Eğitim Bir Sen'li öğretmenden skandal taciz savunması

Eğitim Bir Sen'li öğretmenden skandal taciz savunması

Eğitim Bir Sen'li öğretmenden skandal taciz ... Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde tacize uğradığı belirtilen E.K.’nin ikinci duruşması görüldü. Yargılanan coğrafya öğretmeni S. savunmasında, kendisinin Eğitim Bir Sen’li olduğunu söyledi. S., Eğitim Sen’li tanık...

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde tacize uğradığı belirtilen E.K.’nin ikinci duruşması görüldü. Yargılanan coğrafya öğretmeni S. savunmasında, kendisinin Eğitim Bir Sen’li olduğunu söyledi. S., Eğitim Sen’li tanık öğretmenin bu sebeple kendisini suçladığını söyledi.

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde coğrafya öğretmeni tarafından taciz edildiği belirtilen E.K’nin ikinci duruşması dün Küçükçekmece Adliyesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık olarak katılan coğrafya öğretmeni S., savunmasında “Taciz kastım bulunmamaktadır. Sadece karşılıklı mesajlaşmalarımız oldu” dedi.

DERSTEN ÖĞRENCİ ÇIKARIYORDU

BirGün'de yer alan habere göre, Tanıkların dinlendiği duruşmada ilk olarak lisede bir dönem öğretmenlik yapan Ü.I. dinlendi.

Ü.I. “Bu okulda görev yaparken E.K. ile coğrafya öğretmenini bir kez konuşurken gördüm. E.K’nin morali bozuktu ve daha sonra sık sık konuşurlarken gördüm. Öğrenciyi yakından tanıyorum. Mutlu ve başarılı biriydi. Kendisini mutsuz gördüğüm için bu durum dikkatimi çekti. Sanık, öğrencileri sık sık dersten çıkararak çalışma yapacağını, görevli olduğunu söylüyordu” dedi.

Okulun eski öğrencilerinden B.A. ise, okuldan ayrıldıktan sonra ziyaret amaçlı gittiğinde gördüklerini aktardı: “Ziyaret için eski liseme gittiğimde arkadaşım E.K.’yi hocayla beraber konuşurken gördüm. Hoca bana dönerek ‘Neden böyle oldu?’ dedi. Ben de münakaşaya girmek istemediğim için ‘Bilemem’ dedim. Daha sonra E.K.’ye ‘Bunun sonunda sen de üzülürsün ben de’ dedi. Bunun sonunda derken şikâyeti kast etti.”

BASKI ALTINDAYDIM

S.’nin kız öğrencileri içki içmeye davet ettiği öne sürülürken, M.İ.E. isimli erkek öğrenciden savunması yapılması istendi. M.İ.E. isimli erkek öğrenci, hocanın isteği üzerine bir beyan dilekçesi verdiğini ve bu süre zarfında baskı altında olduğunu söyledi.

M.İ.E, savunmasını şöyle yaptı: “Hoca bizi içki içmeye çağırmıştı. E.K.’ye attığı mesajda beni de çağırdığını öğrendim. Hoca, E.K. telefonlarına cevap vermediği için bana arattı. Zannediyorum davadan geri çekilmesini sağlamak istiyordu.”

Tanık beyanlarına karşı sanık, “B.A.’nın söyledikleri kısmen doğru. Ama tehdit amacıyla değildi. Ben içki içtiğim bir depodan bahsederek onları içki içmeye çağırmadım” dedi.

İlk olarak dinlenen tanık öğretmenin Eğitim-Sen’li, kendisinin de Eğitim Bir Sen’li olduğunu vurgulayan sanık, “O öğretmenin beyanlarını kabul etmiyorum. Farklı sendikalara mensubuz ve bu sebeple hakkımda aleyhimde beyanda bulunuyor” şeklinde konuştu.

E.K.’nin annesi M.K. ise, BirGün’e yaptığı açıklamada “Sonuna kadar olayın peşinde olacağım. Hukuki tüm süreçleri zorlayacağım. Zerre kadar suçu olan herkes yargılanana, gereken cezaları alana kadar asla yorulmayacağımızı, vazgeçmeyeceğimizi bildirmek isteriz” dedi. Duruşma, 27 Haziran 2019 tarihine ertelendi.

"Eğitim Bir Sen'li öğretmenden skandal taciz savunması" haberi, 15 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan Eğitim Bir Sen'li öğretmenden skandal taciz savunması haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eğitim Bir Sen'li öğretmenden skandal taciz savunması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
Eğitim Haberleri