Dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayarı Asus ROG Strix SCAR 17

Dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayarı Asus ROG Strix SCAR 17

Dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayarı Asus R... PC sektörünün önde gelen isimlerinden Asus CES 2021 kapsamında adeta şov yaptı. Bu şovda tanıtılan dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayarı Asus ROG Strix SCAR 17 ise tüm dikkatleri üzerine çekti.

ASUS Republic of Gamers (ROG) bugün, rekabetçi turnuvalarda ödün vermeyen bir deneyimi e-spor oyuncularına sunmak için sıfırdan tasarlanmış birinci sınıf oyun dizüstü bilgisayarları olan Strix SCAR 15 ve Strix SCAR 17’yi duyurdu.

Amiral gemisi Strix SCAR 17, en zorlu espor oyuncularını oyunlarının zirvesinde tutmak için en son yenilikleri entegre ediyor. 360 Hz yenileme hızı ve 3 ms yanıt verme süresiyle Dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayar ekranını sunuyor; onu güçlü yeni GeForce RTX ™ 30 Serisi GPU’lar ve Ryzen ™ 5000-Serisi mobil işlemcilerle çalıştırıyor ve kökten yeniden tasarlanmış fanlar ve diğer soğutma iyileştirmeleri ile donanımın tam potansiyeline ulaşmasına yardımcı oluyor.

ASUS EEMEA PC ve Oyun Genel Müdürü Benjamin Yeh şöyle söyledi: “Geçen yıl da satışta olan Strix Serileri, ROG’nin en güçlü oyun dizüstü bilgisayarlarını temsil ediyor. Strix SCAR’ın 17-inç sürümünü seçerek, kusursuz performans için üst düzey CPU ve GPU elde etmiş olacaksınız. Bu yıl, daha az gürültü, daha iyi termal soğutma ve daha yüksek pil ömrü kapasitesi için, en yeni AMD Ryzen 9 5000 Serisi CPU’ya geçerek ve bu işlemci ailesine sıvı metal soğutma ekleyerek büyük bir gelişme daha kaydettik.

Yeni Strix SCAR ayrıca, en iyisini arayan oyuncular için ultra hızlı 360 Hz paneli ve yeni optik-mekanik klavyeyi de sunuyor. Son birkaç yılda e-spor ve dolayısıyla zorlu oyunlar için uygun dizüstü bilgisayarlarına olan talep arttığından, yenilenen Strix bu yıl en önemli serilerden biri olacak.

Strix SCAR 15 ve 17’nin her ikisi de ilk kez hem hızlı yanıt, hem de yüksek dayanıklılık için optik-mekanik klavye sunuyor. Daha küçük bir kaplama alanına rağmen daha büyük bir pil  ve Tip-C şarj desteğiyle, taşınabilirliği en üst düzeye çıkarırken, daha yüksek bir ekran / gövde oranı, kullanıcıyı aksiyona yakınlaştırıyor. Dolby Atmos teknolojisi ile desteklenen dört hoparlör, daha sürükleyici bir ses deneyimi sunuyor ve İki-Yönlü Yapay Zekâ Gürültü Engelleme Teknolojisi toplu görüşmeler ve sohbetler için pürüzsüz netlikte bir kalite sunmak için hem giriş hem de çıkış sesini işleyebiliyor.

Yepyeni tasarımlar, atletik donanımdan ilham alan cesur bir stili tanıtırken, yeni Strix SCAR serisindeki hem estetiği hem de işlevselliği yükseltiyor. Estetiği, yarı saydam malzemeler, özelleştirilebilir kasa vurguları ve kapsamlı kişiselleştirmeyi mümkün kılan aydınlatma yükseltmeleri içeriyor.

Dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayar ekranı

Asus ROG, dizüstü bilgisayarlarında yüksek yenileme hızlarının benimsenmesine öncülük etmeye devam ediyor ve panel teknolojisinin sınırlarını zorluyor. Strix SCAR 17, Full HD çözünürlüğü 360 Hz yenileme hızı ve 3 ms yanıt verme süresi ile birleştiren 17,3 ”IPS düzeyinde bir panel ile dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayar ekranı olarak öne çıkıyor. Turnuvalar için yaygın olan 240 Hz standardıyla karşılaştırıldığında, 360Hz yenileme hızı resim kareleri arasındaki gecikmeyi %33 oranında azaltıyor

Daha küçük olan Strix SCAR 15, 300 Hz yenileme hızı ve 3ms tepki süresine sahip 15.6” ekrana sahiptir. Akıcılığı daha detaylı olarak görmek isteyen oyuncular için, SCAR 15 ve 17, 165 Hz yenileme hızı ve 3 ms tepki süresine sahip yeni WQHD panelli olarak da mevcuttur. Bu ekranlar üzerindeki daha yüksek 2560×1440 çözünürlük, sinematik DCI-P3 renk gamı ile daha sürükleyici hale gelmektedir.

