En çok satan oyun konsolları hangileri?

En çok satan oyun konsolları hangileri?

En çok satan oyun konsolları hangileri? Bugün ki yazımızda geçmişten günümüze en çok satan oyun konsolları listesi ile karşınızdayız. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri dünyanın en çok satan oyun

Bugün ki yazımızda geçmişten günümüze en çok satan oyun konsolları listesi ile karşınızdayız. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri dünyanın en çok satan oyun konsolları listemizle başbaşa bırakalım.

En çok satan oyun konsolları hangileri? Artık PlayStation 5 ve yeni nesil Xbox konsolunun ayak sesleri iyiden iyiye duyulmaya başlandı. Yani artık bu neslin de son zamanlarına yaklaşıyoruz.

Genel olarak konsol sektörüne bakıldığında bir kaç ismin sivrildiği görünüyor. Bunlar sizlerin de bildiği üzere Sony, Nintendo ve Microsoft.

PlayStation 5 ne zaman çıkacak?

Konsol sektörünün en istikrarlı ismi ise Sony diyebiliriz. Japon teknoloji devi PlayStation ile dahil olduğu konsol sektöründe, çıkarttığı hemen hemen tüm konsollarla beklentileri karşılamayı başardı. Sadece PS Vita biraz beklentilerin altında kaldı diyebiliriz. O da akıllı telefonların yaygınlaşma dönemine denk geldiği için, kullanıcılardan beklediği desteği bulamadı. Yoksa Vita son derece başarılı bir el konsoluydu.

Bugün ki yazımızda geçmişten günümüze en çok satan oyun konsolları listesi ile karşınızdayız. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri dünyanın en çok satan oyun konsolları listemizle başbaşa bırakalım.

10) Sony PlayStation 4

Listemizin son sırasında Sony’nin şimdiki nesildeki konsolu PS4 bulunuyor. Hatırlanacağı üzere PlayStation 4, 2013 yılında satışa sunulmuştu. Sony’nin son konsolu açıklanan güncel rakamlara göre 76.5 milyon adet satmayı başarmış durumda. Muhtemelen bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacaktır.

9) Game Boy Advance

Nintendo’nun en istikrarlı olduğu sektörlerden birisi de el konsolları. 2001 yılında çıkan Game Boy Advance’da bu durumun en önemli göstergelerinden.

Oyun dünyası için önemli bir basamak olan Gameboy Advance, şimdiye kadar 81.5 milyon adet satmayı başarmış durumda. Belki ilerleyen günlerde PS4, Game Boy Advance’ı geçmeyi başarabilir.

8) Sony PlayStation Portable (PSP)

Sony’nin ilk el konsolu olan PSP, 2004 yılında satışa sunulmuştu. Zamanına göre oldukça üstün bir cihaz olan PSP, kısa sürede önemli bir başarı yakaladı.

Donanım olarak o zamanki en güçlü el konsolu olan PlayStation Portable toplamda 82 milyon satarak, dünyanın en çok satan konsolları listesine girmeyi başardı.

7) Sony PlayStation 3

Konsol savaşlarının en yoğun yaşandığı dönemde satışa sunulan PlayStation 3, Nintendo Wii ve Xbox 360 gibi rakiplerine rağmen 83.8 milyon satmayı başarmıştı.

2006 yılında satışa sunulan konsol, Xbox 360’tan yaklaşık olarak 1 yıl sonra raflardaki yerini almasına karşın, başarılı bir satış grafiği ortaya koymuştu.

6) Microsoft Xbox 360

Evet, listemizde bir de Microsoft konsolu yer alıyor. Malum, Microsoft konsol sektöründe o kadar da istikrarlı bir firma değil. Xbox ile pek bir başarı yakalayamayan Microsoft, Xbox 360 ile en parlak zamanlarını yaşadı.

PS3’ten 1 sene önce satışa sunulan Xbox 360, bu avantajı kullanarak 84 milyon adet satmayı başardı. Xbox 360’ın bu kadar çok satmasında, cihazın çıkışından 1 sene sonra kırılması ve korsan oyun oynatmaya başlaması da önemli bir rol oynadı.

5) Nintendo Wii

Gamecube ile büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Nintendo, Wii ile birlikte önemli bir başarıya imza attı. PlayStation 3 ile hemen hemen eş zamanlı olarak satışa sunulan Wii, güçsüz bir konsol olmasına karşın yenilikçi kontrol sistemi ile dikkat çekmeyi başarmıştı.

Harekete duyarlı kontrol sistemi sayesinde büyük küçük tüm oyuncu kitlesine hitap eden Wii dünya genelinde 101.63 milyon satarak Nintendo’nun en çok satan ev konsolu olmayı başardı.

4) Sony PlayStation

Belki de oyuncular için tarihi değiştiren konsol PlayStation’dır. Zamanına göre güçlü yapısı ve muazzam kontrolcüleriyle dikkat çeken PlayStation, 1994 yılında satışa sunulmuştu. Büyük ilgi çeken konsol dünya genelinde 102.5 milyon satmayı başardı.

3) Nintendo Game Boy

Az önce de belirttiğimiz üzere Nintendo ev konsolları konusunda çok istikrarlı bir firma değil. Fakat söz konusu el konsolları olduğunda kimse Nintendo’nun eline su dökemiyor. Nintendo’nun 1989 yılında satışa sunduğu Game Boy, oyun sektörünün mihenk taşlarından biriydi.

Game Boy ve Game Boy Color toplamda 118.7 milyon satarak önemli bir başarıya imza atmıştı.

2) Nintendo DS

El konsolları konusunda deneyimli bir firma olan Nintendo, 2004 yılında PSP’ye rakip olarak DS’i satışa sunmuştu. DS, güç açısından PSP’nin çok gerisinde olmasına karşın Nintendo’nun özel oyunları konsolun uçuk satış rakamlarına ulaşmasını sağladı.

Mario, Pokemon, DonkeyKong gibi karakterleri arkasına alan DS, toplamda 154 milyon satmayı başarmıştı.

1) Sony PlayStation 2

Geldik dünyanın en çok satan oyun konsolları listemizin zirvesine. Evet, dünyanın en çok satan konsolu, Sony’nin 2000 yılında satışa sunduğu PlayStation 2.

PC kalitesindeki grafikleriyle dikkatleri üzerine çeken PlayStation 2, satışta olduğu süre içerisinde 155 milyondan fazla satarak dünyanın en çok satan konsolu unvanının da sahibi oldu. Görünen o ki PS2 bu unvanını uzun bir süre daha koruyacak.

"En çok satan oyun konsolları hangileri?" haberi, 29 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan En çok satan oyun konsolları hangileri? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. En çok satan oyun konsolları hangileri? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü
  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
    2. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
    3. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
    4. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
    5. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
    6. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
    7. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
    8. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
    9. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
    10. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
    11. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
    12. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
    13. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
    14. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
    15. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
    16. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
    17. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
    18. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
    19. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
    20. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
    Teknoloji Haberleri