı düşüklüğü yaşayan hastaların da sayısının bir hayli yüksek olduğunu belirten Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kaya, "Göz kapağı düşüklüğünde estetik veya fonksiyonel olarak düzeltme isteği doğabiliyor. Kas zayıflığı ya da bazı sağlık problemlerine bağlı olarak ortaya çıkan bu durum, genel olarak lokal anestezi ile tedavi ediliyor. Üst ve alt göz kapaklarındaki sarkma, torbalanma veya düşüklükler düzeltiliyor. Böylece, göz çevresinde ve dinç bir görünüm elde ediliyor. İyileşme süreci kişiye göre farklılık gösterirken ameliyat sonrası şişlik, morluk, geçici görme bulanıklığı gibi yan etkiler yaşanabiliyor" dedi.

713276-1-t.jpg

"Dünyada en popüler 5 estetik operasyon açıklandı" haberi, 11 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Dünyada en popüler 5 estetik operasyon açıklandı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dünyada en popüler 5 estetik operasyon açıklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Dünya

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  2. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  3. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  4. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  5. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  6. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  7. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  8. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  9. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  10. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  11. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  12. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  13. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  14. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  15. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  16. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  17. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  18. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  19. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  20. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
Sağlık Haberleri