Enkaz altında 5 gün kalan Adnan, idrarını içerek nasıl hayatta kaldığını anlattı

Enkaz altında 5 gün kalan Adnan, idrarını içerek nasıl hayatta kaldığını anlattı

Enkaz altında 5 gün kalan Adnan, idrarını iç... Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde; Gölgeler apartmanının enkazında 96 saat sonra kurtarılmıştı. Adnan Muhammed Korkut... O anları tekrar anlattı.. Sadece idrarını içerek hayatta kalmış!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde çöken Göller apartmanının enkazından 96 saat sonra kurtarılan Adnan Muhammed Korkut, depremin yıldönümü yaklaşırken o anları İhla Haber Ajansı'na anlattı. Harabelerde çiçek ve idrar içerek hayatta kaldığını söyleyen Korkut, deprem sırasında ayağa kalktığını, ardından tekrar uykuya daldığını ve 17 saniye sonra binanın üzerine çöktüğünü söyledi.

6 Şubat gecesi saat 04.17'de aralarında Gaziantep'in de bulunduğu 11 ilde meydana gelen ve yaklaşık 50.000 ölüm, 107.000 yaralanmaya neden olan 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki depremde çöplerin altında kalan vatandaşlar çiçek yedi. 18 yaşındaki Reklam. İçerek hayata tutunan Muhammed Korkut, depremin ilk yılına ilişkin değerlendirmesini İHA’ya anlattı.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki 5 katlı Gölgeler apartmanının 1. katında yaşayan 18 yaşındaki Adnan Muhammet Korkut, ilk kez çöken apartmanın enkazından kurtarılmak için 96 saat bekledi. deprem Korkut, depremle uyandığını ancak tekrar uykuya daldığını, 17-20 saniye sonra binanın çöktüğünü ve kendisinin de enkaz altında kaldığını söyledi.

"DEPREMİ FARK ETTİM VE TEKRAR UYKUYA DALDIM"

Adnan Muhammed Korkut, derin uykusu sırasında depreme yakalandığını belirterek, şöyle konuştu: "Deprem sırasında yatıyordum. Depremden önceki sabah uçak biletim vardı. Eskisehir'e gittim. Gece derin uyudum. . Depremden sonra ortam sarsıldı ve ayağa kalktım. Etrafıma baktım ve titrediğini gördüm, bu yüzden yatağa geri döndüm ve uykuya daldım. Yattığımda 17-20 saniye sonra bina üzerime çöktü. Üzerime düştüğünde 10-15 dakika bayıldım ve kendimi karanlık bir ortamda buldum. Bina üzerime çöktü. Önce sabaha kadar sırtüstü yattım, altta masa vardı, altta yemek masası. Ben koltuk grubunda uyudum ama altında yemek masasını buldum. Altında bir bal peteği vardı. Sabah telefonumun alarmı çaldı ve kendimi telefonda buldum. Sabaha kadar uyanık beklemek zorunda kaldım. Ne olduğunu hala anlamadım. Sabah telefon çaldığında alarmı çalıştırdım çünkü Eskişehir'e gidiyordum. Telefonun alarmı çaldığında telefonumu buldum. Telefonum bulunduğunda internet çekimi yoktu. Herkesi aradım, yazdım. "Enkaz altında hayatta kalma mücadelesi verdim." 

"SUSUZLUĞUMU GİDERMEK İÇİN KENDİ İDRARIMI İÇTİM"

Çöpün altında açlığını ve susuzluğunu gidermek için annesinin yetiştirdiği çiçekleri yiyip idrarını içen Korkut, şunları söyledi: "Önce susuzluğumu gidermek için kendi idrarımı içtim. Onu da yaptım. Bir rüya gördüm. SAT -Komutası oldum, videolarını hep izledim, bu şekilde hayatta kalma mücadelesi verdiklerinde kendi idrarlarını içtiler. O an başıma geldi, çünkü susuzluğumu gideremedim, onu giderecek hiçbir şey yoktu. Annemin birlikte büyüdüğü yogileri buldum. Telefonu açıp etrafa baktığımda onları gördüm. "Onları yemek zorundaydım" dedi.

"TANRIYA OLAN İNANCIMI HİÇBİR ZAMAN KAYBETMEDİM"

Allah'a olan inancından ve hayalimin gerçekleşmesinden umudunu hiç kesmediğini söyleyen Adnan Muhammed, şunları söyledi: “5 gün boyunca enkaz altında kaldım. İnancımı hiçbir zaman kaybetmedim. Allah'ın bana ve aileme verdiği sözlerden dolayı hiçbir zaman imanımı kaybetmedim. Önce ailem aklıma geldi, ilk önce onlarla tanışmayı düşündüm. Daha sonra Eskişehirsporand'a transfer olacağım. Oraya gidip oynamaya fırsatım olmadı. Böyle düşününce önce aileme kavuşup, hayatta olduklarını bilmeden onları sağ salim görebildim. "Aşağıda olduğum için haberi alamadım, üst kattaki komşuların sesini duydum." Açıklamasını ekledi.

