Ekrem İmamoğlu Kurban Bayramı için karar aldı

Ekrem İmamoğlu Kurban Bayramı için karar aldı

Ekrem İmamoğlu Kurban Bayramı için karar aldı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk görev süresinde, mazbatası elinden alındığı için Ramazan bayramlarını kutlayamadığı çalışanlarıyla,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk görev süresinde, mazbatası elinden alındığı için Ramazan bayramlarını kutlayamadığı çalışanlarıyla, bu kez Kurban bayramı nedeniyle bir araya geldi. İmamoğlu, "Bayramda gün boyunca sokaklarda, caddelerde, mahallelerde, ilçelerde olacağım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, günün ilk bayramlaşması için İstanbul Valiliği’ne gitti. Vali Ali Yerlikaya ve İmamoğlu, kısa bir süre baş başa görüştü.

Ardından Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever’e vekaleten İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin ve İmamoğlu, valilik binası içinde bir araya gelen kaymakamlar, askeri yetkililer, belediye başkanları ve çalışanlarla tek tek bayramlaştı. Vali Yerlikaya, bayramlaştığı İmamoğlu’nu aracına kadar uğurladı. Valilikten sonra İBB’nin Saraçhane’deki bahçesine geçen İmamoğlu, burada da çalışma arkadaşlarıyla buluştu.

“BAYRAMLARI TOPLUMSAL KAZANCA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”

Bayramların, insanların buluşma anı olduğunu belirten İmamoğlu, “Bayramlarımız, aynı zamanda birbirimizi hatırlatmaya, hissetmeye vesiledir. Kurban Bayramı, özel bir an. Yaza denk düşünce farklı, kışa denk düşünce farklı anlar yaşatabilir” dedi. Bayramda seyahat edecek olanlara uyarılarda bulunan İmamoğlu, “Ne olur dikkat edin.

Güzel gidin, güzel dönün. Uykulu araç kullanmayın. Bunları yapmayınca, bayram, bayram olmaktan çıkıyor ne yazık ki. Üzücü haberler alıyoruz. Ülkemizin en yoğun trafik kazalarını yaşadığı anlar, bu uzun bayram tatillerinde yaşanıyor” diye konuştu. “Bayramlarda büyüklerimizi unutmamak, en önemli geleneğimiz” diyen İmamoğlu, genel olarak bayramlarda tatil yapmamayı tercih edenlerden olduğunu kaydetti.

Çocukları sevindirmeyi kimsenin unutmamasını isteyen İmamoğlu, “Bu duygular önemli. Bayramlarda kucaklaşırsak, birbirimizi hisseder, yardımlaşırsak toplumun birliği ve bütünlüğü daha kuvvetli hale gelir. İslam dünyasının ve Türkiye’mizdeki insanlarımızın inancıyla paralel dini bayramlarının bu hassasiyetini toplumsal kazanca dönüştürmeliyiz. Ben, bu yönünü önemsiyorum. Birliğin, beraberliğin kuvvetlendiği bir bayram olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“EMEKÇİLERE 2 KERE TEŞŞEKKÜR…”

Kurban bayramında çalışacak olan İBB personeline başarılar dileyen İmamoğlu, “Onlara 2 kat teşekkür ediyorum. İstanbul’da yaşayan insanlara hizmet edecekler. O bakımdan onların emekleri 2 kat” dedi. Kendisinin de bayramda İstanbul’un sokaklarında olacağını vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi: “Emekçi dostlarımı selamlayacağım.

4 gün boyunca sokaklarda, caddelerde, mahallelerde, ilçelerde olacağım. Bana eşlik etmek isteyen belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi beklerim vakti olan ve burada olanları. Keyifli bir İstanbul bayramı diliyorum. Küçüklerin güzel gözlerinden öpüyorum. Büyüklerinize selamlarımı iletin. Selamın yanında, onların dualarını istiyorum.

Umarım hep birlikte, görev süremiz boyunca değil sadece, her zaman İstanbul’a gerçekten bayram hissi veren bayram gibi bayram diliyorum. Kurban Bayramı’nız mübarek olsun.” İmamoğlu, tüm İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla konuşma yaptığı platformda tek tek bayramlaştı. Bayramlaşma, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

"Ekrem İmamoğlu Kurban Bayramı için karar aldı" haberi, 09 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu Kurban Bayramı için karar aldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu Kurban Bayramı için karar aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  2. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  3. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  4. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  5. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  6. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  7. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  8. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  9. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  10. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  11. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  12. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  13. 13:03 Macron, "Olimpiyat Ateşkesi" çağrısında bulundu
  14. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
  15. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
  16. 12:49 Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor
  17. 12:42 Yurtdışında da projeleri olan Türk inşaat devi iflasını açıkladı
  18. 12:41 "En büyük" yıldız kaynaklı kara delik bulundu
  19. 12:41 AKP'nin emeklilere yönelik vaadi boş çıktı: SGK Uzmanı "İndirimler nerede?" diye sordu
  20. 12:41 Ticaret Bakanlığı, İsrail'e ihracatın devam ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi
Politika Haberleri