El Bab'da şehit sayısı 5'e yükseldi, şehit yakını isyan etti: Kimin için, ne için savaşıyoruz?

El Bab'da şehit sayısı 5'e yükseldi, şehit yakını isyan etti: Kimin için, ne için savaşıyoruz?

El Bab'da şehit sayısı 5'e yükseldi, şehit y... 169'uncu gününde olan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında sabah saatlerinde El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında DEAŞ teröristleriyle askerlerimiz arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 2...

169'uncu gününde olan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında sabah saatlerinde El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında DEAŞ teröristleriyle askerlerimiz arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 2 asker şehit oldu, 15 asker ise yaralandı. Yaralanan askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne sevkedilirken, şehit askerler ise helikopter ile Gaziantep'e getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri de IŞİD saldırısına ilişkin açıklama yaptı. TSK açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 8 Şubat 2017 sabah saatlerinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 15 kahraman silah arkadaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

3 AY ÖNCE EVLENMİŞ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin El Bab'ta sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nda IŞİD teröristleriyle çıkan çatışmada silah arkadaşı Yahya Efiloğlu ile birlikte şehit olan uzman çavuş Gökhan Kılıç'ın 3 ay önce evlendiği ve 3 gün önce de izinden dönüp birliğine katıldığı ortaya çıktı.

Uzman Çavuş Gökhan Kılıç'ın şehit olduğu haberini, bugün öğle saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi Sarıçam Mahallesi'ndeki baba evine gelen askeri yetkililer verdi. 3 ay önce Hasret Kılıç ile evlenen Gökhan Kılıç'ın şehit olduğunu duyan babası Mehmet ile annesi Fadime Kılıç fenalık geçirdi. Eve gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne ile baba gözyaşlarına boğuldu. Evin olduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Yıllık izinde olduğu ve 3 gün önce birliğine katılıp El Bab'a gittiği kaydedilen Gökhan Kılıç'ın cenazesinin yarın Adana'da toprağa verileceği bildirildi.

ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ

SURİYE'nin El Bab bölgesinde terör örgütü IŞİD'in Türk askerlerine düzenlediği saldırıda şehit olan 2 askerden astsubay kıdemli çavuş 30 yaşındaki Yahya Efiloğlu'nun İzmir'deki baba ocağına ateş düştü. Baba Abdullah Efiloğlu, "Bir oğlum daha var, gerekirse onu da veririm. 55 yaşındayım, gerekirse ben de giderim. Oğlum gelince kız istemeye gidecektik" diye konuştu.

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatı kapsamında El Bab bölgesinde ilerlemeye çalışan Özgür Suriye Ordusu güçlerini destekleyen Türk askerlerine, terör örgütü IŞİD unsurları tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker şehit oldu 15 asker ise yaralandı. Harekatın 169'uncu gününde şehit olan askerlerden Astsubay Yahya Efiloğlu'nun İzmir'in Karabağlar İlçesi Salih Omurtak Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi askerler verdi. 

2'si kız 4 çocuk babası Abdullah Efiloğlu, gözyaşlarına hakim olamadı. Acılı baba Efiloğlu, "Bana böyle mi haber vereceklerdi oğlum. Geçen akşam konuştuk, 'baba yüzükleri hazırla Uşak'a gidip kız isteyeceğiz' dedi. En son konuştuğumuzda telefon çekmiyordu. Annen ceketine sarılıp ağlıyor yavrum. Böyle mi gelecektin, bana komutanlarını mı gönderdin oğlum" dedi.

"GEREKİRSE BEN DE GİDERİM"

Bir oğlunun daha olduğunu hatırlatan baba Abdullah Efiloğlu, "Gerekirse onu da gönderirim. Ben 55 yaşındayım gerekirse ben de giderim. 'Baba şehit olursam beni İzmir'de toprağa verin' derdi. Çocuğum gelince kız isteyip düğün yapacaktık. Nasip böyleymiş vatan sağ olsun" diye konuştu. 

İnşaat ustası olan Abdullah Efiloğlu'nun zaman zaman çiğ köfte bayii olan küçük oğlu Muhammet Efiloğlu'na da yardım ettiği öğrenildi. Acı haberi alan ailenin yakınları, Salih Omurtak Mahallesi 9662/1 Sokak'taki tek katlı eve koştu, ailenin acısını paylaştı. Şehidin evine Türk Bayrağı asıldı.

