Enver Aysever'e Bülent Turan'ın hesabından hakaret edilmişti: Mahkeme "Hesap benim değil" diyen Turan'ı haklı

Enver Aysever'e Bülent Turan'ın hesabından hakaret edilmişti: Mahkeme

Enver Aysever'e Bülent Turan'ın hesabından h... Yazar Enver Aysever'e AK Partili Bülent Turan'ın Twitter hesabından hakaret edilmişti. Turan "Hesap benim değil" dedi, mahkeme Turan'ı haklı buldu.

Yazar Enver Aysever, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın resmi Twitter hesabından kendine hakaret etmesine rağmen mahkemede "Hesap benim değil" dediğini duyurdu. Bunun üzerine şikayetçi olan Aysever'i haksız bulan mahkeme, Turan'ın avukat ücretini de Aysever'in ödemesine karar verdi. Turan'ın avukatı, Aysever'e pazartesi gününe kadar 4 bin lira ödemezse haciz geleceğini söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Aysever şu ifadeleri kullandı:

AKP’li Bülent Turan bey resmî hesabından bana hakaret etti. Mahkemede hesap benim değil, dedi. Sonunda avukatının ücretini benim ödememe karar verdi mahkeme. Adalet?

 

Avukatınız için istenen 4000 lirayı ödemezsem haciz gelecekmiş. Pazartesi ödeyeceğim. Asla başımız öne eğilmez sayın Bülent Turan.

screenshot-from-2021-06-11-09-29-45.png

AK Partili Turan, bunun üzerine Aysever hakkında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Aysever'in paylaşımını alıntılayan Turan, "Tamam ağlama, ben öderim! Ama bu topraklara zerre kadar bağın/saygın varsa bir daha; "Cehaletin kutsandığı ülkemde bayağılığa tutsak insanlar yetiştiriliyor.Yarın okullar değil,imam hatipler açılıyor" tarzı “gerizekalı” twitler atma, gençlerimizi ayrıştırma, evlatlarımızı üzme" ifadelerini kullandı.

screenshot-from-2021-06-11-10-14-13.png

Bu paylaşımla birlikte Bülent Turan hesabın kendine ait olduğunu reddetmedi ve Aysever'e tekrar hakaret etti.

Aysever, Turan'ın bu paylaşımına yanıt verdi ve "Sayın savcılar, hakimler hesap Bülent Turan Bey'in demek ki. Buyrun delil. AKP'li sayın vekilin kullandığı dili yurttaşlarımıza yorumsuz paylaşıyorum" ifadelerini kullandı. Aysever, daha sonra "Sayın Bülent Turan, bence bunu silin. Adaleti/mahkemeyi yanıltma suçundan ceza alırsınız. Ayrıca bir partinin yetkilisi olarak güvenilirliğiniz sarsılır. Ya da açıklama yapın "hesap benim değil" diye. Teklifiniz için teşekkürler. Ben ödeyeceğim pazartesi. İyi çalışmalar dilerim" dedi.

Bülent Turan, "Hesap benim değil" demedi ve sadece "İmam hatipli gençlerden özür dileyin" ifadelerini kullandı.

screenshot-from-2021-06-11-10-20-12.png

Neler yaşandı?

AK Partili Bülent Turan'a ait Twitter hesabından, 2014 yılında Enver Aysever'e hakaret edildi. Aysever'in paylaştığı "Cehaletin kutsandığı ülkemde bayağılığa tutsak insanlar yetiştiriliyor. Yarın okullar değil, imam hatipler açılıyor" mesajına Turan "Tam bir gerizekalısın Enver Aysever!!!" diye yanıt verdi.

bulent-turan-twet-001.jpg

Turan'ın bu mesajının ardından takipçileri de Aysever'e tehdit ve hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine Aysever, avukatı İrem Çiçek aracılığıyla Turan'dan şikayetçi oldu. Kısa sürede ise ilk takipsizlik kararı çıktı.

Takipsizliğin gerekçesini dönemin Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdurrahman Üşenmez "Hesabın sahibini Amerika adresinde bulunan Twitter Inc Şirket yetkilisine sorduk, ama cevap alamadık. İş böyle olunca şüpheliyi tespit edemedik" şeklinde yazdı.

Aysever ve avukatı Çiçek, çıkan karara itiraz etti ve karar bozuldu. Adalet Bakanlığı 2016 yılında yapılan değişikliği gerekçe göstererek dosyayı savcılığa iade etti.

Avukat Çiçek o dönem Odatv'de yazdığı yazıda olayı şöyle anlattı:

@turanbulent isimli hesabın Turan’a ait olduğunu, Turan’ın avukatları ifadeleri ve karşı suç duyuruları ile adli makamlara söylemişlerdi. Öyle ki Turan’ın hakaret ettiği hesap, Twitter tarafından resmi kişilere verilen özellikte ve korumada olan bir hesap. Ben de ayan beyan ortada olan bu gerçeği Turan’ın reddedeceğini açıkçası hiç düşünmemiştim. Sonuçta Milletvekili, dediyse bir laf, ya arkasında durur, ya da özür diler dedim. Savcılık sonunda Turan’ı ifadeye çağırdı ancak Turan, bal gibi, buz gibi kendisine ait olan hesabı reddetti.

bulent-turan-2-001.pngbulent-turan-3-001.png

Bunun üzerine ikinci kez itiraz edildi karara. Sulh Ceza Hakimliği, "Delil toplanmamış" diyerek kararı bir kez daha bozdu. Ne var ki bu kez de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Değirmenci üçüncü takipsizlik kararını verdi.

Takipsizlik kararı çıkınca Turan hakkında ceza davası açılmadı. Aysever ise bu kez tazminat davası açtı. Ancak bu davada da hesabın Turan'a ait olduğu tespit edilemediği gerekçesiyle Turan haklı bulundu. Mahkeme Enver Aysever'in Bülent Turan'ın avukatlık masrafını ödemesine hükmetti.

"Enver Aysever'e Bülent Turan'ın hesabından hakaret edilmişti: Mahkeme "Hesap benim değil" diyen Tu." haberi, 11 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 11 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Enver Aysever'e Bülent Turan'ın hesabından hakaret edilmişti: Mahkeme "Hesap benim değil" diyen Tu.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Enver Aysever'e Bülent Turan'ın hesabından hakaret edilmişti: Mahkeme "Hesap benim değil" diyen Tu.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Gündem Haberleri