Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nda sokağa çıkma yasağı önerisi

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nda sokağa çıkma yasağı önerisi

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren... EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, salgınla mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı süresinde nöbetçi

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, salgınla mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı süresinde nöbetçi akaryakıt istasyonlarında çeşitli sorunlar yaşandığını dile getirdi.

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, yeni tip koronavirüs dolayısıyla uygulanan sokağa çıkma yasağı sürecinde nöbetçi akaryakıt istasyonu uygulamasında aksaklıklar görüldüğünü belirterek, yasağın uygulandığı dönemlerde istasyonlarda en fazla 3, kırsalda daha az personelle sadece sokağa çıkma izni bulunan araçlara hizmet verilmesi önerisinde bulundu.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, salgınla mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı süresinde nöbetçi akaryakıt istasyonlarında çeşitli sorunlar yaşandığını ifade etti.

Akaryakıt istasyonlarının parlayıcı ve patlayıcı madde bulunduran çok tehlikeli sınıfa dahil işletmeler olduğuna dikkati çeken Aktaş, "Bu işletmeler, güvenliğin garanti altına alınmasının zorunlu olduğu işletmelerdir. Fiili olarak işletmelerin kapanması, kamu mal ve can güvenliği açısından ciddi risk oluşturuyor. Bu nedenle kapalı kalacak istasyonlarda 1 ya da 2 personelin güvenliği sağlamak ve acil durum müdahalesi için bulunması önemlidir. Bazı bölgelerde kolluk güçlerinin istasyonlarda hiç kimsenin bulunmamasını istemesi, bu açıdan sıkıntılara neden oldu" değerlendirmesinde bulundu.

'ACİL DURUM İÇİN KULLANILAN ARAÇLARIN HİZMETİ TEHLİKEYE GİRDİ'

"Emniyet, ambulans, jandarma ve itfaiye araçları gibi acil durum için kullanılan araçların ikmalleri, nöbetçi olan istasyonların bu araçlara yakın olmaması nedeniyle yapılamamış ve araçların hizmeti tehlikeye girmiştir. Özellikle ülkemizin gıda ikmal noktaları olan şehirlerde, kamyonların yük alması ve yola çıkışı sabaha karşı olduğundan, kapalı istasyonlarda ikmal yapılamayışı nedeniyle nakliye hizmetinde aksama yaşanmıştır. Bu durum gıda sevkiyatını olumsuz etkilemiştir. Mevsimsel tarım şartları yüzünden çiftçiye anlaşmalı olarak ikmal yapan istasyonların bu süreçte hizmet vermekte sıkıntı yaşandığı gözlemlenmiştir. Mahsulünü pazarlara göndermesi gereken çiftçiler ve bu ürünleri ülke geneline götürecek nakliyecilerin, bulundukları mahallerde veresiye çalıştıkları istasyonların kapalı olmasından dolayı mağduriyet yaşadıkları, yakıt alamadıkları gözlemlenmiştir. Ülke sınırına yakın büyükşehirlerden ve transit yollardan geçmesi gereken tır ve kamyonların bu bölgelerde ikmal sıkıntısı yaşadığı görülmüştür. Özellikle 3 büyükşehirde bazı lokasyonlarda çok fazla akaryakıt istasyonu olması nedeniyle yönetmelikte belirtilen 50 bin nüfusa 1 adet 24 saat açık istasyon şartı bu bölgelerde 4 saatte bir dönüşümlü hale gelmek durumunda kaldı ve bu da yönetimsel sıkıntıya neden oldu. Akaryakıt istasyonlarında kullanılan POS cihazlarının ve lavaboların market içinde olmasından dolayı istasyonlar da mağduriyet yaşadı."

'KAMU CAN VE MAL GÜVENLİĞİYLE İSTASYON GÜVENLİĞİ SAĞLANABİLİR'

"Salgınla ilgili tüm korunma tedbirlerinin mutlak uygulanması şartıyla, merkezi istasyonlarda en fazla 3 ve kırsalda daha az personelle hizmet vermeye devam edilebilir. Böylece, kamu can ve mal güvenliğiyle istasyon güvenliği sağlanabilir. Yasak boyunca sadece kamu, nakliye, tarım araçları, ihalesi yapılmış taşıt tanımalı araçlar ve illerde valiliğin izin verdiği araçlara hizmet vererek ihtiyaç duyulan akaryakıt ikmaline devam edilmesini öneriyoruz."

"Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nda sokağa çıkma yasağı önerisi" haberi, 15 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nda sokağa çıkma yasağı önerisi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nda sokağa çıkma yasağı önerisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:12 İsrail basınından çarpıcı iddia: Refah'a kara saldırısı başlayabilir
  2. 13:11 30 Nisan 2024 Altın fiyatları
  3. 13:10 AB mülteciler için gönderdiği parayı Türkiye'den geri istedi
  4. 13:07 Rusya, ‘Harry Potter Kalesi’ne saldırdı: 4 kişi öldü, 32 kişi yaralandı
  5. 13:07 30 Nisan 2024 Salı döviz kuru tutarları
  6. 13:06 Kamuda tasarrufta 3 ayaklı eylem planı hazırlandı
  7. 13:03 Fenerbahçe'nin Transfer Gündeminde Simon Kjaer: Savunmayı Güçlendirecek Hamleler Yakın
  8. 12:56 Dilan Çiçek Deniz'in Eski Nişanlısı Thor Saevarsson İstanbul Gecelerinde Çapkınlıkta!
  9. 12:54 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestoları: Bin Kişi Gözaltında
  10. 12:53 Gazze'deki Geçici Limanın Maliyeti Arttı, İsrail Kontrolünden Geçecek Yardım
  11. 12:50 Usta Oyuncu Parla Şenol'dan Kahreden Haber!
  12. 12:49 Gazze'deki Patlamamış Bomba Tehlikesi: UNMAS Uyarıyor, BM İnsani Ateşkes İçin Çağrı Yapıyor
  13. 12:47 Manisa FK’nın genç futbolcularına milli davet sürprizi geldi!
  14. 12:41 Charlotte'da Polis Saldırısında 4 Ölü, 4 Yaralı: Beyaz Saray Olayı Takip Ediyor
  15. 12:40 Ankaragücü'nden PFDK'ya tepki yağdı!
  16. 12:38 1 Mayıs önlemleri açıklandı: Toplu taşımaya kısıtlama, araç parkı yasak
  17. 12:36 Ormanlık alanda kemikleri bulunmuştu... Berzeg ailesi cinayetten şüphelendiğini açıkladı
  18. 12:36 30 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  19. 12:31 Adana'da Yol Çökmesi: Kamyon Çukura Düştü, Şans Eseri Yaralanan Olmadı
  20. 12:29 Öğretmen adaylarına şimdi de eğitim akademisi şartı! KPSS’yi kazanmak yeterli değil
Ekonomi Haberleri