Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yapılmayacağını duyurdu.

NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar’ın açıklamaları şu şekilde:

"Gabar’a giden yol 2016’da Türkiye Petrolleri o gün için günlük 33 bin varil petrol üreten, 600 bin metreküp doğalgaz üreten milli şirketimizdi. 2016 senesinde milli enerji ve maden politikası ve strateji değişikliği üzerinde çalışmaya başladık.

Ve karar çerçevesinde oluşturduğumuz stratejik adımları uygulamaya başladık. Arama ve üretim alanında stratejik hedefler koyduk. Bir; Türkiye’de gidilmemiş herhangi bir coğrafya kalmayacak. Daha önce gidilmiş aramadan vazgeçilmiş coğrafyalara gidip, farklı bir değerlendirmeyle oraları değerlendireceğiz diye karar aldık. Gabar bu stratejinin sonucudur.

İkinci husus; biz mutlak suretle denizlerimizde özellikle derin deniz aramacılığında, kendi gemilerimizle olacağız dedik. Bizim o güne kadar Akdeniz’de aramamız yoktu. Karadeniz’de vardı fakat uluslararası şirketlerle yaptığımız aramalar vardı. Kendi filomuzu oluşturduk, dolayısıyla Türkiye Petrolleri’ni şu anda dünyanın en önemli deniz filolarından birine sahip şirket haline getirdik.

"GABAR EN BÜYÜK KEŞIF"

Gabar keşfi Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir. Şırnak ilimiz Türkiye’nin açık ara en çok petrol üreten ili haline geldi. Türkiye Petrolleri 2016’nın başlangıcında 33 bin varil petrol üretiyordu. Bugün yalnız Gabar günlük 40 bin varil üretimi geçmiş durumda. Hedefimiz Gabar’ın yıl sonunda günlük 100 bin varil üretimine ulaşmak. Bu mevzuda yoğun bir çalışma devam ediyor. Gabar’da biz 100 bin varile ulaştığımızda, bugünkü petrol fiyatlarıyla konuşursak, 3 milyar dolarlık ekonomik bir büyüklüktür. Biz bunu ithal etmiyoruz, ülkemizde kalıyor.

Hakkari, Van, Gabar’ın kuzey batısı ve tam sınırda kazmayı düşündüğümüz kuyular var. 2024 yılı için çok iddialı bir arama programımız var. 2024 senesinde 140 kuyu açacağız. Buralardan da inşallah yeni rezervleri mevcut rezervlerimize ekleyeceğiz.

IRAK-TÜRKIYE BORU HATTI 

Irak-Türkiye Boru Hattı 1970’lere kadar giden, Irak’la komşuluk ilişkimizin yansıması. Bölge ve dünya petrol piyasası açısından önemli bir proje… Irak’ın yaşadığı savaşlardan dolayı akamete uğrayan emekler oldu. Hattın, bizim sınırlarımızdaki bölümünü hep çalışır vaziyette tuttuk. Bu hattın tamamının bakımı için bir çalışma yaptık. Depremden etkilenen lokasyonlarda gerekli bakımları tamamladık.

Geçen yıl ekim ayında bunu dünyaya ilan ettim. Biz 4 Ekim 2023 itibariyla petrol boru hattımız teknik olarak çalışmaya hazır dedim. O gün bugündür hala boru hattından bir akış yok. Irak’la devam eden bir davamız var. Sıkıntıların müsebbibi Türkiye değildir. Burada Kuzey Irak yönetimiyle merkezi yönetim arasındaki anlaşmazlıktan dolayı bir sorun var.

Pazartesi günü sayın Cumhurbaşkanımızın Bağdat ziyareti var. Biz de heyette onunla birlikte olacağız. İstiyoruz ki bu hat tamamen kullanılsın. Irak petrolü ve Türkiye’nin ürettiği petrolün Ceyhan’a erişmesi gerekiyor.

SOMALI'DE PETROL 

Somali deniz tarafında petrol rezervi olabileceğini düşündüğümüz bir yer. Sismik çalışmaya başlayacağız, 2025 senesinde derin deniz sondajı yapmayı istiyoruz.

"Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok" haberi, 19 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:53 Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakereleri Almatı’da yapılacağı açıklandı
  2. 14:50 CHP'li Türker Ateş açıkladı: Kartla devlete yapılan ödemeler üçe katladı
  3. 14:30 Taraftarlar çıldıracak!: Bayern Münih'in yıldızı Beşiktaş'a geliyor!
  4. 14:25 Uzmanlardan 'çöl tozu' uyarısı gündemde: 'Ölüme kadar götürebilecek ciddi bir problem'
  5. 14:21 İkinci el otomobil alacak vatandaşların dikkatine!: Güvenli ödeme sistemi kayıt dışılığı açabilir!
  6. 14:19 Huawei’den muhteşem zirve!: Huawei geri döndü!
  7. 14:17 iPhone 11 'in fiyatı düştü!: Bu fırsat kaçmaz
  8. 14:14 Namık Tan'ın özgeçmişi!: Eski Washington Büyükelçisi Namık Tan kimdir?
  9. 14:12 İşte Netflix'in enleri!: Peki, hangi yapımlar en çok izlendi?
  10. 14:10 Daha yüksek emekli maaşı isteyen buraya!: İşte fazla maaş almanın yolları!
  11. 14:08 Yüksek İstişare Kurulu toplantısında 'yeni anayasa' vurgusu gündemde: 'Türkiye'nin ihtiyacı var'
  12. 14:07 İlaç şirketi Kovid aşısının yan etkilerini ilk kez kabul etti: Felç, beyin hasarı, kalp krizi
  13. 14:04 BM açıkladı: Gazze'deki enkaz Ukrayna'dan fazla
  14. 14:02 Türkiye fazla mesaide zirvede: Avrupa’nın 4 katı fazla olduğu açıklandı
  15. 14:01 İsrail'den ABD'ye tehdit geldi: Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkarsa Filistin yönetimini yıkarız
  16. 13:59 Ofcom, OnlyFans'in Çocukları Koruma Önlemlerini İnceleyecek
  17. 13:58 Otomobil satışlarına sert tedbirler gündemde! Fahiş fiyatlarla mücadele edilecek
  18. 13:58 Galatasaray'da Transfer Gündemi: Kerem Aktürkoğlu için Yeşil Işık Yanıyor!
  19. 13:54 OECD Raporu: Türkiye'de Büyüme Tahmini Artıyor, Enflasyon Endişe Verici Seviyede
  20. 13:50 İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Ekonomi Haberleri