EES Uygulama Tarihi Ertelendi: AB'de Yeni Gelişmeler!

EES Uygulama Tarihi Ertelendi: AB'de Yeni Gelişmeler!

EES Uygulama Tarihi Ertelendi: AB'de Yeni Ge... AB İçişleri Bakanları, Lüksemburg'daki toplantıda Şengen bölgesinin göç baskısını ve geri gönderme politikalarını masaya yatırdı. Elektronik Giriş-Çıkış Sistemi'nin (EES) uygulama tarihi ertelendi.

Avrupa Birliği (AB) üyelerinin içişleri bakanları, "Şengen, sınır kontrolleri, geri göndermeler, göç ve iltica politikaları, iç güvenlik" gündemiyle Lüksemburg'da bir araya geldi. Toplantının ardından AB Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson ve Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, gündeme dair açıklamalarda bulundular.

ŞENGEN BÖLGESİ GÖÇ BASKISI ALTINDA

Pinter, toplantıda Şengen bölgesinin genel durumuna değinerek, bölgenin "göç baskısı altında olduğunu" ve bunun tüm üye ülkelerce öncelik olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Yasa dışı göçü azaltmak için hem AB içinde güvenliğin artırılması hem de üçüncü ülkelerle ortaklıklar kurulması gerektiğini belirtti. Pinter, "Vize kontrollerinin düzgün şekilde yapılmasını istiyoruz. Üst düzey kontrollerle AB'ye yasa dışı göçü engelleyebilir ve AB topraklarında işlenen terör saldırılarını önleyebiliriz," dedi.

EES UYGULANMA TARİHİ ERTELENDİ

Ayrıca, normalde 10 Kasım itibarıyla yürürlüğe girmesi beklenen Elektronik Giriş-Çıkış Sistemi'nin (EES) bazı üye ülkelerce uygulanmaya hazır olmadığı için ertelendiğini duyurdu. Pinter, "Eğer bilişim sisteminde birtakım problemler var ise bunlar mümkün olan en kısa sürede ortaya çıkmalı ve sistem en kısa sürede işler hale gelmelidir," şeklinde konuştu.

YENİ ZAMAN ÇİZELGESİ YOK

Johansson ise "aşamalı geçiş" ihtimalinin olmadığını belirtip, "10 Kasım tarihi artık ihtimal dahilinde değil. Mümkün olan en kısa sürede başlayabileceğimizi umuyorum ancak şu ana kadar yeni bir zaman çizelgesi yok," dedi.

GERİ GÖNDERMELER ÜZERİNE TARTIŞMALAR

Toplantıda AB'nin geri gönderme politikası da ele alındı. Pinter, "Kötü adamlar içeri alınmamalı ve eğer içeri alınmazlarsa onları geri göndermek zorunda kalmayız," dedi. Johansson, AB’ye sığınma başvurusu yapan kişilerin üçüncü ülkelere gönderilmesi fikrinin gündemde olmadığını, geri dönüşlerin nasıl artırılacağına dair tartışmaların sürdüğünü ifade etti.

BULGARİSTAN VE ROMANYA'NIN ŞENGEN'E GİRİŞİ

Bulgaristan ve Romanya'nın Şengen bölgesine dahil olma talepleri de toplantıda gündeme geldi. Pinter, "Bu konunun aralıkta düzenlenecek toplantıda ele alınacağını" belirtirken, Johansson iki ülkenin gerekli yükümlülükleri yerine getirdiğini ve olumlu bir karar beklediğini vurguladı.

Johansson, Almanya'nın başlattığı sınır kontrollerine de değinerek, "AB'deki göç sisteminin iyi yönetilmesi, üye ülkelerin sınır kontrollerini kaldırmalarına yardımcı olması için Göç ve İltica Anlaşması'nın tam olarak uygulanması önemlidir," diye ekledi.

"EES Uygulama Tarihi Ertelendi: AB'de Yeni Gelişmeler!" haberi, 10 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan EES Uygulama Tarihi Ertelendi: AB'de Yeni Gelişmeler! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. EES Uygulama Tarihi Ertelendi: AB'de Yeni Gelişmeler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 11 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:19 Narin Güran cinayetinde balkondaki halıların sırrı çözüldü
  2. 00:14 Gülseren Budayıcıoğlu’ndan Yalı Çapkını’na Dair Şaşırtan Açıklama!
  3. 00:12 Ünlü restoran sahibi Arif Develi son yolculuğuna uğurlandı!
  4. 00:05 Bankalar Rekabete Girdi! 1 Milyon TL Yatıran Kazandı... İşte 32 Günlük Faiz Getirisi!
  5. 00:03 Cenaze töreni sırasında tabutundan ses gelince hayatta olduğu anlaşıldı
  6. 00:00 Halı Devi İflas Şoku Yaşadı!
  7. 00:00 Türkiye’nin İkonik Giyim Markası İflas Etti: Tüm Şubeleri Kapatılıyor!
  8. 23:59 Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanına 9 yıl hapis cezası
  9. 23:54 Bir astroid 10.000 katrilyon dolar değerinde olabilir mi?
  10. 23:51 İsrail'e çağrı!: BM Lübnan'daki saldırıların sona ermesi adına çağrıda bulundu
  11. 23:45 En çok satan bilgisayar markaları belli oldu!
  12. 23:39 Bu yıl 9 bin 514 'insan kaçakçısı' yakalandı
  13. 23:33 Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme: Hakimin yeri değişti
  14. 23:29 İsrail başkent Beyrt'un merkezini vurdu!: 22 ölü, 117 yaralı
  15. 23:29 Şevval Sam sessizliğini bozdu. Kadın cinayetleri sorusuna cevabıyla tepki çekmişti!
  16. 23:25 Altının kilogram fiyatında uçuş yaşanıyor!: Yatırımcılar dikkat
  17. 23:25 Yapay zeka artık dolandırıcıların elinde!
  18. 23:19 Kara deliğin iki yıldızı nasıl yok ettiğinin sırrı çözüldü
  19. 23:16 Hacıosmanoğlu Milli Takım üzerinden Büyükekşi’yi hedef aldı!
  20. 23:11 82 kişinin hayatını kaybettiği İhsan Bayram Sitesi davası: Sanıkların Tutukluluğu Devam Ediyor
Gündem Haberleri