El Bab’da görev yapan askerlerin tazminatları meclis gündeminde

El Bab’da görev yapan askerlerin tazminatları meclis gündeminde

El Bab’da görev yapan askerlerin tazminatlar... CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yaptığı açıklamada Fırat Kalkanı operasyonu başladığından beri Suriye'de görev yapmakta olan askerin, kamu görevlilerinin, ailelerinin ve tüm Türkiye'nin manevi açıdan çok büyük yaralar...

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yaptığı açıklamada Fırat Kalkanı operasyonu başladığından beri Suriye'de görev yapmakta olan askerin, kamu görevlilerinin, ailelerinin ve tüm Türkiye'nin manevi açıdan çok büyük yaralar aldığını kaydetti. "Bunun yanı sıra bölgede görevli asker ve görevlilerin maddi açıdan da mağdur edildiği iddiası bizi yaralamıştır" diyen Tanal, bölgede görevli asker ve görevlilere gidecekleri zaman ödeneceği belirtilen tazminatın hiç ödenmediği ve olağanüstü hal tazminatının Şubat ayından bu yana ödenmediği yönündeki iddiaların dehşet verici olduğunu belirtti. Tanal, şunları kaydetti:

"İnsanüstü bir çaba ile çatışma bölgesinde görev yapan, vatanı koruyan, terör unsurlarını vatanımızdan uzak tutan askerlerimizin maddi açıdan mağdur edilmesi kabul edilemez. IŞİD terör örgütüyle sıcak çatışma halinde, çok zor şartlarda görev yapan askerlerimizin sadece 3500 TL maaş aldığı ve ödeneceği yönünde bilgi verilmesine rağmen ödenmeyen sınır dışı tazminatı vicdanımızı derinden yaralamıştır.

Görevde olan askerlerimizin eşleri ailelerinin yanına dönmek zorunda kaldı. Eşleri de bu maaşla, asıl görev yerlerinde bulunan ve boş kalan evlerinin kiralarını, faturalarını ödemeye devam ederek ve her ay daha da borca batarak yaşamaya çalışıyor. Altı aydır net maaşları dışında bir ödeme alamayan askerlerimiz var. Görevde olan askerlerimizin aileleri tüm Türkiye'ye emanettir. Bizim kültürümüz emanete hıyaneti kabul etmez. Zor bir bölgede canla başla görev yapan askerlerimizin aklı ailelerinde kalıyor ve bu durum moralini son derece bozuyor."

CHP'li Mahmut Tanal, konuyu TBMM gündemine de taşıyarak Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Tanal, Bakan Işık'tan şu sorularına yanıt istedi:

"Fırat Kalkanı Barış Harekâtı dolayısıyla Suriye'de görev yapmakta olan Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı askerlerin ve kamu görevlilerinin net ve brüt maaşları kaç Türk Lirası'dır? Bu askerlere ve kamu görevlilerine herhangi bir ek ücret ödemesi yapılıyor mu? Ek ücret ödemesi yapılıyorsa gerekçesi nedir? Yapılan ek ödemeler kaç Türk Lirası'dır?

Bölgede görev yapan askerlerin ve kamu görevlilerinin maaş ve varsa ek ödemelerinin yatırılma tarihi/tarihleri nedir? Ödemelerin düzenli yatırılmadığı iddiası doğru mudur? Düzenli yatırılmadığı iddiası doğru ise gerekçesi nedir? Maaş ve ek ödemelerin geç yatırılması durumunda hak kaybını gidermek amacıyla faiz işletiliyor mu?

Bölgede görev yapan askerlere ve kamu görevlilerine olağanüstü hal ilanından sonra olağanüstü hal tazminatı adı altında tazminat ödendiği iddiası doğru mudur? Doğru ise bölgede görevli askerlerin rütbeleri ve kamu görevlilerinin kıdem sırasına göre aldıkları tazminat kaç Türk Lirası'dır? Ödeniyorsa bu tazminatın yatırılma tarihi/tarihleri nedir? Düzenli yatırılmadığı ve belirli bir aydan itibaren yatırılmadığı iddiası doğru mudur?

Bölgede görev alan kamu görevlilerine tazminat ödenmemesi iddiası doğru ise; tazminat ödenmemesi durumu, 680 Karar Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 83. Maddesinde yer alan hükme aykırılık teşkil etmez mi?"

"El Bab’da görev yapan askerlerin tazminatları meclis gündeminde" haberi, 20 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan El Bab’da görev yapan askerlerin tazminatları meclis gündeminde haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. El Bab’da görev yapan askerlerin tazminatları meclis gündeminde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  6. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  7. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  8. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  9. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  10. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  11. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  12. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  13. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  14. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  15. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  16. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  17. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  18. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  19. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  20. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
Gündem Haberleri