Emlak Konut’tan Galatasaray’a ‘Florya’ kıyağı

Emlak Konut’tan Galatasaray’a ‘Florya’ kıyağı

Emlak Konut’tan Galatasaray’a ‘Florya’ kıyağı Emlak Konut ile Galatasaray arasında Eylül ayında feshedilen sözleşmenin ardından bugün yeni bir anlaşma imzalandı. Ancak Florya arazisiyle ilgili düşük rakam dikkatlerden kaçmadı.Yeni sözleşmede Galatasaray 120 milyon lira ödeyerek...

Emlak Konut ile Galatasaray arasında Eylül ayında feshedilen sözleşmenin ardından bugün yeni bir anlaşma imzalandı. Ancak Florya arazisiyle ilgili düşük rakam dikkatlerden kaçmadı.

Yeni sözleşmede Galatasaray 120 milyon lira ödeyerek Florya arazisini geri alırken; Riva'daki Düşler Vadisi projesi üzerindeki anlaşma ise feshedilen sözleşmedeki şartlarla yenilendi. Oysa Emlak Konut, 2 sene önce komşu araziyi 262 milyona satın almıştı.

Emlak Konut'tan bugün yapılan açıklamada Galatasaray Florya arsasının kapsam dışında bırakılmasına, Riva arsalarında geliştirilen projenin ise devam etmesine karar verilmiş olup konu hakkında tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenleyen protokol imzalandığı duyuruldu.

Emlak Konut ile Galatasaray arasındaki yeni anlaşmayla Florya arazisi, 2016 yılındaki protokolden önceki şartlarla Galatasaray'a geri dönmüş oldu. Riva arazisindeki gelir paylaşım oranı ve diğer şartlar ise yeni protokole aynen taşındı.

Galatasaray Florya'yı geri alıyor

Sarı kırmızılı kulüp, daha önceki anlaşmada yer alan Florya Metin Oktay Arazisi'ni 120 milyon TL ve faizlerini ödeyerek geri alacak.

Bu sayede Galatasaray, tesisleri ve altyapısının bulunduğu Florya'dan taşınmayacak ve yeni bir tesis yatırımına gerek kalmayacak.

Öte yandan Galatasaray'ın geleceği için büyük önem taşıyan Riva'daki Düşler Projesi de devam edecek.

ŞENLİKKÖY'Ü 262 MİLYONA ALDI, FLORYA'YI 120 MİLYONA SATTI

Emlak Konut, yaptığı ödemeler ve masraflar karşılığı Galatasaray'dan 350 milyon liraya tahsil etmesi gerekiyordu. Emlak Konut, şimdi Flaorya karşılığında en fazla 120 Milyon alabilecek.

OYSA Emlak Konut GYO, 2017 yılında Galatasaray'ın Şenlikköy'deki arazisinin yanındaki arsayı satın almıştı. Emlak Konut araziyi TOKİ'den 262.5 milyon TL bedel karşılığında aldığını duyurmuştu.

2 sene önce arsaya 262 milyon veren Emlak Konut GYO, şimdi dev arsayı Galatasaray'a 120 milyona satıyor. Galatasaray daha önceden de Emlak Konut'tan 342 milyon TL para almıştı.

NELER YAŞANMIŞTI?

2016'da gerçekleştirilen ihaleler kapsamında Galatasaray'ın Florya ve Riva arazileri üzerine 6 milyar lira değerinde konut projeleri geliştirmesi planlanıyordu.

Riva arazisi için 761 milyon lira, Florya için de 238 milyon liralık olmak üzere, Galatasaray'ın kasasına yaklaşık 1 milyar lira girmesi bekleniyordu. Ancak ihale sürecinin ardından Galatasaray'ın Florya arazisini teslim edememesi süreci çıkmaza sokmuştu.

Emlak Konut, Galatasaray’la proje ortaklığı anlaşmasını 27 Eylül tarihinde yaptığı bir açıklamayla feshettiğini duyurmuştu.

Emlak GYO’nun 27 Eylül tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, “Şirketimiz projelerinden İstanbul Bakırköy Florya Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi tasfiye edilmiştir.” ifadeleri yer alıyordu.

Hakan Gedikli: Ortak menfaatlerimiz doğrultusunda yeni bir protokol imzaladık

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli ortak basın toplantısı düzenledi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, "Öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Attığımız her adamda paydaşlarımıza değer katmak istiyoruz. Süreç zorlu olsa da süreç sonundaki kazanımlar önemlidir. Galatasaray ile 2016'da bir protokol yapmıştık. Sonrasında bu alanlarda gerekli ihale çalışmalarını yaptık ve sonuçlandırdık. Riva arazisinde inşaat ve satış çalışmaları sürüyor. Florya protokolü ise feshedildi. Galatasaray ile ortak menfaatlerimiz doğrultusunda yeni bir protokol imzaladık." dedi.

"BİZ BEDEL ÖDEYEREK EVİMİZİN TEKRAR SAHİBİ OLUYORUZ"

Mustafa Cengiz'in konuşmasının satırbaşları:

"2016'dan beri süren ve maalesef fiziki ve hukuksal nedenlerden ötürü çıkamadığımız Florya'nın tekrar dönüşünü sağlamış bulunuyoruz. Ben bunun temelinin oluşumunu sağlayan, Riva arazisini camiamıza kazandıran Selahattin Beyazıt'a teşekkür ediyorum. Projeye delalet eden bütün değerli kardeşlerimizi kutluyorum. Cumhurbaşkanımıza ve emek veren herkese teşekkür ediyorum."

"Florya bizim mabedimiz. Buranın kazandırılması çok önemli. 2018 mayıs sonu itibarıyla kaynaklanan bütün giderleri, faizleri ödeyeceğiz. Aldığımız 120 milyon TL'yi iade ediyoruz. Biz bedel ödeyerek evimizin tekrar sahibi oluyoruz. Ben bunun bütün spor kulüplerinin yuvasına kavuşmasını dilerim. Yuva çok önemlidir. Taraftarımızın ve rakiplerimizin de bu bağlamda değerlendirmesini rica ederim."

"Emlak Konut’tan Galatasaray’a ‘Florya’ kıyağı" haberi, 06 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Emlak Konut’tan Galatasaray’a ‘Florya’ kıyağı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emlak Konut’tan Galatasaray’a ‘Florya’ kıyağı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  2. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  3. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  4. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  5. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  6. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  7. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  8. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  9. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  10. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  11. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  12. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  13. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  14. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  15. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  16. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  17. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  18. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  19. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  20. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
Spor Haberleri