Adaptive-Sync teknolojisi, tüm STRIX serisinde mevcut olan bir standarttır. Ekran yırtılmasını önlemek, tutukluğu en aza indirmek ve gecikmeleri azaltmak için ekranın yenileme hızını GPU’nun resim çerçevesi hızı ile senkronize eder.

Optik mekanik klavye

E-sporlarda herhangi bir gecikmenin büyük handikapları olabilir, bu nedenle 2021 Strix SCAR serilerindeki yeni optik mekanik geçişler, hassas bir kızılötesi lazer ışını kullanarak, geri zıplama gecikmesini ortadan kaldırır ve tepki süresini yalnızca 0,2 milisaniyeye düşürür. Optik mekanizma, aynı zamanda tuşun ömrünü 100 milyon basışa kadar uzatarak, sıradan alternatiflerinden çok daha dayanıklı kılar.

Her tuş, kullanıcıların parmaklarını ortalayan hafif bir kavise sahipken, genel hissi iyileştirmek için uzun bir 1.9mm hareket mesafesine sahiptir.

Geliştirilmiş hareket kabiliyeti

2021 Strix SCAR, geçen yılki modellere göre taşımayı kolaylaştıran %7 daha küçük bir kaplama alanına sahiptir. Daha yüksek kapasiteli 90Wh pil, 12 saate kadar olan video oynatma süresiyle her zamankinden daha fazla mobiliteye izin verir.

Hareket kabiliyeti, pilin sadece 33 dakikada % 50’ye ulaşmasını sağlayan hızlı şarj desteği ile daha da geliştirilmiştir. Hızlı şarj, ayrıca uyumlu 100 W adaptörler ve taşınabilir güç kaynağı ile USB Type-C üzerinden de desteklenir. Tip-C şarj desteği, kullanıcılara yolda daha fazla esneklik sağlayan bu yılki Strix serileri için yenidir.

Yeni soğutma teknolojisi

Geliştirilmiş bir soğutma sistemi, geçen yılın modelleri ile kıyaslandığında gürültü seviyelerini 3 desibel düşürürken, yeni Strix SCAR ve Strix G serilerindeki işlemcilerden en yüksek performansı alır. İyileştirmeler, ilk olarak seri üretilebilen sıvı metalin AMD dizüstü bilgisayar işlemcileri üzerinde uygulanması ile başlar. Sıvı metal, yüksek ısıyı termal boşluğa yönlendirerek, geleneksel termal bileşenlerden daha verimli bir şekilde CPU’dan dışarı aktarır. Genellikle elle uygulanırlar, ancak ROG sıvı metali robotik hassasiyetle işleyen patentli bir teknoloji geliştirdi. 2021 yılıyla birlikte ROG, CPU soketine monte bileşenleri koruyan bir yalıtım bileşiği ekleyerek, AMD işlemcilerine sıvı metal uyguladı ve emsalsiz bir zorluğun üstesinden geldi.

Soğutma ve performans, Senaryo Profilleri ile özelleştirilebilir. Sessiz mod daha hafif işleri için gürültü seviyelerini artırırken, Performans ve Turbo modları, zorlu e-spor başlıkları için daha yüksek performans sağlar. 0dB Teknolojisiyle, CPU ve GPU sıcaklıkları Sessiz modda 60 ° C’nin altına düştüğünde,  fanlar tamamen kapatılır. Bu, hafif iş yükleri altında soğutmayı gerçekten sessiz hale getirir

Daha sürükleyici ses

Yeni Strix SCAR serileri, dört hoparlör düzenine sahiptir. İki Smart Amp alçak ses hoparlörü düşük frekansları dizüstü bilgisayarın altında yüzeyden geri döndürürken, iki yüksek frekanslı hoparlör sesi klavyenin arkasından verir. Bu dört hoparlör birlikte, rakiplerine göre 2,8 kat daha fazla ses, 3 kat daha güçlü bas ve 3 kata kadar daha fazla dinamik aralıkla zengin ses üretir. İnanılmaz ayrıntılara sahip çok boyutlu bir ses düzeni için Dolby Atmos teknolojisi ile ince bir şekilde ayarlanmıştır. Atmos ayrıca stereo kulaklıklar için etkileyici sanal çevresel ses düzeni de oluşturabilir.

Galaxy S21 mi iPhone 12 mi?

"Dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayarı Asus ROG Strix SCAR 17" haberi, 16 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayarı Asus ROG Strix SCAR 17 haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayarı Asus ROG Strix SCAR 17 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  2. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  3. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  4. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  5. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  6. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  7. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  8. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  9. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  10. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  11. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  12. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  13. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  14. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  15. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  16. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  17. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  18. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  19. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  20. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
Teknoloji Haberleri