Ekrem İmamoğlu bir yılda en çok kızdığı olayı açıkladı

Ekrem İmamoğlu bir yılda en çok kızdığı olayı açıkladı

Ekrem İmamoğlu bir yılda en çok kızdığı olay... İmamoğlu, seçilmesinin 1. yılında "Birlikte başardık" sloganı ile İstanbullulara hesap vermişti. Ekrem İmamoğlu, kendisini en çok kızdıran olayı anlattı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçilmesinin 1. yılında "Birlikte başardık" sloganı ile İstanbullulara hesap vermişti. Hayal kırıklıkları da olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, kendisini en çok kızdıran olayı anlattı.

‘İmamoğlu’nun görevdeki bir yılı’ sorusuna vatandaşlardan Saray’ı üzecek yanıtlar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü'den Özlem Güvenli'ye konuştu.  "Hayal kırıklığı yaşadığım epeyce olay var aslında. Dikkat çekici olansa, İstanbul'un en büyük problemi deprem" diyen İmamoğlu, "Biz depremle mücadele etmek zorundayız, her anımızda bunu yaşamak zorundayız. İstanbul dediğimizde, Türkiye'yi hatta Avrupa'yı ekonomik olarak etkileyecek, 10 binlerce can kaybına sebep olacak deprem hususu dururken kentin gündemine ısrarla, inatla, anlamsız bir şekilde Kanal İstanbul'u taşımak benim en büyük hayal kırıklığım" açıklamasında bulundu.

İMAMOĞLU'NU EN ÇOK KIZDIRAN OLAY

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Bir yıl boyunca çok sayıda tartışmanın ve polemiğin içinde kaldınız. İBB Başkanı olarak sizi en çok kızdıran olay hangisi oldu?

Sirkeci ve Haydarpaşa garlarının, kim olduğu belli olmayan birisine pas edilmesine, bizim hukuksuz şekilde ihaleden elenmemize çok kızmıştım. Hatta kızgınlığımın tarifi bile yok. Garın depo bölümlerinin topluma mal olacağı bir sürecin başlatılması yerine, kim olduğu belli olmayan bir şahsa verilmesine, bu konuda çaba gösterilmesine hâlâ katlanamıyorum.

Hâlâ çok kızgınım. Bunun ikinci perdesi de var. Neredeyse 160 yıldır İBB'ye ait Galata Kulesi'nin ısrarla devletin başka bir kurumu tarafından alınma çabasına da kızgınım. Yangından mal kaçırır gibi sürecin işletilmesi yine çok kızdığım hususlardan biri oldu.

Halkla bir arada iş yapmayı becerebilme duygusu ile hareket ettiğiniz zaman, İstanbul ve Türkiye o kadar büyük sorunları bir anda çözebilir ki… Bu beceriyi göstermeyip ‘elden alma' gayreti beni çok ama çok kızdırıyor.

Bu süreçte sizi en çok sevindiren, mutlu eden olay hangisiydi?

Halk Süt dağıtım ekibinde yer alan, yeni işe girmiş pırıl pırıl gençlerimizin, çocukların süt sevincini anlatırken mutluluktan ağlamalarını unutamam. O toplantıyı unutamam, çok mutlu olmuştum. İyi ki çocuklar için bu projeyi başlatmışız. İyi ki her ay 115 bin çocuğumuzu mutlu ediyoruz. Umut ediyorum, bu mutluluğu daha da büyütürüz. Beni en fazla mutlu eden olay bu.

DEPREME DİKKAT ÇEKTİ

Ekrem İmamoğlu: Benim maneviyatımı ölçecek bir para miktarı yok

Bir yıllık süre zarfından en büyük hayal kırıklığınız ne oldu?

Hayal kırıklığı yaşadığım epeyce olay var aslında. Dikkat çekici olansa, İstanbul'un en büyük problemi deprem. Biz depremle mücadele etmek zorundayız, her anımızda bunu yaşamak zorundayız. İstanbul dediğimizde, Türkiye'yi hatta Avrupa'yı ekonomik olarak etkileyecek, 10 binlerce can kaybına sebep olacak deprem hususu dururken kentin gündemine ısrarla, inatla, anlamsız bir şekilde Kanal İstanbul'u taşımak benim en büyük hayal kırıklığım.

Bu uyarılarımıza rağmen, tek bir bilim adamının bunun savunmamasına rağmen, deprem dururken ‘Kanal İstanbul da Kanal İstanbul' diye çığırtkanlık yapılması benim; devletimiz, milletimiz ve şehrimiz adına en büyük hayal kırıklığımdır.

Sizi en çok şaşırtan hangi olay oldu?

Milletin kendi iradesiyle, gönlünden koparak, şartsız biçimde belediyenin kampanyasına bağışladığı parayı bloke etme anlayışını, bu hırsı anlayamıyorum. Bu beni çok şaşırttı. Hâlâ inatla, kibirle buna müdahale edilmemesi, paraların serbest bırakılmaması, haksız şekilde o paranın bankada bloke edilmiş halde beklemesi…

Hâlâ da şaşırmaya devam ediyorum. Bıraksa ne olacak? O yardımsever insanların milyonlarca lirası, yine ihtiyacı olan vatandaşlarımıza milyonlarca lira olarak dağıtılacak. ‘Çözün bu işi' diye her gün ısrar ediyorum. Bunu yaptığınız sürece millet size hakkını helal etmeyecek.

Sokağa çıkma yasağı ‘nda marketler açık olacak mı? Yasak ne zaman bitiyor ?

"Ekrem İmamoğlu bir yılda en çok kızdığı olayı açıkladı" haberi, 27 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu bir yılda en çok kızdığı olayı açıkladı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu bir yılda en çok kızdığı olayı açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon, Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
    2. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
    3. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
    4. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
    5. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
    6. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
    7. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
    8. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
    9. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
    10. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
    11. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
    12. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
    13. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
    14. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
    15. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
    16. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
    17. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
    18. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
    19. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
    20. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
    Politika Haberleri