Erdal Güney’in kaleminden: Kasabanın Akşam Halleri

Erdal Güney’in kaleminden: Kasabanın Akşam Halleri

Erdal Güney’in kaleminden: Kasabanın Akşam H... Hatırla Sevgili ve Elveda Rumeli gibi iz bırakan yapıların müziklerinde imzası bulunan Erdal Güney’in ilk kitabı Kasabanın Akşam Halleri, SOL Kültür Yayınları’ndan çıktı.

Başarılı sanatçı Erdal Güney’in ilk kitabı Kasabanın Akşam Halleri, SOL Kültür Yayınları etiketiyle kitapçı raflarındaki yerini aldı.

Ercan Kesal’ın ifadeleriyle ‘içinden türküler, şarkılar geçen hüzünlü hikâyelerden’ oluşan bu öykü kitabındaki resimler, Fahrettin Engin Erdoğan tarafından çizildi.

Sevilen müzisyen Erdal Güney, daha önce Güney Türküleri, Perihel, Babacım Babacım ve Yağmuru Bekle gibi birçok albümü dinleyiciyle buluşturmuştu.

İlk Göz Ağrısı, Hatırla Sevgili, Yemin, Dicle, Elveda Rumeli, Balkan Düğünü ve Bu Kalp Seni Unutur mu dizileri ile Unutulmayanlar, Gitmek, Denizden Gelen, Divanyolu, Benimle Oynar Mısın ve Kutsal Bir Gün adlı sinema filmlerinin müzikleri de Erdal Güney tarafından hazırlanmıştı. Erdal Güney’in öyküleri ise Bavul dergisinde yayımlanıyordu.

HAYDAR ERGÜLEN: ÖYKÜLERİYLE DE BÜYÜLÜYOR BİZİ

Şair Haydar Ergülen, kitapla ilgili, "Ezgileriyle büyülendiğimiz Erdal Güney, her ne kadar tevazu gösterip ‘kendi cazibesiyle gelen öyküler’ dese de, yazının dilini müzik gibi akıcı, sinema gibi görsel ve arkadaşlık gibi şenlikli bir hale getirdiği öyküleriyle de büyülüyor bizi" dedi. Ergülen'in yorumları şöyle oldu:

Eskisinden yenisine, büyüğünden küçüğüne, sırlısından yalınına, üzgününden güldürüşlüsüne okuduğumuz pek çok kasaba öyküsüne, hak’katen neşesiyle, hüznüyle 32 kısım tekmili birden Kasabanın Akşam Halleri de ekleniyor şimdi. Üstten bakmayan, kasabanın içinden gelen, insanlık hallerinin kıymetini bilen, içi gülen, içten üzülen, sıcak, dedikoduları rivayete dönüştürüp acısını alan, en güzeli de kasaba edebiyatımıza ve öykücülüğümüze yepyeni, şimdiden unutulmaz karakterler kazandıran, şimdilik onsekiz ama devamı sökün edecek öyküler derim. Ben sevdim, eller okusun."

ERCAN KESAL: İÇİNDEN TÜRKÜLER GEÇEN HİKAYELER YAZMIŞ

Ercan Kesal ise, "Erdal Güney’in Kasabanın Akşam Halleri’ni okuyun. İçinden türküler, şarkılar geçen hüzünlü hikayeler yazmış. Kasabaların ancak orada yaşayanların iyi bildiği kederiyle sarılmış neşeli hikayeler. Güney’in sesinden bildiğimiz türküler gibi, ‘kendi cazibesiyle gelen sular’ gibi, eski şarkılar gibi… içli, tanıdık ve usta işi hikayeler bunlar" dedi.

Ayşen Şahin de, "Erdal Güney’in kasabasına akşam bir dünya iniyor. Lafın gelişi değil, Robert De Niro bile bu kasabada kendine bir yer buluyor. Doktorası sinema üzerine olduğundan belki de okurken insanın zihninde bir kamera evlerin üzerinden yükseliyor, çay ocağına yaklaşıyor, sıklıkla fona neşeli bir müzik giriyor. Hasret kaldığımız o gülücükleri oturtuyor insanın yüzüne. Sadece okuru değil kasabanın sakini olmak istiyor insan. Sıkıştığımız kentli dünyamızdan çok daha fazla bir hayat var bu kasabanın akşamlarında" diye konuştu.

KİTABIN KÜNYESİ

Yazan: Erdal Güney
Yayınevi: Sol Kültür Yayınları
Dizi Adı: Edebiyat
Resimleyen: Fahrettin Engin Erdoğan
Yayına Hazırlayan: E. Ozan Ekşioğlu, Yasin Durak
Düzelti: İpek Baysan, Levent Hekim
Kapak/Sayfa Tasarımı: Mutlu Erol Kahya

"Erdal Güney’in kaleminden: Kasabanın Akşam Halleri" haberi, 23 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 23 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Erdal Güney’in kaleminden: Kasabanın Akşam Halleri haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdal Güney’in kaleminden: Kasabanın Akşam Halleri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Kültür Sanat Haberleri