Engelli kıza cinsel saldırıda bulunanlar beraat etti!

Engelli kıza cinsel saldırıda bulunanlar beraat etti!

Engelli kıza cinsel saldırıda bulunanlar ber... iresun'da, 3 yıl önce zihinsel engelli H.K. (28) adlı kıza evinde cinsel saldırıda bulunanlar beraat etti. Adliye önünde toplanan Giresun Kadın Platformu

Giresun'da, 3 yıl önce zihinsel engelli H.K. (28) adlı kıza evinde cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla 'nitelikli cinsel saldırı ve konut dokunulmazlığını ihlal' suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar M.Ç. (64) ve O.Y. (23) beraat etti. Adliye önünde toplanan Giresun Kadın Platformu üyeleri karara tepki gösterirken, H.K. gözyaşlarını tutamadı.

Olay, Yağlıdere ilçesi Hisarcık köyünde 3 yıl önce meydana geldi. İddiaya göre, M.Ç. ve O.Y., zihinsel engelli H.K.'ye evinde cinsel saldırıda bulundu. H.K.'nin ailesinin şikayeti üzerine şüpheliler gözaltına alındı, ardından serbest bırakıldı. Şüpheliler hakkında, Giresun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli cinsel saldırı ve konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından dava açıldı.

Davada bugün karar duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, yargılama sonucu sanıklar M.Ç. ve O.Y.'nin, 'nitelikli cinsel saldırı ve konut dokunulmazlığının ihlali suçlarını işlediklerinin sabit olmaması' gerekçesiyle beraatine, haklarındaki yurt dışına çıkış yasağına ilişkin adli kontrol tedbirinin karar kesinleşinceye kadar devamına karar verdi. H.K.'nin ailesinin avukatının üst mahkemeye başvurarak karara itiraz edeceği belirtildi.

'ADALETTEN UZAK BİR KARAR'

Giresun Kadın Platformu üyeleri duruşma öncesi 'Havva için adalet istiyoruz' yazılı pankart açıp, Giresun Adalet Sarayı önünde toplandı. Platform üyeleri, sanıklara beraat verilmesine tepki gösterdi. H.K.'nin de katıldığı ve gözyaşlarını tutamadığı basın açıklamasında konuşan avukatı Selin Nakıpoğlu, Giresun ve Trabzon Adli Tıp Kurumlarının H.K. için 'cinsel istismar olayı ile ilişkili olarak kolay kandırılabileceği, yönlendirilebileceği, ruhsal açıdan kendisini tam olarak koruyamayacağı' yönünde kararının olduğunu söyledi. Nakıpoğlu, şunları dedi:

"2'nci Ağır Ceza Mahkemesinin adaletten fersah fersah uzak kararını duyduk. Onun şokunu yaşıyoruz. İki sanık H.'ye uygulamış oldukları cinsel saldırı ile pek çok suçlardan yargılanıyorlardı. Ancak iki cümle ile bir beraat kararı duyduk. Kişisel olarak avukatlık yaptığım sürece böylesine adaletsiz bir karar duymamıştım, okumamıştım. Bu karar elbette bozulacak. Bu dosyayı üst mahkeme gerçekten inceleyecek. Son derece eksiklikler olduğunu defaatle bildirmeme rağmen, heyet herhangi bir araştırma yapma gereği duymadı. Oysa dosyada gerçekleri yansıtan bilimsel raporlar vardı. Hepsine karşı üç maymunu oynadı. Heyet son derece adaletsiz bir karar verdi. Yine erkek yargı, erkekleri korudu. Biz sürecin takipçisiyiz. H. için adalet Samsun'da olmadı Ankara'da elbette çıkacaktır."

'BU DAVADAN ANCAK ÖLÜRSEM VAZGEÇERİM'

H.K.'nin annesi Leyla K. de 3 yıldır davanın peşinde olduğunu belirterek, "Sanki arsa veya yer davası görüyorum. Ben namus davası görüyorum. Benim çocuğumu herkes görüyor. Bu davadan ancak ölürsem vazgeçerim" diye konuştu.

"Engelli kıza cinsel saldırıda bulunanlar beraat etti!" haberi, 17 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Engelli kıza cinsel saldırıda bulunanlar beraat etti! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Engelli kıza cinsel saldırıda bulunanlar beraat etti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  2. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  3. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  4. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  5. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  6. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  7. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  8. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  9. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  10. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  11. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  12. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  13. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  14. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  15. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  16. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  17. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  18. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  19. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  20. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
Haberleri