"HİÇ DEPREM YAŞAMADIĞIM İÇİN BUNU DÜŞÜNMEDİM"

Korkut, daha önce hiç deprem yaşamadığını belirterek, "Kardeşimle en son sabah saat iki buçukta konuştum." Kardeşim uçak biletimi ayırttı. Annemin de migreni vardı ve migren nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Telefonu kafama koydum ve alarmı kurdum. Ondan sonra derin bir uykuya daldım. Depreme yakalandım ve binaya bakmak için kalktım, her yer müsaitti. Hiç deprem yaşamamış biri olarak aklımdan bile geçmedi. Tuhaf bir şekilde titremeye başlayınca yatağıma uzandım, yorganı tekrar çektim ve örtünmek için köşeye gittim. Ardından 17-20 saniye sonra bina çöktü. Yaşam alanı bana açıldı ve hiçbir zaman baskı altında kalmadım. Sanırım açıklığın olduğu yere düştüm ama kanepede yatıyordum. Kendimi yemek masasında buldum. Çöp bidonunun altına girdiğimde yemek masasının altında 2 adet doğalgazlı soba vardı. Beni biraz ısıttılar ve ben böyleydim, battaniyenin altında yastıkla. Şu anda Adama Demirspor Kulübü'nde oynuyorum. Hayal ettiğimden daha yüksek bir seviyede oynuyorum. Allah'a olan inancımı kaybetmedim. "Ve bana başka bir hayat şansı verdi." 

"O ZAMANLARI YAŞAYIP HATIRLAMAK İSTEMİYORUM"

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan evlerin enkazından idrar içerek 96 saat hayatta kalan 18 yaşındaki Adnan Muhammed Korkutand'ın annesi Pakize Başara, şunları söyledi: Binamız yıkıldı 6 Şubat depreminde. Oğlumu 96 saatte taburcu ettik. Allah kimseye böyle bir deneyim yaşatmasın. Biz yaşadık, kimse yaşamasın. Açıklamak benim için zor. O günleri yaşamak ve hatırlamak istemiyorum. Bir yıl geçti. Öncelikle devletimiz sayesinde oğluma sürpriz yaptım. Gerçekten Allah kimseyi evsiz veya evsiz bırakmaktan korusun. "O kadar güzel insanı bir araya topladım ki, hepsine büyük saygı ve sevgiler sunuyorum." dedi..

"Enkaz altında 5 gün kalan Adnan, idrarını içerek nasıl hayatta kaldığını anlattı" haberi, 05 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Enkaz altında 5 gün kalan Adnan, idrarını içerek nasıl hayatta kaldığını anlattı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Enkaz altında 5 gün kalan Adnan, idrarını içerek nasıl hayatta kaldığını anlattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:28 Rus Saldırısı: Odessa Limanında Nova Post Şirketine Füze İsabet Etti, 14 Yaralı
  2. 15:25 Altınbaş Petrol, Zeren Group'a Satıldı: Türkiye Akaryakıt Sektöründe Dev Bir Değişim Başladı
  3. 15:20 İstanbul'da Enflasyon ve Yaşam Maliyeti Artıyor: Vatandaşlar Zor Durumda
  4. 15:17 Wisconsin'de Okula Silahla Gelen Öğrenci Polis Tarafından Öldürüldü
  5. 15:14 Antalya'da 3,800 İşletme Denetlendi: Fiyatsız Menülere Cezalar Kesiliyor
  6. 15:10 Göztepe Süper Lig Yolunda İddialı: Transfer Hareketliliği ve Avrupa İlgi Çekiyor
  7. 14:53 Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakereleri Almatı’da yapılacağı açıklandı
  8. 14:50 CHP'li Türker Ateş açıkladı: Kartla devlete yapılan ödemeler üçe katladı
  9. 14:30 Taraftarlar çıldıracak!: Bayern Münih'in yıldızı Beşiktaş'a geliyor!
  10. 14:25 Uzmanlardan 'çöl tozu' uyarısı gündemde: 'Ölüme kadar götürebilecek ciddi bir problem'
  11. 14:21 İkinci el otomobil alacak vatandaşların dikkatine!: Güvenli ödeme sistemi kayıt dışılığı açabilir!
  12. 14:19 Huawei’den muhteşem zirve!: Huawei geri döndü!
  13. 14:17 iPhone 11 'in fiyatı düştü!: Bu fırsat kaçmaz
  14. 14:14 Namık Tan'ın özgeçmişi!: Eski Washington Büyükelçisi Namık Tan kimdir?
  15. 14:12 İşte Netflix'in enleri!: Peki, hangi yapımlar en çok izlendi?
  16. 14:10 Daha yüksek emekli maaşı isteyen buraya!: İşte fazla maaş almanın yolları!
  17. 14:08 Yüksek İstişare Kurulu toplantısında 'yeni anayasa' vurgusu gündemde: 'Türkiye'nin ihtiyacı var'
  18. 14:07 İlaç şirketi Kovid aşısının yan etkilerini ilk kez kabul etti: Felç, beyin hasarı, kalp krizi
  19. 14:04 BM açıkladı: Gazze'deki enkaz Ukrayna'dan fazla
  20. 14:02 Türkiye fazla mesaide zirvede: Avrupa’nın 4 katı fazla olduğu açıklandı
3. Sayfa Haberleri