Erdoğan 7 soruya yanıt vermedi, Kılıçdaroğlu’na 1 dolar göndermesi yaptı

Erdoğan 7 soruya yanıt vermedi, Kılıçdaroğlu’na 1 dolar göndermesi yaptı

Erdoğan 7 soruya yanıt vermedi, Kılıçdaroğlu... Partisinin grup toplantısında FETÖ mücadelesine ilişkin açıklama yapan AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili yönelttiği 7 soruyu cevaplayamadı. Erdoğan Kılıçdaroğlu'na...

Partisinin grup toplantısında FETÖ mücadelesine ilişkin açıklama yapan AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili yönelttiği 7 soruyu cevaplayamadı. Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 1 dolarlık banknot göndermesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine 500 bin liralık tazminat davası açan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yedi kritik ‘FETÖ’ sorusu yönelterek ‘Cesaretin varsa cevap bekliyorum’ demişti. Ancak Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında FETÖ mücadelesine ilişkin açıklamalarda bulunurken Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelttiği yedi kritik FETÖ sorusuna yanıt vermeyerek Kılıçdaroğlu'nu  hedef gösterdi.

KILIÇDAROĞLU NE SORMUŞTU?

1- 215 bin 92 kişilik ByLock listesi var. Bu listeyi hiçbir ayıklama yapmadan açıklamak FETO ile mücadelenin toplumsallaştırılması için gerekmiyor mu? Bu durumda listeyi açıklamamak suç değil mi? Suç delilleri neden gizlenir?

2- 15 Temmuz gecesi siyasi parti liderleri, bakanlar, üst düzey yöneticiler, belediye başkanları neredeydi? Neden hain darbe girişimi gecesinin HTS kayıtlan açıklanmıyor?

3- Darbe başarılı olsaydı FETÖ'cüler kimi ya da kimleri yönetime getirecekti? Kimler başta olacaktı? Kimin hangi görevde olacağı belli değil miydi? Hangi gerekçeyle bu listeler açıklanmıyor?

4- 15 Temmuz hain darbe girişiminin araştırılması için TBMM'de bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu komisyona darbe gecesinin iki kilit ismi davet edildikleri halde gelmediler. Dönemin MİT Müsteşarı ve dönemin Genelkurmay Başkanı... Komisyona gelip açıklama yapmalarını, sorulara cevap vermelerini neden engelledin?

5- TBMM'nin 15 Temmuz araştırma komisyonu raporu aradan uzun bir süre geçmesine rağmen neden açıklanmıyor?

6- FETÖ borsasını kimler kurdu? FETO borsasını kuranların içinde senin avukatların da var! Avukatlarının mal varlıkları neden incelenmiyor?

7- FETÖ soruşturmasını yapan savcılar neden görevlerinden alındı?

ERDOĞAN NE KONUŞTU?

"Şayet darbe başarılı olsaydı ertesi gün Kılıçdaroğlu milletin karşısına hangi sıfatla çıkartılacaktı. Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile ilişkisi 17-25 aralıkla hızlanmış 15 Temmuz’un ardından da zirveye çıkmıştır.

Her şey gibi siyasi duruşunun da yalan olması tabiidir. Çünkü nice ulusalcı, milliyetçi, liberal, Kemalist diye hatta nice şu veya bu İslami ekolden diye bilinen ismin aslında su katılmamış bir FETÖ’cü çıktığını gördük. Kemal Kılıçdaroğlu için de aynı endişenin içindeyim.

FETÖ’nün organizasyon şemasını tam olarak çıkaramadığımızı düşünüyorum, CHP Genel Merkezi’ne yeterince bakılmadığı anlaşılıyor. FETÖ’nün istismar ettiği bir takım düzenlemeler bahane edilerek doğrudan milli idare, Meclis doğrudan hedef alınmıştır. CHP yönetimiyle kimi eski askerlerin koç başlığını yaptığı bu oyun, geçmişte darbecilerin milli iradeyi ipotek altına alma yöntemlerinin bir başka versiyonudur.

Biz FETÖ ile mücadeleyi başlattıktan sonra her geçen gün çıtayı daha da yükselttik. FETÖ’nün 40 yıllık birikimini riske atarak başlatığı darbe girişinin sebebi bizim kararlılığımız değil midir arkadaşlar?"

"KILIÇDAROĞLU'NA 1 DOLARLIK BANKNOT GÖNDERMESİ"

“İnsan bu şahsın evinin ve cüzdanının en gizli köşesinde 1 dolarlık bir banknot saklayıp saklamadığını da merak etmiyor değilim. Benim orada korumalarım gazi oldu. Bay Kemal senin bunlardan haberin var mı? O sat komandoları hepsi yakalandı. Ama bir kısmı Yunanistan’a kaçtı. Bana da adaya gitmemi tavsiye edenler oldu. Ben de o kardeşimize ‘Bu topraklarda doğrum, bu topraklarda öleceğim’ dedim. Eğer 15 dakika gecikme olsaydı bunlar bizi oralarda vuracaklardı. Ama biz o 15 dakika farkla helikopterimiz kalktı, Dalaman’a oradan da İstanbul’a ulaştık. Ey Kılıçdaroğlu sen hala milleti aldatmakla uğraşıyorsun. Kontrollü darbe. Evet kontrol sizde.

"Erdoğan 7 soruya yanıt vermedi, Kılıçdaroğlu’na 1 dolar göndermesi yaptı" haberi, 19 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan 7 soruya yanıt vermedi, Kılıçdaroğlu’na 1 dolar göndermesi yaptı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan 7 soruya yanıt vermedi, Kılıçdaroğlu’na 1 dolar göndermesi yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:33 Fenerbahçelilere Müjde geldi: Olympiakos Maç o kanaldan şifresiz yayınlanacak
  2. 01:30 IFC'den Ülker Bisküvi'ye 75 milyon avroluk kredi sağlayacağını açıkladı
  3. 01:27 İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: İran'ın saldırısına yanıt vermemek mümkün değil
  4. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  5. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  6. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  7. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  8. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  9. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  10. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  11. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  12. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  13. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  14. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  15. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  16. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  17. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  18. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  19. 00:04 Tarım sektöründe büyük bir iflas! Herkes iş arayışına girdi
  20. 00:04 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir gece yaşandı
Politika Haberleri