Ebrar Siteleri'nin kurucusu Tepebaşı isyan etti!

Ebrar Siteleri'nin kurucusu Tepebaşı isyan etti!

Ebrar Siteleri'nin kurucusu Tepebaşı isyan e... KAHRAMANMARAŞ'ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve yaklaşık 1400 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Siteleri'nin sahibinden açıklamalar geldi! Ebrar'ın kurucusu Tevfik Tepebaşı (81), tutuklu olduğu yerden açıklama..

Yaklaşık 1400 kişinin ölümüne neden olan 6 Şubat depreminden izler hala silinmedi! 

KAHRAMANMARAŞ depreminde Ebrar Siteleri'nin kurucusu; Tevfik Tepebaşı (81), mahkum olduğu D Blok davasının ilk duruşmasına damgasını vurdu. Binanın çökmesinden kendisinin sorumlu olmadığını ısrarla belirterek, "Ben de orada oturuyordum, birileri" Failler bulunursa ben de suç duyurusunda bulunacağım.

Sembolik isimli davada, 6 Şubat depremi Ebrar Siteleri'nde ben tutuklandım! 1'i firar etti, 7 sanık ise "kasten taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek" suçlamasıyla yargılanıyor. İlk duruşmada Kahramanmaraş 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen suçtan en fazla 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılan davada, tutuksuz sanıklar Murat İldeniz (51), İsmet Koyuncular (82) ile merhumun yakınları ve Tutuklu Tevfik Tepebaşı, tutuklanmayan Atilla Öz (62) ve Tepebaşı ile Ahmet Doğan'ın (51) damatları, başka bir suçtan tutuklandıkları cezaevlerinin SEGBİS sistemi üzerinden duruşma salonuna bağlandı. Duruşmaya, diğer tutuksuz sanıklar Mehmet Akif Özgüler (73) ile hakkında yakalama kararı çıkarılan Tevfik Tepebaşı ve diğer damadı Mustafa Timurbanga (55) katılmadı.

99 kişinin hayatını kaybettiği binanın çökmesiyle ilgili ilk duruşma sanığın savunmasıyla başladı. Ebrar Siteleri'nin kurucusu Tevfik Tepebaşı ise savunmasında suçlamaları kabul etmedi. İddiaya göre, binayı yapan Başak Konut Yapı kooperatifinin başkanı Tevfik Tepebaşı, binanın kooperatif tarafından yapıldığını dolayısıyla sorumlu olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Ben kazanacağım" " İnşaatla alakası olmayanların neden sorumlu olduğunu anlamıyorum. Bu yerler Kooperatif Kanununa göre yapılmış. Mülkiyet hakkı kooperatif tarafından verilmiş. "Buralar Tevfik Tepebaşı tarafından yaptırılmıştır, ona aittir"; Bunu söylemek tamamen yanlıştır. Ben öğretmenim, inşaattan hiç anlamam. Uzman heyetinin hazırladığı raporu anlamıyorum. İnşaat ruhsata uygun olarak yapılmış olup, kaçak zemin bulunmamaktadır. Dairelerin karşısında herhangi bir inşaat çalışması yapılmamıştır. Teknik sorumlu her şeyi kontrol etti, belediye ekipleri de binayı kontrol etti. Sorumlu olmayanların neden sorumlu olduğunu anlamıyorum. Bana projenin inşaat malzemelerini anlattılar, ben de satın aldım. İnşaatın başlangıcında teknik kişi sorumludur. Ailemden bazıları da burada öldü. Neden sorumlu olduğumu anlamıyorum. Projeyi yapanlardan şikayetçiyiz. CTO'dan şikayetçiyiz çünkü bu işin sorumlusu oydu ve projeyi yönetememenin suçlusu oydu. Belediye burayı 14 kez denetledi, o yüzden onlardan şikayetçiyim. Ben de orada oturdum, kimse sorumlu değil, suçlu bulunursa ben de şikayetçi olacağım.''

'BİLMEDİĞİM BİR ŞEYLE SUÇLANIYORUM!'