ŞEHİT SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü IŞİD ile süren çatışmalarda bir asker daha şehit oldu. Akşam saatlerinde çıkan çatışmada şehit olan asker ile birlikte gün içerisinde şehit olan asker sayısı 5'e yükseldi. Helikopterle Gaziantep'e getirilen şehit askerin naaşı otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna konuldu. Fırat KAlaknı operasyonunda şehit sayısı ise 61'e yükseldi.

Şehit askerlerin cenazeleri helikopter ile otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü IŞİD ile süren çatışmalarda öğleden sonra şehit olan askerlerin Üsteğmen Tarık Koçoğlu ile uzman çavuş Mahmut Uslu olduğu öğrenildi.

Sabahki çatışmada Astsubay Kıdemli Çavuş Yahya Efiloğlu ile uzman çavuş Gökhan Kılıç şehit olmuştu.

CENAZELER ADLİ TIP MORGUNDAN ALINDI

Şehit askerlerin cenazeleri düzenlenecek tören için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Cenazeler törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.



 

GAZİANTEP'TE TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit askerlerin cenazeleri, sabah saatlerinde morgdan alınarak Gaziantep Havalimanı'na götürüldü. Şehitler için burada düzenlenen uğurlama törenine; Vali Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, belediye başkanları, askerler ve şehit uzman çavuş Mahmut Uslu'nun annesi Mürşide Uslu'nun da aralarında olduğu şehitlerin yakınları katıldı.

MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Şehitlerin Türk bayraklarına sarılı tabutları, askerlerin omuzlarından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçağa taşındı. Şehit üsteğmen Tarık Koçoğlu Kayseri'ye, astsubay üstçavuş Yahya Efiloğlu İzmir'in Karabağlar İlçesi'ne, uzman çavuş Gökhan Kılıç Adana'nın Yüreğir İlçesi'ne, uzman çavuş Mahmut Uslu Ankara'ya ve uzman onbaşı Umut Aytekin'in cenazesi Karabük'e gönderildi.

d70c06d9aa71dce4d48780875dedcd81.jpg

ŞEHİT SAYISI 61'E YÜKSELDİ

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında şehit olan askerlerin sayısı, 5 askerle birlikte 61'e yükseldi.

TSK: EYP PATLADI

Suriye'nin El Bab bölgesinde IŞİD'li teröristlerle çatışma sırasında 2 askerin el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 8 Şubat 2017 öğleden sonra DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında iki kahraman silah arkadaşımız daha el yapımı patlayıcı patlaması sonucu şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." 



BAŞBAKAN'IN BULUNDUĞU FOTOĞRAFTAKİ İKİNCİ ASKER DE ŞEHİT OLDU

SURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesinde şehit olan uzman çavuş Mahmut Uslu'nun, yılbaşı gecesi Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'ndeki İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ni ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte yemek yiyip sohbet ettiği ortaya çıktı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 169 gündür devam ettiği Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'da IŞİD'li teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 4 askerden Ankaralı uzman çavuş Mahmut Uslu, Başbakan Binali Yıldırım'ın, yılbaşı gecesi ziyaret ettiği Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'ndeki İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'ndeki askerler arasında bulunuyordu.

ŞEHİT ASKER: VATAN TOPRAĞI DAHA ÖNEMLİ

Başbakan Yıldırım ile karavana yiyen uzman çavuş Uslu, Ankara'da yaşayan annesi Mürşide Uslu'yu telefonla arayarak yeni yılını kutlamıştı. Şehit Uzman Çavuş Uslu'nun, telefonu verdiği Başbakan Yıldırım ile konuşan annesi Mürşide Uslu, "Oğlumu özledim, yanıma gelsin" diyerek özlemini ifade etmişti. Şehit uzman cavuş Uslu ise, annesine "Vatan toprağı daha önemli" diyerek yanıt vermişti. Başbakan Binali Yıldırım ise, Mürşide Uslu'ya "Çocuklarınız bize emanet, burada iyiler" diyerek ailenin yeni yılını kutlamıştı.

AYNI FOTOĞRAFTAKİ ARKADAŞI DA ŞEHİT OLMUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım'ın aynı masada oturup sohbet ettikleri askerlerden hemşehrisi Uzman Çavuş Selim Topal da, 20 Ocak'ta IŞİD'li teröristlerin saldırısında 4 arkadaşıyla birlikte şehit olmuştu.

KAYSERİ'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

SURİYE'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdüğü El Bab'ta devam eden operasyonda şehit olan Üsteğmen Tarık Koçoğlu'nun acı haberi Kayseri'deki yakınlarına ulaştı. 

