Emeklilerin haklı isyanları: "Yaşamaktan bezdik"

Emeklilerin haklı isyanları:

Emeklilerin haklı isyanları: "Yaşamaktan bez... Artvin'in Ardanuç ilçesindeki emekli vatandaşlar, geçim sıkıntılarından dolayı dert yanarken, pazarcılar da yüksek fiyatlar nedeniyle satış yapamamanın sıkıntısını çekiyor.

Artvin'in Ardanuç ilçesindeki emekli vatandaşlar, geçim sıkıntılarından dolayı dert yanarken, pazarcılar da yüksek fiyatlar nedeniyle satış yapamamanın sıkıntısını çekiyor. Pazar alışverişi yapan emekliler ve pazarcılar, karşılaştıkları zorlukları dile getirdi.

EMEKLİ YURTTAŞLAR GEÇİM DERDİYLE BOĞUŞUYOR

Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşayan emekli vatandaşlar, geçim sıkıntılarından şikayetçi olurken, pazarcılar da yüksek fiyatlar nedeniyle satış yapamamanın zorluklarını yaşıyor. Pazar alışverişi yapan emekli vatandaşlar ve pazarcılar, karşılaştıkları ekonomik zorlukları açıkladılar.

Naz Budak ise satış yapamamanın sıkıntısını yaşadığını belirterek, "Pazardan bir şey anlamadım, iyi değil işler. Ucuz istiyorlar. Yağ ve peynir satıyorum. Peynir burada 180 lira, yağa da 400 lira istiyorlar. Peyniri, yağı biz yapıyoruz daha özel ve doğal fakat dışardan alınanlara kimyasal katıyorlar ve onların tutarları da bizim fiyatlarımızda aynı fakat bizden daha ucuza bekliyorlar. O da olmuyor," ifadelerini kullandı. 

"EMEKLİLERİ ÖLDÜRME YILI"

Ali Karataş, emekli maaşlarının yetersizliği ve pazardaki yüksek fiyatlar konusunda şikayetlerini dile getirerek, "Pazardaki fiyatlar çok yüksek, emekliler için çok zor bir yıl. Maalesef bu yıl emekliler için çok sıkıntılı bir dönem. Yüzyıllık Cumhuriyetimizi yıkmayı başardılar ve gerçekten çok sinirliyiz. Alışverişe çıktığınızda cebinizde para olmuyor, maaşlar yeterli değil, ne yapacağınızı bilemiyorsunuz." şeklinde konuştu.

Bir başka Ardanuçlu yurttaş ise kiraların yüksekliğine dikkat çekerek, "Kiralar olmuş 20 lira. Ben şimdi evden çıkacağım fakat nasıl ev bulacağım? Aldığımız maaş 11 bin lira, 15 bin lira kira vereceğiz." dedi.

PAZARCILAR SATIŞ YAPAMAMAKTAN ŞİKAYETÇİ

Gürcan Bilgin, satışların durgunluğundan bahsederek, "Kayısı, salatalık, fasulye, ıhlamur satıyorum fakat satışlar iyi değil. Hayat pahalı fakat bu düzen böyle gitmez. Devamlı ileriye de gittikçe daha da pahalılaşıyor ve kimsede alım gücü yok, kalmadı ki. Mazot 45 liranın üstüne çıkmış ve her şey mazot ve benzinle yapılıyor, emekliye para yok, 10 bin liradan fazla para vermiyor," ifadelerini kullandı. 

Pazarcı Musa Demirhan ise durumu şu şekilde özetledi:

"Ardanuç pazarı oldukça idareli davranıyor yurttaş. Biliyorsunuz vatandaşın alım gücü düşüyor, piyasa yukarı gidiyor. Dolayısıyla arz talep birbirini karşılamıyor ve talep az kalırken arz yükseliyor. Geçen seneden sonra bu yıl 50 elli fark etmiş. Vatandaş olarak bu bölgede en az yüzde 30-40 emekli var ve emeklinin durumu zaten belli. Ben de o emekli zedelerden biriyim. Bu işin sacayağı var; emeklidir, çalışandır, köylüdür ve köylü malını çıkarmaya başladı, memurun az da olsa imkanı var fakat memur da yetersiz kalıyor. Emekli gelemiyor, gelse de alamıyor, alsa da 2 kilo yerine 1 kilo zor alıyor. 1 kilo alan da onun altında alıyor ve yapacak bir şeyimiz yok. Geliri olmayan millet ne yapar? Devlet nereden ne verecek? Ya senin sırtına vuracak ya benim sırtıma ya da devlet borçlanacak. Her türlü başımıza bela olacak. Devletin gelir getiren kurumlarına haraç mezat satıldı. Devlet bir taraftan gelir getirecek ki halkına da verebilsin, olmayan geliri nasıl verecek? Devleti gerçek anlamda sevenler fabrikaları kurdu, işçisine iş verdi, üretim ve katma değer sağladı, ithalat ihracatın dengesini sağladı. İhracatı yükseltmeye çalışıyorlardı fakat şimdi özel sektöre sattılar, her şey ithalata bağlandı ve neyle ödenecek? Neyle karşılayacaksın bunu? Ya devleti borçlandıracaksın ya da yurttaş aç yaşayacak. Üçüncü var mı?"

"Emeklilerin haklı isyanları: "Yaşamaktan bezdik"" haberi, 12 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Emeklilerin haklı isyanları: "Yaşamaktan bezdik" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emeklilerin haklı isyanları: "Yaşamaktan bezdik" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Ekonomi Haberleri