Tevfik Tepebaşı ve damadı Ahmet Doğan da suçsuz olduklarını belirterek, "Ben bu kooperatife üye değilim. Kooperatifle resmi bir ilişkim yok. Bilmediğim bir şeyle suçlanıyorum ve şehir dışındayım. Bu dairede kiracı olarak yaşadım. Eşim hemşire. Bu daireye taşındığımda Tevfik Bey 7. katta oturuyordu. Daha sonra daha büyük olduğu için çevredeki 4 katlı eve taşındım. Ben müteahhit değilim, inşaat hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Geliştiren, kontrol eden, inşa eden ben değilim. "Ben işbirlikçi değilim" dedi.

Atilla Öz, binanın yıkılmasında suçunun bulunmadığını belirterek, "Binanın inşaatıyla hiçbir ilgim yok. "Tevfik Tepebaşı ile resmi veya gayri resmi hiçbir ortaklığım yoktur."

Daha sonra duruşma salonunda sanığın savunması kabul edildi. Evi sadece kooperatiften aldığını, inşaatıyla hiçbir ilgisinin olmadığını söyleyen Murat İldeniz, şöyle konuştu: "Evlendikten sonra evi almak için kooperatife üye oldum. Yönetim kurulu olduğumu bilmiyordum. üye.Hiçbir hatam yok. Kooperatifin bir binası vardı ve ben her ay gidip Tevfik Tepebaşı'na üyelik aidatımı ödüyordum. söz konusu
İsmet Koyuncular da suçlamaları reddederek şunları söyledi: "Avrupa'da işçi olarak çalışırken Türkiye'ye döndüm ve Tevfik Tepebaşı "Sana ev vereceğim" dedi. A ve B katlarından 6 daire aldım. Kooperatif üyeliği hakkında hiçbir bilgim yok. Kooperatifin adını da hatırlamıyorum. D blokta ne evim ne de işim var. "Tevfik Tepebaşı dışında kimseyi tanımıyorum" diye kendini savundu.

"Ebrar Siteleri'nin kurucusu Tepebaşı isyan etti!" haberi, 23 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Ebrar Siteleri'nin kurucusu Tepebaşı isyan etti! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ebrar Siteleri'nin kurucusu Tepebaşı isyan etti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 14 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:37 Limak Ortaokulu'nda Kopya Skandalı: Öğrenci, Öğretmenini Bıçakladı
  2. 22:32 Biden, Rusya'dan Zenginleştirilmiş Uranyum İthalatını Yasaklayan Tasarıyı Onayladı
  3. 22:27 Çarpıcı Araştırma: Obezite, 32 Kanser Türüyle İlişkili!
  4. 22:23 TÜRKSAT 6A: Türkiye'nin Milli Uydu Hamlesi
  5. 22:22 Ronaldo'nun 200 milyon Euro'luk maaş almasıyla ilgili şaşırtıcı bir karar açıklandı!
  6. 22:16 Fenerbahçe'den Bomba Transfer Hamlesi: Romelu Lukaku İçin Harekete Geçildi!
  7. 22:11 Antalyaspor Gençleri: 29 Madalyayla Zafer Kazandı!
  8. 22:07 ATO Başkanı: Kamuda Tasarruf Paketi Enflasyonla Mücadeleye İvme Katacak
  9. 22:01 CHP'ye oy verecek AKP'li sayısı ortaya çıktı!
  10. 22:01 Gözlerine inanamayanlar oldu! Gizemli lahidin açılması halkı tedirgin etti!
  11. 22:01 Ankaralılara son gün uyarısı: Herkese aynı SMS gitti!
  12. 22:01 İstanbul Havalimanı'nda İsrail Uyruklu Yolculardan Kaçak Altın Operasyonu
  13. 22:00 Canan Karatay'dan zehir uyarısı: Çayı sakın böyle içmeyin!
  14. 21:57 Beyaz giysileri yıkamak için en iyi 6 ipucu!
  15. 21:57 Bingöl'de Yer Altı Sesi: Prof. Dr. Naci Görür'den Açıklama
  16. 21:56 Manşet enflasyon nedir? Manşet enflasyon olursa ne olur?
  17. 21:54 Derz arasındaki kirleri çıkaran yöntem: Fayanslara da asla zarar vermiyor!
  18. 21:52 Nisan'da OPEC Raporu: Ham Petrol Üretiminde Dengeli Durum, Küresel Talep Artışta
  19. 21:51 İşte bu yüzden tencere içerisinde kepçe ve kaşık bırakmamak gerekiyormuş!
  20. 21:48 İmamoğlu duyurdu: İstanbul'da yaşayanlara ücretsiz olacak!
3. Sayfa Haberleri