Emine Bulut davasında karar açıklandı! Katil avukatı, indirim talep etti

Emine Bulut davasında karar açıklandı! Katil avukatı, indirim talep etti

Emine Bulut davasında karar açıklandı! Katil... Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u katleden Fedai Varan'ın yargılandığı davanın  ikinci duruşmasına "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan...

Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u katleden Fedai Varan'ın yargılandığı davanın  ikinci duruşmasına "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Katil Fedai Varan'a, " kasten insan öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Davaya Emine Bulut'un anne ve babasının yanı sıra birçok ilden avukat müdahil olurken, çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi çok sayıda kadın duruşmada hazır bulundu. Polis, duruşma nedeniyle adliye önünde ve içinde geniş güvenlik önlemleri alarak kimlik kontrolü yaptı. Emine Bulut'un cezaevindeki kardeşleri Mikail ve Bekir Bulut, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmada yer aldı.

Kırıkkale 1'inci Hukuk Mahkemesinde geçtiğimiz Cuma görülen duruşmada hakim, F.B.V'nin vasisi olarak dede Ahmet Bulut’u atadı. Devlet tarafından koruma altına alınan F.B.V. için yapılan yardımların korunması ve güvence altına alınması amacıyla mahkeme tarafından 42 gün önce Kırıkkale Barosu'ndan bir avukat atandı.

Kırıkkale Sulh Ceza Hakimliği ise cinayetle ilgili sosyal medya ve medya kuruluşlarında yer alan olay anına ilişkin görüntülere yayın yasağı getirdi.

Davanın 9 Ekim’de görülen ilk duruşmasında savcı, sanık Fedai Varan'a indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi yönünde mütalaasını açıklamıştı.

SANIK AVUKATI: KADIN ÖRGÜTLERİ DAVAYA MÜDAHİL OLMALI

Kimlik kontrolünün ardından başlayan duruşmada, sanık avukatı Ersoy Aytaç, kovuşturmanın genişletilmesine dair taleplerini sıraladı. Kadın örgütlerinin davaya müdahil olması gerektiğini belirten sanık avukatı, aksi takdirde yargılamanın adil olmayacağını söyledi. Katili ya da suçu savunmadığını ifade eden sanık avukatı Ersoy Aytaç, sanığın yargılamaya dair haklarını savunduğunu söyledi.

Sanık avukatı Ersoy Aytaç, ikinci taleplerinin dosya içeriğinin ve tüm delillerin savunma yapabilmeleri için eksiksiz olarak taraflarına verilmesi olduğunu dile getirdi. İlk duruşmada tanıklara usule aykırı yemin tekrar ettirildiğini ifade eden sanık avukatı, beyanların yemine uygun bir şekilde alınmasını talep etti.

"Cinayet öncesi Emine Bulut’la görüşen kolluk görevlilerinin bilgisine başvurulmamıştı" diyen sanık avukatı, tutanağın Emine Bulut karakoldan ayrıldıktan sonra tutulmuş olabileceğini söyleyerek polis memurlarının ifadesinin alınmasını talep etti.

SANIK AVUKATI KRAVAT İNDİRİMİ İSTEDİ!

Sanık avukatı, ilk duruşmada müşterek çocukla doğru iletişim kurulmadığı için çocuğun Adli Görüşme Odasında tekrar dinlenmesini talep etti. Avukat, kendilerinin de çocuğa soru sorabilmeleri ve öncesinde psikologla görüşebilmeleri için duruşmada makul süre istedi.

Emine Bulut’un avukatları, sanık avukatının davayı uzatmaya çalıştığını ifade etti. Sanık avukatının esasa ilişkin beyanı olmadığı için taleplerinin reddedilmesi istendi.

Emine Bulut cinayetinin “canavarca hisle öldürme” olmadığına ilişkin “Suçun çocuğun gözleri önünde işlenmesinin ağırlaştırılmış müebbet gerektirmesi için zorla izletilmiş olması gerekmektedir” diyen sanık avukatı, katil için kravat indirimi istedi.

'KASTEN ADAM ÖLDÜRME' SUÇUNDAN MÜEBBET HAPİS

Mahkeme katil Fedai Varan için, 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Davanın 9 Ekim’de görülen ilk duruşmasında savcı, sanık Fedai Varan'a "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yönünde mütalaasını açıklamıştı.

"Emine Bulut davasında karar açıklandı! Katil avukatı, indirim talep etti" haberi, 21 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Emine Bulut davasında karar açıklandı! Katil avukatı, indirim talep etti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emine Bulut davasında karar açıklandı! Katil avukatı, indirim talep etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  2. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  3. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  4. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  5. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  6. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  7. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  8. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  9. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  10. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  11. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  12. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  13. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  14. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  15. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  16. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  17. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  18. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  19. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  20. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
Yaşam Haberleri