Efeler Belediyesi otizmli çocuklara sahip çıkıyor

Efeler Belediyesi otizmli çocuklara sahip çıkıyor

Efeler Belediyesi otizmli çocuklara sahip çı... Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’la buluşan otizmli çocuklar ve aileleri teşekkür etti. Başkan Atay ise Otizm Spor Eğitim Merkezi’nin daha........

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’la buluşan otizmli çocuklar ve aileleri teşekkür etti. Başkan Atay ise Otizm Spor Eğitim Merkezi’nin daha da büyütüleceği müjdesini verdi.

Aksaray’da gittikleri okulda dışlanan, istenmeyen otizmli çocuklar Efeler’de özenli bir eğitimle hayata kazandırılıyor. Otizmliler Efeler Belediyesi’nin “Otizm Spor Eğitim Merkezi”nde büyük bir özenle eğitim görüyorlar. Halen 83 otizmli çocuğun eğitim aldığı merkezde ayakta durmakta güçlük çekerek eğitimlerine başlanan çocuklar süreç içinde patenle kayıp, bisiklete binmeye başladı. Merkezi ziyaret eden Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, ailelere yeni müjdeler verdi.

Adnan Menderes Mahallesi’ndeki Otizm Spor Eğitim Merkezi’nde Efeler’e yerleşen İranlı, Suriyeli ve Azerbeycanlı üç öğrenci de devam ediyor. Merkez bedensel becerilerin artması için özel programlar gerçekleştiriliyor.

Ayakta duramıyordu, bisiklete biniyor

Otizm Spor Eğitim Merkezi’ne geldiğinde ayakta durmakta zorlanan bir çocuk aldığı eğitimlerin sonrasında bisiklete bir profesyonel gibi binmeye başladı. Benzer bir çocuk ise şimdi paten kayıyor. Temel spor becerileri, koordinasyon eğitimi, oyun becerileri, takım sporları, masa tenisi, bisiklet, paten ve hoverboard ile öğrencilerin gelişmelerine katkıda bulunuluyor.

Hayata bağlandılar

Her gün bir saat özel eğitim programına alınan otizmli çocukların gelişimlerinde inanılmaz iyileşmelerin yanı sıra sosyal yaşamlarında da olumlu değişiklikler dikkati çekiyor.

Merkezde eğitim gören çocuklar, değişik spor ve sosyal aktiviteleri birlikte izliyorlar. Aydın 1. Amatör Lig’de yer alan Efelerspor ile Yılmazköyspor maçında seremoniye çıkan çocuklar için önümüzdeki süreçte velileriyle birlikte geziler yapılması, spor müsabakaları ve sergi, söyleşi gibi etkinliklere katılarak toplumda farkındalık yaratılması planlanıyor.

Büyük bir merkez hazırlıyoruz

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, otizmli öğrenciler ve aileleriyle buluştuğunda bu konudaki çalışmalara bir yenisinin ekleneceğini müjdeledi.

Yedi Eylül Mahallesi’nde parkın bu amaca yönelik düzenleneceğini ve ailelerin çocuklarıyla zaman geçirebilecekleri çocukların da çalışabileceği “Otizm Kafe” yapılacağını belirten Başkan Atay, “Onlar bizim canımız. Çocuklarımıza ve onlar için yaşamlarını adayan ailelerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Çocuklar “Başkan Amcalarına” sarılarak fotoğraf çektirirken, aileler adına söz alanlar da Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’a gördükleri ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

"Efeler Belediyesi otizmli çocuklara sahip çıkıyor" haberi, 18 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Efeler Belediyesi otizmli çocuklara sahip çıkıyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Efeler Belediyesi otizmli çocuklara sahip çıkıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  2. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  3. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  4. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  5. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  6. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  7. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  8. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  9. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  10. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  11. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  12. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  13. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  14. 00:04 Tarım sektöründe büyük bir iflas! Herkes iş arayışına girdi
  15. 00:04 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir gece yaşandı
  16. 00:04 Türkiye'de 16 mağazası bulunan sevilen kozmetik markası iflasın eşiğinde!
  17. 00:03 İsrail, İran'a nasıl karşılık verecek? İsrail basını açıkladı
  18. 00:01 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı
  19. 00:00 Yeni virüs korkutuyor! Günde 3500 kişi ölüyor, ölümler artıyor
  20. 23:52 Karahan açıkladı: "Enflasyonla mücadele önceliğimizdir
Haberleri