En faydalı meyve suyu bu: Felci ve kalp krizini engelliyor, kolesterolü düşürüyor!

En faydalı meyve suyu bu: Felci ve kalp krizini engelliyor, kolesterolü düşürüyor!

En faydalı meyve suyu bu: Felci ve kalp kriz... Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, taze havucun faydaları keşfedildi. Havucun içinde bulunan; potasyum, A, B, K ve C vitaminleri sayesinde faydaları saymakla bitmiyor.

1970'li yıllarda Amerikalı bilim adamları tarafından yapılan bir dizi çalışma neticesinde; düzenli havuç suyu tüketiminin kalbi ve kan damarlarını güçlendirdiği sonucuna ulaşılmışyır. Ayrıca içecek kandaki "kötü" kolesterol seviyesini düşürür ve kalp patolojilerini engeller. Ayrıca meyve suyu tüm vücut sistemlerinin çalışmasını olumlu yönde etkiler, onkolojiyi, obeziteyi ve demans gelişimini önler. Havuç suyunun faydalarının neler olduğunu ve doktorların neden istisnasız herkesin içmesini tavsiye ettiğini anlatıyoruz.

HAVUÇ SUYUNUN VÜCUDA FAYDASI NEDİR ?

803870-1-t.jpg

Taze havuçta, potasyum, A, B, K ve C vitaminleriyle mevcuttur. Ayrıca kuvvetli antioksidan özelliklere sahip karotenoidler, lutein ve zeaxin içerir. Kanserle, yaşlanmayla ve kalp hastalıklarıyla savaşabilen işte bu moleküllerdir. Bu nedenle bu içeceğin yararları sağlığımız açısından paha biçilmezdir.

Metabolizmayı hızlandırır. Havuç suyu safranın salgılanmasını hızlandırarak vücuttaki metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Safra tam olarak safra kesesinde üretilen ve yağların parçalanmasına yardımcı olan sıvıdır. Bu sayede daha hızlı kilo verebilirsiniz.

Görüşü geliştirir. Taze havuç, retina hücrelerini koruyan, makula dejenerasyonu, katarakt ve körlük gibi göz hastalıklarının gelişmesini önleyen beta-karoten içerir. Havuç ayrıca görme kaybının tamamen önlenmesini sağlayan lutein içerir.

Cildin durumunu geri yükler. Deri döküntüsü veya sedef hastalığı problemi yaşayan her insanın rejimlerine havuç suyu eklemesi önerilir. C vitamini ve beta-karoten içeriği sebebiyle cilt daha hızlı iyileşir, döküntü ve kırışıklıklara daha az eğilimlidir.

Kanser hücrelerinin gelişimini azaltır. Bilimsel araştırmalara göre havuç suyu vücuttaki kanser hücrelerinin hareketini durdurabiliyor. Bu nedenle bu içecek çeşitli kanser türlerine karşı mücadelede mükemmel bir yardımcıdır.

Hamileler için faydalıdır. Kalsiyum, folik asit, potasyum, magnezyum ve A vitamini içeriği sebebiyle havuç suyu doğumdan sonra vücudu yenileyebilir. Meyve suyunun makro elementleri kemiklerin ve kıkırdakların güçlendirilmesine yardımcı olur ve folik asit fetüsün normal gelişimine katkıda bulunur. A ve C vitaminleri rahim içi enfeksiyonlara karşı koruma sağlar, anne ve çocuğun bağışıklığını güçlendirir. Bu nedenle Amerikalı doktorlar hamile kadınların günde bir litre meyve suyu içmelerini tavsiye ediyor.

Beyin fonksiyonunu iyileştirir. Taze havuçta büyük miktarlarda bulunan beta-karoten, hafıza kaybı ve demansla ilişkili yaşa bağlı hastalık risklerini azaltır, bilişsel işlevleri iyileştirir. Taze havuç sinir uçlarının iletkenliğini artırarak hafızayı geliştirir.

Günde ne kadar havuç suyu içebilirsiniz?

Evet bu meyve suyunun vücuda büyük yararları var fakat ölçülü miktarda içilmesi gerekiyor. Tüm taze yiyecekler pratik olarak lif içermez, bu nedenle tam teşekküllü bir diyetin yerini alamazlar. Aşırı taze meyve tüketimi sebebiyle cilt, beta-karoten içeriğinden dolayı hafif turuncu bir renk alabilir. İçeceğin istenmeyen yan etkilerini önlemek için günde bir bardaktan fazla havuç suyu içmemelisiniz.

 

"En faydalı meyve suyu bu: Felci ve kalp krizini engelliyor, kolesterolü düşürüyor!" haberi, 05 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan En faydalı meyve suyu bu: Felci ve kalp krizini engelliyor, kolesterolü düşürüyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. En faydalı meyve suyu bu: Felci ve kalp krizini engelliyor, kolesterolü düşürüyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı
  2. 08:48 Diyanet İşleri Başkanlığı’nın filosundaki araç sayısı ortaya çıktı: 408 araç
  3. 08:45 Bakan Işıkhan'dan Taksim açıklaması: Kitlesel eylemlere açık değil
  4. 08:38 Boran Kuzum’dan Cengiz Bozkurt’u şaşırtan “popo” açıklaması
  5. 08:34 Son halini Sertap Erener'e benzetmişti: Rafet El Roman'dan Ahmet Hakan'a estetik cevabı
  6. 08:28 Naci Görür’den kritik ‘deprem’ uyarısı: Bu bölge er geç depremle sınanacak
  7. 08:25 AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede devir teslimden önce milyonluk sözleşme
  8. 08:22 Taksim'de ilk eylem üniversite öğrencilerinden geldi
  9. 08:17 Nahya bu kez Ali Erbaş hakkında parodi yaptı: A8 lazım, Mehmet’e görünme elinden alır bak
  10. 08:12 Aytunç Erkin yazdı: Kanlı 1 Mayıs’ın tanığı o günü anlattı
  11. 08:07 Fehmi Koru: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş
  12. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji saat vererek uyardı
  13. 01:17 DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
  14. 01:09 İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
  15. 01:03 Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Bayern ve Real Arasında Beraberlik
  16. 00:57 Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
  17. 00:52 Ankara, Şiddetli Sel İle Mücadele Ediyor!
  18. 00:45 İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
  19. 00:40 Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
  20. 00:30 Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
Yaşam Haberleri