Ekrem İmamoğlu’ndan Bahçeli’ye: Bulunduğu koltuk üzerinden yargıçlığa kalkmasın

Ekrem İmamoğlu’ndan Bahçeli’ye: Bulunduğu koltuk üzerinden yargıçlığa kalkmasın

Ekrem İmamoğlu’ndan Bahçeli’ye: Bulunduğu ko... Türk Ocakları İstanbul şubesi, “İslam Dünyası Meseleleri ve Çözüm Yolları Sempozyumu” düzenledi. Sempozyuma CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli,  Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Ocakları’nın düzenlediği bir etkinlik katılmasına tepki göstererek, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türk Ocakları’nın Kuruluşu’nun 110’uncu Yılında; İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu’nda” ne işi vardır? Biz bu hazin manzarayı nasıl okuyalım? Neye yoralım? Nasıl yorumlayalım? Davet ede ede, hem de böylesi bir dönemde Kılıçdaroğlu mu davet edilmiştir?” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bahçeli’nin Türk Ocakları tepkisine cevap verdi.  “Kimse bulunduğu koltuk üzerinden yargıçlığa, savcılığa kalkmasın; insanları yargılamaya kalkmasın” diyen İmamoğlu şunları dile getirdi:

 

“Tabii üzüntüyle takip ettim. Açıkçası bazı kurumlar vardır, topluma mal olmuştur. Toplumun farklı kesimleriyle bağ kurmuştur. Uzun yıllar süren bir hizmet alanı olan bu tür sivil toplum kuruluşlarının varlığından kimin, ne zaman haber aldığını ya da nasıl iş birliğinde olduğunu bazen kimse bilemez. Yani örneğin 110 yıllık Türk Ocağı’yla benim de bir bağım olmuş olabilir. Benim de yakınlarımın geçmişte içinde olduğu bir ortam olabilir. Olabilir derken tahminen elbette konuşmuyorum, mesaj veriyorum buradan ve dolayısıyla benim ruhumda da saygın bir yeri vardır, olabilir. O bağlamda kimse bulunduğu koltuk üzerinden yargıçlığa, savcılığa kalkmasın; insanları yargılamaya kalkmasın. Bu tür kurum ve kuruluşlar hele hele adı Türk Ocağı olduğu bir yerde o iki önemli kavramı taşıdığı bir yerde bu ülkenin sınırları dahilinde her yerde hizmet etmelidir, herkese sesini duyurmalıdır. Bizim gibi kurumlar ise İBB olarak bu tür sivil toplum kuruluşlarına, saygın sivil toplum kuruluşlarına hizmet ederler, destek olurlar, ortam sağlarlar ve orada gelirler bu çalışmalarını yürütürler.

“BENİM TÜRK OCAKLARI’NA FAYDALARIM OLMUŞTUR”

Yapılan iş ve işlem böyle bir işlem. 2016’da aynısı yapılmış. O dönemde de yine CHP’li olan Kartal Belediyesi’yle süreç yürütülmüş. Yani 6 sene sonra mı uyandı acaba, diye düşünüyorum. Siyasi konjonktürün ya da siyasi söylemlerin etkisi altında mı kalındı diye düşünüyorum. Bakın benim Türk Ocakları’na faydalarım olmuştur. Kimse bunu bilemez; belki farkındadırlar, değillerdir. Merkezine de faydalarım olmuştur. İstanbul gibi başka yerlere de faydalarım olmuştur. Yarın da olacaktır. Yani bu kararın altında ezilirler, ezildiler de zaten. Sesleri bile çıkamayacak bu saatten sonra. Yaptıkları işlemle hamle bile yapmamaları lazım. Kendilerine bir çeki düzen vermeleri lazım, diye düşünüyorum.

“KİMSE BİZİ KANDIRACAK DURUMDA DEĞİL”

Bu bağlamda siyasetin etkisi altında kalmasınlar. Yani CHP’nin Genel Başkanı, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Türk Ocağı’na gösterdiği hassasiyeti, ben şahidiyim. Bir başka genel başkan gösterse Türk Ocağı bugün çok daha rahat, çok daha huzurlu yerlerde olurdu. Bakın benim genel başkanım çok hassasiyet göstererek katkı sunulması gereken sivil toplum kuruluşlarından, iş birliği yapılması gereken sivil toplum kuruluşlarından biridir; diyen bir insana dönüp bu şekilde bir ortam, yani efendim orada sanki sadece il başkanına bir mesaj verilen, kıvrak bir tarifle mesaj verilen bir durummuş gibi, hani kimse bizi o kandıracak durumda değil.

“İMAMOĞLU YANLARINDA OLMUŞ MU OLMAMIŞ MI?”

Bu işin sahibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’dır, Belediye Başkanlığı’dır. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu orada ev sahibidir. Saygıdeğer Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu orada bu sürecin destek olanı, motive edenidir. Dolayısıyla diğerleri de misafirlerdir. Bu süreçleri değerlendirirken, karar verirken bunlara dikkatli olacaklar ve hassas davranacaklar. Süreci yakinen takip ediyorum. Ama bir baksınlar, Ekrem İmamoğlu acaba Türk Ocağı’na başka zamanlarda, başka tarihlerinde, sıkıntıda oldukları zamanlar yanlarında olmuş mu, olmamış mı? Olduğu zaman acaba ne düşündüler? Bu kararı alırken ne düşündüler? Ben onlara soru soruyorum sadece, bu kadar söyleyeceğim. Üzüntüyle karşılıyorum. Umarım yanlış karardan geri adım atarlar, hızlıca.”

 

"Ekrem İmamoğlu’ndan Bahçeli’ye: Bulunduğu koltuk üzerinden yargıçlığa kalkmasın" haberi, 29 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 29 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ekrem İmamoğlu’ndan Bahçeli’ye: Bulunduğu koltuk üzerinden yargıçlığa kalkmasın haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ekrem İmamoğlu’ndan Bahçeli’ye: Bulunduğu koltuk üzerinden yargıçlığa kalkmasın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  2. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  3. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  4. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  5. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  6. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  7. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  8. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  9. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  10. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  11. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  12. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  13. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  14. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  15. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  16. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  17. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  18. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  19. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  20. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
Gündem Haberleri