Erdoğan açıkladı: Yeni yargı reform paketi yolda

Erdoğan açıkladı: Yeni yargı reform paketi yolda

Erdoğan açıkladı: Yeni yargı reform paketi y... Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Yargı Reformu Stratejisi kapsamında standartları yükseltmenin gayreti içindeyiz. İnşallah Meclis'in yeni yasama döneminde yeni reform (yargı) paketleriyle milletimizin huzurunda olacağız"...

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Yargı Reformu Stratejisi kapsamında standartları yükseltmenin gayreti içindeyiz. İnşallah Meclis'in yeni yasama döneminde yeni reform (yargı) paketleriyle milletimizin huzurunda olacağız" dedi. Erdoğan Hakim ve Savcılara da seslenerek, "Sizlerden vicdanınızı ve imzanızı asla hiçbir gücün emrine vermemenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "23. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni"ne video konferansla katıldı. Erdoğan'ın öncesinde ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklamalarda bulundu.

"Hakim-Savcı anayasa kanunlar ve mevzuata göre görevini icra eder. Ama asıl murakıpları kendi vicdanlarıdır" diyen Erdoğan, "Sizlerden vicdanınızı ve imzanızı asla hiçbir gücün emrine vermemenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

"VİCDANINIZI HİÇ KİMSENİN EMRİNE VERMEMENİZİ İSTİYORUM"

Erdoğan, şunları söyledi:

"Hakim ve savcının asıl murakıbı kendi vicdanıdır. Mahkeme salonlarında ve adliye binalarında yazan 'Adalet mülkün temelidir' sözü daima rehberiniz olmalıdır. Vicdanınızı ve izanınızı kanunlar dışında asla hiçbir kimsenin emrine vermemenizi istiyorum. İlkeli davrandığınızda hayatın sizin için daha zor olacağından şüpheniz olmasın. Ama başınızı yastığa koyduğunuzda içinde hissedeceğiniz mutluluğun bedeli hiçbir şeyle mukayese edilemez. İçinizde çok para kazanmak isteyen varsa, yanlış mesleği seçtiğini bilmelidir. İçinizde şan, şöhret peşinde olan varsa herhangi bir alanın fenomeni olmalıydı.

Hakim ve Cumhuriyet savcıları olarak size düşen görev adalet kulesini, merhum şehit Mehmet Selim Kiraz gibi hayatınız pahasına korumaktır.

"YENİ REFORM PAKETLERİYLE MİLLETİMİZİN HİZMETİNDE OLACAĞIZ"

Her ne kadar yüzyüze olamazsak da hakim ve cumhuriyet savcısı arkadaşlarımızın aynı duyguları hissettiğini biliyorum. Attığınız her adımda, verdiğiniz her kararda yanınızda olacağımı unutmayın. Yargı Reform Paketi'nin ilk ikisi yürürlüğe girdi. Yeni yasama döneminde yeni reform paketleriyle milletimizin hizmetinde olacağız."

Hakim-Savcı anayasa kanunlar ve mevzuata göre görevini icra eder. Ama asıl murakıpları kendi vicdanlarıdır. Sizlerden vicdanınızı ve imzanızı asla hiçbir gücün emrine vermemenizi istiyorum. Vasat bir kanunla hakim ve savcılar adaleti tesis edebilir ama vicdanı olmayan hakim ve savcıların elinde kanunlar bir zulüm aracına dönüşebilir.

Adaletle zulüm arasındaki ince çizgiye dair kadim inançların temel kaynakları yanında pek çok filozofun ve devlet adamlarının ikazları, görüşleri vardır. Türkiye geçmişte çeşitli dönemlerde bu sıkıntıları yaşamıştır.

Kimi zaman FETÖ gibi terör örgütlerinin etkisi altına giren adalet sistemimiz milletimizin gözünde epeyce örselenmiştir. Rahmetli Menderes ve arkadaşlarının idamı da 12 Eylül yargılanmaları da FETÖ ihanet çetesinin kumpasları da acı izler bırakmıştır. Bunun için sizden vicdanınızı ve imzanızı Allah korkusu ve uygulamakla olduğunuz kanunlar dışında asla hiçbir kimsenin, hiçbir gücün emrine vermemenizi istiyorum. Böyle ilkeli davrandığınızda hayatın sizin için daha zor olacağından şüpheniz olmasın.

"ŞAN ŞÖHRET PEŞİNDE OLAN VARSA YANLIŞ MESLEĞİ SEÇTİĞİNİ BİLMELİDİR"

Ama gece başınızı yastığa koyduğunuzda içinizde hissedeceğiniz mutluluk ve huzurun bedeli, bu sıkıntıların hiçbiriyle mukayese edilemez. İçinizde çok para kazanmak isteyen varsa, yanlış mesleği seçtiğini bilmelidir. İş adamı girişimci, profesyonel yönetici olmalıydı. Şan-şöhret peşinde olan varsa o da yanlış mesleği seçtiğini bilmelidir. Gidip sanatçı, sporcu, siyasetçi herhangi bir alanın fenomeni olmalıydı.

Görevinizi hakkıyla yerinize getirdiğinizde sadece iyi bir hakim, iyi bir savcı olarak anılacaksınız. Buna karşılık Hazreti Mevlana'nın tarifiyle, üzerinize düşenleri yapmadığınızda 'zalim' sıfatıyla yargılanacaksınız.

İlk iki reform paketi yürürlüğe girdi. İnşallah Meclis'in yeni yasama döneminde yeni reform (yargı) paketleriyle milletimizin huzurunda olacağız. Her ne kadar yüz yüze olamasak da tüm hakim ve savcı arkadaşlarımın yüreğinin de aynı hislerle kaplı olduğuna inanıyorum. Adaletle verdiğiniz her kararda, attığınız her adımda yanınızda olacağız.

"Erdoğan açıkladı: Yeni yargı reform paketi yolda" haberi, 20 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan açıkladı: Yeni yargı reform paketi yolda haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan açıkladı: Yeni yargı reform paketi yolda 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri