Ercüment Ovalı çalışmalara başladı! İşte ilk bilgiler...

Ercüment Ovalı çalışmalara başladı! İşte ilk bilgiler...

Ercüment Ovalı çalışmalara başladı! İşte ilk... Koronavirüse karşı aşı ve tedavi çalışmaları yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Virüsün 72 saatte yapması gereken etkiden çok daha fazlasını

Koronavirüse karşı aşı ve tedavi çalışmaları yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Virüsün 72 saatte yapması gereken etkiden çok daha fazlasını yaptığını gözlemledik. Vero hücrelerini beklenenden kısa sürede parçalamış. Çözmeye çalışacağız" dedi.

Koronavirüse karşı tedavi ve aşı için çalışma yürütenlerden biri de Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Labcell Hücresel Tedavi Laboratuvarları Sorumlusu hematoloji uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibi koronavirüse karşı 5 ayrı proje yürütüyor. Bu projelerden öne çıkanlar ise plazma tedavisi ve aşı üretimi.

Ovalı 31 Mart’ta attığı tweet’te aşı çalışmasıyla ilgili, “Bugünden itibaren Acıbadem’in bize sağladığı bu yerde 45 gün süre ile karantinaya giriyoruz. Neden mi? Aşı üretimi için gerekli. Herkesin kaçtığı Covid19 virüsünden 10 milyar PFU üretmeye başlıyoruz. Kahramanlarımı seviyorum” demişti. 2 Mart’ta TÜBİTAK Covid 19 Türkiye Platformu, ‘Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı’nda yürüttükleri aşı çalışmasıyla ilgili de Ovalı şu bilgileri vermişti:

“Bizim 5 ayrı konuda çalışmamız var ama bunlardan bir tanesi son derece önemli. Biri aşı geliştirmesi, ekibim Türkiye’deki tek canlı virüsü izole edip üretmeye çalışan grup. Bildiğim kadarıyla başka virüs üretimine çalışan bir grup yok, ki virüsün üretilmesi bu virüse antikor geliştirilmesi. Ve bu virüs üzerinde yapılacak çalışmaların, bilgisayar modellemesinin ötesinde faydası olacağını düşünüyorum. Bir diğer yaptığımız şey, kök hücrelerin bu anlamda kullanılması ve molekülünün klinikteki etkinliğinin test edilmesini içeren çalışmalar.”

"AŞI İÇİN İÇERİ GİRDİK"

Ovalı dün attığı tweet'te ekibiyle laboratuvar çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Aşı için son çalışmalarımızı yaptık ve içeri girdik" dedi. Ovalı, "Bu günden itibaren Acıbademin bize sağladığı bu yerde 45 gün süre ile karantinaya giriyoruz. Neden mi? Aşı üretimi için gerekli, herkesin kaçtığı Covid19 virüsünden 10 milyar PFU üretmeye başlıyoruz" ifadelerini kullandı

Çalışmalarla ilgili görüntü de paylaşan Ovalı, "Saat 23. Virüsün 72 saatte yapması gereken etkiden çok daha fazlasını yaptığını gözlemledik. Vero hücrelerini  beklenenden kısa sürede parçalamış. Neden? Çözmeye çalışacağız. Sonuc:Test tekrarı..." bilgisini verdi

1 HAFTA BOYUNCA TEK BAŞINA

Ovalı risk nedeniyle bir hafta boyunca tek başına çalışacağını da belirtti. Ovalı'nın sunduğu plazma tedavisi projesi Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmıştı.

"Ercüment Ovalı çalışmalara başladı! İşte ilk bilgiler..." haberi, 04 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan Ercüment Ovalı çalışmalara başladı! İşte ilk bilgiler... haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ercüment Ovalı çalışmalara başladı! İşte ilk bilgiler... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  2. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
  3. 16:04 Japonya'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 11 kişi yaralandı
  4. 16:00 PFA, İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA Üyeliğinin Sonlandırılması İçin Çağrı Yaptı
  5. 15:54 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Son 24 Saatte 71 Ölü: Toplam Can Kaybı 33.970'a Yükseldi
  6. 15:49 Süt Fiyatlarına Yüzde 8.5 Zam: Mayıs Ayında Etkisi Artacak
  7. 15:44 Tahin: Lezzetin Ötesinde Sağlığa Yararlı Bir Süper Gıda
  8. 15:36 Beyin kanaması geçiren Nuri Alço'dan haber var!
  9. 15:29 Melisa Döngel Hayalindeki Rolü Açıkladı!
  10. 15:26 Fenerbahçe'nin Savunma Hattında Transfer Hareketliliği: Luan Peres'e Brezilya'dan Teklif Geldi!
  11. 15:22 İran Devrim Muhafızları, İsrail'e nükleer tesislerinin hedefleneceği uyarısında bulundu
  12. 15:20 Finlandiya'dan Göç Politikasında Sıkı Tedbir: Yabancıların Vatandaşlık İşlemleri Zorlaşıyor
  13. 15:19 Mariya Zaharova: "Ortadoğu'daki gerilimden ABD sorumlu"
  14. 15:19 BM: "Gazze'deki okulların yüzde 80'den fazlasının yıkıldı"
  15. 15:17 Dev kulüp Arda Güler için gözünü kararttı ve teklifini yaptı! Transfer olmak için tek şart!
  16. 15:15 Sel Sularında Mahsur Kalan Kedi, Dubai'de Araca Tutunarak Yardım Bekledi
  17. 15:11 Hindistan'da Başbakan Modi'nin Yapay Zeka Kullanarak Seçim Propagandası Tartışması
  18. 15:07 Özel, Erdoğan ile görüşmeye randevu talep edecek: "Konuşacağımız konular var"
  19. 15:07 Kazakistan'da Yoğun Yağışlar Sonrası Oluşan Sellerle Mücadele Devam Ediyor
  20. 15:02 Lübnan'da İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Şiddetleniyor
Sağlık Haberleri