Editörün Seçtikleri | 6 Nisan 2020

Editörün Seçtikleri | 6 Nisan 2020

Editörün Seçtikleri | 6 Nisan 2020 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar/Editörün Seçtikleri/Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular.EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİMerry E. Wiesner HanksTARİHTE TOPLUMSAL CİNSİYETÇeviren: Meral Çiyan Şenerdiİş...

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar/Editörün Seçtikleri/Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular.EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Merry E. Wiesner Hanks

TARİHTE TOPLUMSAL CİNSİYET

Çeviren: Meral Çiyan Şenerdi

İş Bankası Kültür Yayınları

Arkasında yazılı kayıt bırakmış her kültürde erkek kadından daha fazla güce, kaynaklara daha geniş erişime sahip olmuştur. Tarihte Toplumsal Cinsiyet’te ünlü tarihçi Merry Wiesner Hanks; yasal yaptırımlar, entelektüel yapılar, dini sistemler, ekonomik imtiyazlar, sosyal kurumlar ve kültürel normlar gibi başlıklar altında işte bu dengesizliğin tarihini inceliyor. Dişi veya eril olmanın anlamının, toplumun ekonomik ve dini yapıları tarafından nasıl şekillendirildiğini sorgularken bir yandan da bunun tersini, yani toplumsal cinsiyetin, söz gelimi çalışma yaşamını veya dini kurumları nasıl şekillendirdiğini araştırıyor. Wiesner Hanks’in daha önce yayımladığımız Erken Dönemde Modern Avrupa adlı eseri okuyucudan büyük ilgi görmüştü. Yazar bu kitabında da olağanüstü birikimini mükemmel bir sentez gücüyle bir araya getiriyor ve Paleolitik zamandan günümüze kadar uzanan geniş bir zaman diliminde çeşitli dünya kültürlerinde toplumsal cinsiyetin nasıl kurulduğunun etkileyici bir özetini sunuyor; her bölümün sonunda verdiği geniş kapsamlı kaynakça listeleriyle kitabı öğrenciler, akademisyenler ve araştırmacılar için vazgeçilmez bir kaynak eser haline getiriyor.

400 s.

İstanbul 2020

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Malcolm Bowie

LACAN

Çeviren: Vahide Şener

Alfa Yayınları

  1. Dünya Savaşından sonra, Fransız psikanalizinin en özgün ve en çok tartışılan figürlerinden biri olarak ortaya çıkan Lacan, 1950’lerin Paris entelektüel dirilişinin yol göstericisi olarak Freud’un çalışmalarını, dil üzerine yapısalcı kuramlar temelinde yeniden yorumlamak için çalışmaya başlar. Bu çalışmalar ışığında, dil ve arzu arasındaki ilişkinin ayrıntılı ve sistematik bir analizini geliştirerek, dilsel ve toplumsal açıdan insan öznesine odaklanır. Malcolm Bowie yirminci yüzyılın en etkili düşünürlerinden Lacan üzerine yaptığı bu titiz çalışmasında, düşünürün temel kavramlarına ve felsefesine bir giriş sunuyor.

“Lacan’ın fikirlerinin sunumu ve değerlendirmelerinin açık ara en iyisi. Nükteli, kısa ama öz, övgüye değer bir şekilde çok iyi yazılmış.”

- Peter Brooks, The Times Literary Supplement

“Entelektüel bir güç gösterisi … son derece etkileyici ve zekice.”

- Leo Bersani

252 s.

İstanbul 2020

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Rafiz Manafov

KARL POPPER AKLI

İz Yayıncılık

Eser, 20 Yüzyılın önemli düşünürlerinden olan Karl Popper'ın felsefe, bilim ve siyaset konularındaki görüşlerini ele almaktadır. Türkçede birkaç çalışma dışında, Popper'ın yeterli ilgiyi gördüğünü söylemek zordur. Bu eksiklikten hareketle hazırlanan eser, filozofun felsefedeki eleştirel akılcılığı, bilimdeki yanlışlamacı yöntemi, siyaset düşüncesindeki tarihsellik eleştirisi, “bölük-pörçük çözümleri”, “3. Dünya” gibi yaklaşımları üzerinde odaklanmaktadır.

Eserde Popper'ın marksizmden liberalizme, olguculuktan eleştirel akılcılığa uzanan değişim serüvenini gözlemlemek mümkündür. Felsefi düşüncenin değişim ve gelişimlerine rağmen, kendisini “eski kafalı” bir Kantçı olarak gören Popper'ın sokratik bilgeliği ve alçakgönüllülüğü yeğlemesi, onun felsefesinin hem hareket noktası, hem de doğal sonucudur.

Karl Popper düşünsel içtenliği ve bilimsel netliği ile derin düşünür pozu vermekten kaçınırken, dünyaya hayret ve merakla bakmayı da ihmal etmek istemez. Popper'ın düşüncelerini ondan daha basit ve yalın açıklamak zordur. Bu eser olabildiğince yalın bir dil ile Karl Popper ve felsefesini okura sunuyor.

192 s.

İstanbul 2020

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

"Editörün Seçtikleri | 6 Nisan 2020" haberi, 07 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün Seçtikleri | 6 Nisan 2020 haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün Seçtikleri | 6 Nisan 2020 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
ABC Kitap Haberleri