Elektrik Aboneliklerinde Devrim: Mobil Kullanım Kolaylığıyla Yeni MASS Sistemi!

Elektrik Aboneliklerinde Devrim: Mobil Kullanım Kolaylığıyla Yeni MASS Sistemi!

Elektrik Aboneliklerinde Devrim: Mobil Kulla... Elektrik aboneliklerinde cep telefonundan işlemler artık daha kolay! Yeni Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS) ile aboneler, mobil uygulama üzerinden tüketimlerini kontrol edebilecek, kesintiler hakkında anlık bilgilere erişebilecek ve teknik kalite parametrelerini takip edebilecek.

Elektrik aboneliklerinde mobil kullanım kolaylığı! Yeni Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS), abonelerin tüketimlerini kontrol etmelerini, kesintiler hakkında bilgi alıp şikayetlerini iletmelerini sağlıyor. Verimlilik ve kullanıcı deneyimi açısından önemli bir adım atılıyor.

Evlerde elektrik aboneliğiyle ilgili pek çok işlemin cep telefonundan yapılmasını sağlayacak yeni sistem devreye giriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) taslağına göre, akıllı elektrik sayaçları üstünden, Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS) oluşturulacak ve elektrik dağıtım sistemine bağlı sayaçlar, bu sisteme bağlanacak.

Elektrik sayacı ve merkezi yazılım arasında kurulacak iki yönlü haberleşmeyle elektrik tüketim verileri doğrulanıp saklanabilecek. MASS sistemi, modem, merkezi iletişim yazılımı, iletişim protokolü, veri yoğunlaştırıcı ve kullanıcı mobil uygulamasından oluşacak.

Elektrik dağıtım sistemine bağlı sayaçların MASS kapsamına dahil edilmesi, gerekli teçhizatın, altyapının ve akıllı sayaçların kurulumu, işletilmesi ve bakımı ile mevcut sayaçların akıllı sayaçlar ile değiştirilmesi, dağıtım lisansı sahibi tüzel kişinin sorumluluğunda olacak.

MASS sistemiyle elektrik dağıtım şirketleri, cep telefonları ve tabletler gibi tüm cihazlar için mobil uygulama oluşturacak. Mobil uygulama üstünden aboneler, günlük ve aylık ortalama elektrik tüketimlerini görebilecek.

Beklenmedik aşırı tüketimlerde kullanıcı, kaçak ihtimaline karşı uyarılacak. Uygulama üstünden aboneler elektrikte tüketim sınırlaması tanımlayabilecek, sınır aşımında uyarı yapılacak. Aboneler, kendi tüketimlerini bölgelerindeki benzer kullananların ortalama tüketimleriyle kıyaslayabilecek.

Aboneler, etkilendikleri elektrik kesintilerine ilişkin içinde bulunulan yıl ve bir önceki senenin kesinti sürelerini, sayılarını, her kesintinin başlangıç-bitiş zamanlarını ve sürelerini görerek karşılaştırma yapabilecek.

Mobil uygulama üstünden bildirimli ve bildirimsiz kesintiler hakkında kullanıcıya anlık bilgi verilecek. Kullanıcılar, elektrik arıza ile ilgili şikayet ve taleplerini uygulama üstünden ilgili kurumlara gönderebilecek. Sistem üstünden elektrik sayacının kapanma periyotları tanımlanarak, bunun haricinde tüketim oluştuğunda uyarı verilecek.

Elektrikle ilgili teknik kalite parametreleri hakkında da abone bilgi alabilecek. Elektrik kullanımıyla ilgili elde edilen veriler, ilgili taraflarla web tabanlı olarak paylaşılacak.

Elektrikte MASS’a geçişte yeni sayaçlara öncelik verilecek. Sanayi ve tarımsal aboneler, senelik tüketimi 10 megavatsaatin üzerinde olan sayaçlar, arıza sebebiyle değiştirilmesi gereken sayaçlar ve kaçak elektrik şüphesiyle değiştirilen sayaçlar da öncelik kapsamında olacak.

Zamanla tüm elektrik şebekesinde yeni sistem yaygınlaştırılacak. Halihazırda kullanılan ve uzaktan okumaya imkan veren elektrik sayaçları, MASS ile uyumlu olarak çalışmak ve sistemlerin veri güvenliğini tehlikeye sokmamak kaydıyla kullanılmaya devam edebilecek.

"Elektrik Aboneliklerinde Devrim: Mobil Kullanım Kolaylığıyla Yeni MASS Sistemi!" haberi, 24 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Elektrik Aboneliklerinde Devrim: Mobil Kullanım Kolaylığıyla Yeni MASS Sistemi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Elektrik Aboneliklerinde Devrim: Mobil Kullanım Kolaylığıyla Yeni MASS Sistemi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:54 Mahmut Usta’nın yıllara meydan okuyan çorba tarifi!
  2. 22:53 Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor kabızlığa son veriyor!
  3. 22:51 Yemekten hemen sonra çay içmek zararlı mı?
  4. 22:43 Temmuz zammı öncesi memur ve emeklilere müjde! Yeni oranlar belirlendi
  5. 22:43 Üreticiler zor durumda! Önce gübre, şimdi de yem fiyatları artıyor
  6. 22:36 AKP’de yeni anayasa çatlağı oluşuyor!
  7. 22:24 Arjantin Merkez Bankası, faiz oranını yüzde 50'ye indirdi
  8. 22:13 İYİ Parti'de istifa depremi: O ilçede yönetim düştü!
  9. 22:10 2 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  10. 22:07 Hatay'da deprem! Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
  11. 22:07 Ağız içinde yarası olan hemen bu tohumları çiğnesin: Ağız içi yaralarını anında iyileştiriyor!
  12. 22:05 Çeyrek bardağı dahi damarlardaki kötü kolesterolü silip atıyor!
  13. 22:03 Sapsarı olmuş dişleri bembeyaz yapıyor: Tek malzemeyle anında beyazlık mümkün!
  14. 21:57 Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!
  15. 21:51 Elektronik devi iflas etti, 3000'e yakın mağazası kapanıyor!
  16. 21:50 642 senelik caminin o özelliğini duyan resmen şok oldu!: Bunlara rağmen hala ayakta!
  17. 21:47 Köpek dehşeti can alıyordu! 7 yaşındaki çocuk ölümden döndü
  18. 21:46 Milyonlarca emekliye kötü haber geldi!: Temmuz ayında düşük zam alınacak!
  19. 21:46 O kişilerin WhatsApp hesabına kısıtlama geliyor: Bunları yaparken on kez düşünün!
  20. 21:44 Prof. Dr. Emre Alkin dövizi serbest bırakın diye seslenerek kur uyarısı yaptı!
Türkiye Haberleri