Suriye'nin El Bab bölgesinde dün geceden bu yana terör örgütü IŞİD ile süren çatışmalarda öğleden sonra el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Uzman Çavuş Mahmut Uslu ile birlikte şehit olan Üsteğmen Tarık Koçoğlu'nun acı haberi Kayseri'ye ulaştı. Şehit Üsteğmen Koçoğlu'nun babasının yıllar önce vefat ettiği annesinin ise İstanbul'da oturduğu Kayseri'deki yakınlarından öğrenildi. 

KAYSERİ'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdüğü El Bab'ta şehit olan üsteğmen Tarık Koçoğlu'nun cenazesi, ailenin isteği üzerine Kayseri'de toprağa verilecek. Koçoğlu'nun cenazesi, yarın Kalem Kırdı Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlanacak. 

ŞEHİDİN KARTAL'DAKİ EVİNE ACI HABER ULAŞTI

SURİYE'nin El Bab bölgesinde terör örgütü IŞİD ile süren çatışmalarda şehit olan Uzman Çavuş Mahmut Uslu'nun Kartal'daki evine acı haber ulaştı. Daha önce polis memuru eşini şehit veren Mürşide Uslu, bu kez oğlunu şehit vererek ikinci kez şehit acısı yaşadı.

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın El Bab operasyonu sırasında şehit olan Uzman Çavuş Mahmut Uslu'nun Kartal Atalar Mahallesi'ndeki baba evine ateş düştü. Akşam saatlerinde annesi Mürşide Uslu'ya askerler tarafından oğlunun şehit olduğu haberi verildi. Olayı duyan akraba ve komşuları taziyeye geldi. Mahmut Uslu için evde kuran okunup dua edildi.

ANNEYE İKİNCİ ŞEHİT ACISI

Şehidin annesi Mürşide Uslu'nun polis memuru eşi Ali Uslu'yu da şehit verdiği belirtildi. Evde yalnız yaşayan Mürşide Uslu, bu kez tek çocuğu olan Mahmut'u şehit vererek ikinci kez şehit acısı yaşadı. Şehit baba Ali Uslu'nun Kartal Yakacık'ta 25 yıl önce uyuşturucu operasyonu sırasında şehit olduğu öğrenildi.



ŞEHİT YAKINI: “KİMİN İÇİN VE NE İÇİN SAVAŞIYORUZ?"

Şehit Uzman Çavuş Uslu'nun teyzesinin eşi Veysel Oğuz, gözyaşları içerisinde konuşarak, “Söylenecek bir şey yok ki. Ne için ve neden savaştığımızı bilmiyoruz bile. Bunu çıkıp bir insan anlatamıyor, ikna edemiyor, söyleyemiyor. Kimin için ve ne için savaşıyoruz? Bu çocuklar ne için gidiyorlar. Geçmişte doğudan gelen şehitlerimiz vardı. Bir de El Bab'ımız çıktı. Söyleyebilecek başka bir şeyim yok." dedi.

Şehi Uslu'nun cenazesinin Ankara'da toprağa verileceği öğrenildi.

KARABÜK'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

SURİYE'nin El Bap bölgesinde sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan uzman onbaşı 27 yaşındaki Umut Aytekin'in, Karabük'te yaşayan ailesine acı haber ulaştı.

Uzman onbaşı Umut Aytekin'in şehit olduğu haberini, Karabük Mahallesi Gazi Aytekin Caddesi'nde oturan ailesine, Vali Mehmet Aktaş, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Garnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu ve Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay ile birlikte verdi. Şehit uzman onbaşı Aytekin'in Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'ndan işçi emeklisi babası Hasan ile annesi Zehra Aytekin, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Şehit evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Ev, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı. 

Geçen yıl Haziran ayında göreve başladığı belirtilen Şehit uzman onbaşı Umut Aytekin'in cenazesinin, yarın ikindi vakti Kent Meydanı'nda düzenlenecek törenle toprağa verileceği bildirildi.

"El Bab'da şehit sayısı 5'e yükseldi, şehit yakını isyan etti: Kimin için, ne için savaşıyoruz?" haberi, 09 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 09 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan El Bab'da şehit sayısı 5'e yükseldi, şehit yakını isyan etti: Kimin için, ne için savaşıyoruz? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. El Bab'da şehit sayısı 5'e yükseldi, şehit yakını isyan etti: Kimin için, ne için savaşıyoruz? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri