Ekrem İmamoğlu'dan geri adım! Vız gelir tırıs gider demişti

Ekrem İmamoğlu'dan geri adım! Vız gelir tırıs gider demişti

Ekrem İmamoğlu'dan geri adım! Vız gelir tırı... Karadeniz gezisiyle ilgili eleştirilere için 'Vız gelir, tırıs gider' diye çıkışan Ekrem İmamoğlu, birçok ünlü isminde aralarında bulunduğu vatandaşlar tarafından tarafından eleştiri yağmuruna tutunca geri adım atarak özür diledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisiyle ilgili tartışmalar devam ederken Deniz Gezmiş Bağımsızlık ve Özgürlük Vakfı’nın düzenlediği ‘Denizleri Anma Gecesi’nde konuşan Ekrem İmamoğlu kendisini eleştirenler için “Vız gelir tırıs gider” demişti. İmamoğlu bu konuşmasından sonra birçok ünlü isminde aralarında bulunduğu geniş bir kesim tarafından eleştiri yağmuruna tutulunca geri adım attı ve bugün katıldığı fidan dikmem programında özür diledi.

Karadeniz programı hakkında yapılan eleştiriler üzerine, daveti olarak katıldığı Denizleri Anma Gecesi’nde sert çıkmıştı. İmamoğlu konuşmasında, "Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir. Benimle aynı düşündüğünü, aynı şeylere inandığını söyleyen ne yazık ki anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir. Ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olan insanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunlar içerisinde. Farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir, tırıs gider. Hiç umurumda değil." İfadeleri kullanmıştı.
İmamoğlu sözlerinin devamında da, “Dolayısıyla ben şunun için bunu bu akşam söylüyorum. Bu kadar büyük idealleri, bu kadar büyük olayları konuşurken, bu heyecanla konuşurken, tartışırken küçük detaylar üzerinden davayı veya yarın başka bir dostumuzun başına gelebilir fark etmez. Bu insan ne yapmak istedi, ne yapmak istiyordu? Daha anlamadan, anlamaya çalışmadan bu tarz girişimleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum” demişti.

ÜNLÜLERDEN TEPKİ!

Kendisi hakkında yapılan eleştirilere 'Vız gelir, tırıs gider'diyen sözlerinin devamında da, eleştir yapanları ‘akıllı olmaya’ davet eden Ekrem İmamoğlu'na çok sayıda ünlü ismin de aralarında bulunduğu geniş bir kitleden tepki yağdı. İşte bazı isimlerin sosyal medya hesaplarından paylaştıkları...
Cüneyt Özdemir: 'vız gelir tırıs gider'... 'akıllı ol'... Olmadı. Yakışmadı.
Zaten itiraz edilen bu dildi. Bu yüzden pek çok kişi inandı oy verdi. Hatta verecekti... Kimse bu kibirli dili kabul etmez! Acilen bir düzeltme yapılmazsa geri dönülmez bir siyasi felakete doğru gidiliyor...


GÖKHAN ÖZOĞUZ: İşte demek siyaset böyle bir şey! Biz senelerdir Yalan ve dolanı söyleyen ile aynı tarafta olmamak için, eskiden beri gelen çarpıklık ve karanlığın yaşanmaması için tarafsız konuştuk, fikrimizi beyan ettik. Sinek küçüktür lakin mide bulandırır. Ben Bu Otobüsten inerim Arkadaş!

FAZIL SAY: 10 yıl önce yaşadığım Hayyam retweet davasında, ceza almam için televizyonlarda yaygara koparan, algı yaratan ve ceza almamı da başaran gazeteci kadın, gönlümün en uzağında bile yeri yoktur. Ve onunla poz vermiş biri. O da o uzaklara gitti. Şimdi ne olacak Ekrem İmamoğlu?

ŞAHAN GÖKBAKAR: Konuştukça daha da kötüye gidiyor her şey... Fazla pohpohun yol açtığı kibir ve durum körlüğü... "Herkes konuşacak, konuşacağız" diyorken, "vız gelir tırıs gider, hiç umurumda değil"e evrilen bir üslup. Sanki eski bir filmi yeniden izliyor gibi... Yeni Film hiç gelmeyecek mi???

HAYKO CEPKİN: Kimse şu fotoğrafı görmek için o meydanları doldurmadı. Kimse sandık başında saatlerce uykusuz şu resmi görmek için beklemedi. Miting gazı ile şöyle bi'üstten bakış' hali deseek… Ne mitingler doldurup milletin önüne çıkamayanlar gördük. Kırılan kalpler alınan ahlar ile zor onarılır.

MEHMET DEMİRKOL: Ne vız gelir ne tırıs geçer...

TEPKİLER PKİLERİMAOĞLU'NA  GERİ ADIM ATTIRDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşamki programda kullandığı 'vız gelir tırıs gider' sözleri nedeniyle özür diledi. 'Çiftçilere yazlık fide desteği' programında konuşan İmamoğlu, "Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu açıklamaları yapan arkadaşlardan, sadece ve sadece dün bir konuşmada kullandığım 'vız gelir tırıs' gider sözlerimden dolayı özür diliyorum." ifadelerini kullandı.
 

"Ekrem İmamoğlu'dan geri adım! Vız gelir tırıs gider demişti" haberi, 07 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu'dan geri adım! Vız gelir tırıs gider demişti haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu'dan geri adım! Vız gelir tırıs gider demişti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  2. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  3. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  4. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  5. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  6. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  7. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  8. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  9. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  10. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  11. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  12. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  13. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  14. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  15. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  16. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  17. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  18. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
  19. 03:15 Trabzonspor, 8 yıl aradan sonra ilk defa büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor!
  20. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
Politika Haberleri