Eminağaoğlu CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı

Eminağaoğlu CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı

Eminağaoğlu CHP'den aday adayı olduğunu açık... Özge KAYMAKCI24 Haziran erken seçimleri için partilerden milletvekili aday adaylığı başvuruları devam ediyor. 7 Mayıs günü son bulacak başvurular arasında birçok partili yer alırken YARSAV Kurucu Başkanı Avukat Ömer Faruk...

Özge KAYMAKCI

24 Haziran erken seçimleri için partilerden milletvekili aday adaylığı başvuruları devam ediyor. 7 Mayıs günü son bulacak başvurular arasında birçok partili yer alırken YARSAV Kurucu Başkanı Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu da CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı. Eminağaoğlu, CHP Genel Merkezi’ne giderek İstanbul 3. Bölgeden milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

'HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN YERİNİ GÜCÜN ÜSTÜNLÜĞÜ ALDI'
Laik Türkiye Cumhuriyeti için, hukuk ve demokrasi için, adalet için CHP Milletvekili aday adayı olduğunu dile getiren Eminağaoğlu gazetemize konuştu. Kendi adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eminağaoğlu, "AKP, anayasada ifadesini bulan kurucu ilke ve değerler de dahil olmak üzere, tüm ilke ve değerlere, anayasal kurumlara, hak ve özgürlüklere saldırdı. Bunları, varlık nedeninden uzaklaştırıp, kendi anlayışına göre biçimlendirdi. Hukuk devletinin tüm kural ve kurumları hatta anayasa bile kağıt üzerinde kaldı, hukuksal güvenceler yok edildi. Sivil darbeler gerçekleştirip OHAL'i kalıcı kıldı. Parti devleti yaratıldı. Hukunun üstünlüğünün yerini gücün hukuku aldı. AKP'ye dur demek, iktidara da gelerek AKP'nin yaptıklarını sistemden kazımak, çağdaş cumhuriyeti evrensel gelişmeler ışığında tüm kural ve kurumlarıyla yeniden yapılandırmak için, hukukun üstünlüğü mücadelesini sürdüren bir kişi olarak ben de toplumsal sorumluluğum gereği bir adım attım. Laik Cumhuriyet için, hukuk ve demokrasi için, hak ve özgürlükler için, adalet için, bu yolda emek ve mücadele sarfetmek ve daha da etkin olabileceğim yerde bulunabilmek için milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yaptım." diye konuştu. 
 
'AKP'NİN İKTİDAR DÖNEMİ ARTIK SONA ERECEK'
24 Haziran seçimlerinin önemine değinen Eminağaoğlu "AKP, kendi iktidarını sürdürebilmek adına sömürmedik konu ve değer bırakmadı. Hukuk ve demokrasiyi, halk için değil, kendine göre biçimlendirdi. Yasaları, her türlü işlemleri, halk için değil, kendine zemin yaratmak için çıkardı. FETÖ kadrolaşarak cumhuriyeti anayasal niteliklerinden uzaklaştırma amacı güderken, AKP de aynı biçimde hep iktidarının ve çoğunluk gücünün olanaklarıyla, çıkardığı yasalarla cumhuriyeti kuruluş değerleri dışına çıkarma adımları attı. Devletin ve iktidarının tüm olanaklarını, her şeye gözlerini kapatarak, kendi çıkarlarına, kendi iktidar ve yandaşlarına seferber etti. Ülkede hiç bir alanda özgürlük ortamı bırakmadı. OHAL, değiştirilen yasalarla kalıcı kılındı. İşte böyle bir gidişe 24 Haziranda halk dur diyerek, OHAL'e hayır dediğini, hukuk ve demokrasiye, cumhuriyete bağlığını, her türlü sömürüye karşı olduğunu kendi iradesiyle gösterecek. Serbest ve eşit yarışma koşullarında, birlik ve beraberlik içinde bir seçim gerçekleşirse, iktidarda kalabilmek adına, her türlü değeri sömüren bir iktidar dönemi artık sona erecek." dedi. 

bs18.jpg


 
'SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINIYOR'
Parti içerisinde her türlü olasılığın göz önüne alındığını, seçim ve sandık güvenliğine büyük önem verildiğini vurgulayan Eminağaloğlu, CHP'nin seçim politikasına ilişkin görüşlerini şu sözlerle açıkladı, "CHP'de seçim ve sandık güvenliğine büyük önem veriliyor. Bu konuda olmaz olmaz demeden her olasılık gözetilerek çalışmalar yürütülüyor. Seçimlerden başarı ile çıkılacak. Bu konuda bir kaygı ve inanç eksikliği söz konusu değil. Sandıktan çıkamayacağını gören AKP, çıkaracağı yasalarla oyunun kurallarını değiştirip, kendisini kazandıracak kurallarla seçimi kazanmayı bile ifade etmekten uzak durmuyor. Hesap vermekten kaçan, bu nedenle iktidarı kaybetmeyi göze alamayan, iktidarda kalabilmek adına her türlü B,C planları ile hareket eden bir irade ile yarışınca, AKP'nin ne tür adımlar atacağı yolunda her şey düşünülüp, ona göre de her türlü siyasal, hukuksal önlemler alınıyor. 
CHP'nin yol haritasi belli. CHP'nin AKP ile meşgul olma gibi bir durumu asla söz konusu değil. AKP'nin kullandığı dili elbette kullanmayacak, halkı birleştiren, kaynaştıran dil kullanacak.
CHP, sadece kendi seçmenine değil tüm seçmenlere, tüm Türkiye'ye, herkese seslenecek, yapacaklarını herkese anlatacak. Hiç bir şeyi hiç bir değeri sömürmeden, halka gerçekleri yansıtacak, halkla her kesimle kucaklaşacak. Barış ve kardeşliği yeniden sağlayacağını herkese bir kez daha anlatacak"

'TEK ADAMA HAYIR DİYENLER KAZANACAK'
Tek adama hayır diyenlerin kazanacağını söyleyen Eminağaoğlu seçim sonuçlarına ilişkin değerledirmesini, "16 Nisan halkoylamasında, dayanışma içinde olmayan ancak AKP'nin baskılarına, tek adama hayır diyen ve gerçekten de kazanan bir halk vardı. Ancak ilan edilen halk oylaması sonuçları ise böyle olmadı. 16 Nisan'da hayır kazandığına göre, işte bu hayır bloku çözülmeden bugün de varlığını sürdürdüğüne göre, şimdi üstelik birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olunacak bir seçim takvimi sonrasında kuşkusuz bizler, yani tek adama hayır diyenler kazanacak" sözleriyle yaptı. 

"Eminağaoğlu CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı" haberi, 05 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 05 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Eminağaoğlu CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eminağaoğlu CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Gündem Haberleri