Erdoğan Batı'ya İsrail tepkisi verdi: "Netanyahu'nun arkasında durdukça katliamlar bitmez"

Erdoğan Batı'ya İsrail tepkisi verdi:

Erdoğan Batı'ya İsrail tepkisi verdi: "Netan... Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni’nde bir konuşma yaptı. Batı'ya tepki gösteren Erdoğan, "Batılı güçler tüm şımarıklığına ve pervasızlığına rağmen Netanyahu'nun arkasında durdukça Filistin'de katliamların önüne geçilemez," dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni’nde bir konuşma yaptı. Batı'ya tepki gösteren Erdoğan, "Batılı güçler tüm şımarıklığına ve pervasızlığına rağmen Netanyahu'nun arkasında durdukça Filistin'de katliamların önüne geçilemez," ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE KARŞI MESULİYETİMİZ VAR"

"Kendimiz rahatlık içinde sevdiklerimizle birlikte barış içinde yaşarken yanıbaşımızda yaşananlara kayıtsız kalamayız. Tam 76 senedir yurtlarına, topraklarına geri dönmenin hayalini kuran Filistinli kardeşlerimize karşı mesuliyetimiz vardır. Bunları yok sayamaz, gözardı edemeyiz. Ne mutlu kalplerinde hiçbir ayrım yapmayan mazlumlara yer açabilenlere diyorum. Ne mutlu karşılığını yalnız Allah'tan bekleyerek infak edenlere diyorum."

"GAZZE'DE SON ASRIN EN HOYRAT SOYKIRIMLARINDAN BİRİ İŞLENİYOR"

"Merhum Aliya İzzetbegoviç soykırım için 'Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın; çünkü unutulan soykırım tekrarlanır' demişti. Merhum Aliya'nın dikkat çektiği acı gerçeğe maalesef Gazze'de hep birlikte tanık oluyoruz. 7 Ekim'den bu yana tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de son asrın en hoyrat soykırımlarından biri işleniyor. 15 bini aşkın çocuk katledildi, 35 bin kişi şehit edildi, Gazze'nin neredeyse tamamı enkaza döndü."

"İNSANLIKLARINI KAYBETTİLER"

"Gazze'yi son 229 günde devasa bir çocuk mezarlığına çevirdiler. Küvezdeki bebekleri öldürecek, hastaneleri, ibadethaneleri bombalayacak, yardım malzemesi götüren kamyonlara saldırılacak, masum sivillerin tepesine bomba yağdıracak kadar insanlıklarını kaybettiler. Tüm bunlara senelerdir bizlere insanlık dersi verenlerin koşulsuz desteğiyle yaptılar. Kimse bizim aklımızla alay etmesin, gözümüzün içine bakarak yalan söylemesin."

"BATILI GÜÇLER NETANYAHU'NUN ARKASINDA DURDUKÇA FİLİSTİN'DE KATLİAMLARIN ÖNÜNE GEÇİLEMEZ"

"Gazze'de oluk oluk akan kanda en az işgalciler kadar onlara lojistik ve askeri destek sağlayanların da vebali vardır. Sanmayın ki, Gazze'de ölen biçarelerin ahı bu tarz şeyleri tutmayacak! Sanmayın zalimlerin yaptıkları yanlarına kâr kalacak! Asla, Gazze'deki kan işgalcilerin alnına yapışmıştır. Hamas önceki hafta ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı. Ancak İsrail uzlaşmaz tavrını sürdürdü. İsrail yönetimi bununla da yetinmedi. Sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırarak gerçek niyetini ortaya koydu. Batılı güçler tüm şımarıklığına ve pervasızlığına rağmen Netanyahu'nun arkasında durdukça Filistin'de katliamların önüne geçilemez. Netanyahu siyasi ömrünü uzatmak için antisemitizmi körüklüyor, kendi vatandaşlarının güvenliğini tehlikeye atıyor. Böyle devam ederse dünyamız yeni çatışmalara gebedir. İran'la geçen hafta yaşanan gerilim bunun yalnız işaretiydi."

"SOYKIRIMCILAR ADALETE HESAP VERMELİ"

"İsrail yönetiminin daha fazla kan dökülmeden, daha fazla çocuk, kadın ölmeden insanlığa dair umutlar kaybolmadan bir an önce durdurulması gerekiyor. Katliamın durdurulması ilk adımdır, soykırımcıların adalete hesap vermesi sağlanmalıdır. Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan budur. İsrail Nekbe'den beri 76 senedir kan döküyor, can alıyor. Filistin halkının topraklarını alenen gasp ediyor. Uluslararası hukuku tanımadığını her defasında açıkça gösteriyor."

"SOYKIRIM DAVASINA MÜDAHİL OLACAĞIZ"

"Batılı güçler ve uluslararası sistem tarafınca el üstünde tutulmaya, korunmaya devam ediyor. 150 gazeteciyi öldüren ülke güya basın özgürlüğü sıralamasında bölgede birçok ülkeden üst sıralarda yer alabiliyor. Bunun gibi İsrail'i kayıran pek çok çifte standartla karşılaşıyoruz. Gazze ve Filistin'de işlenen insanlık suçlarının hesabının hukuk önünde sorulması için her türlü çabayı gösteriyoruz. İsrail aleyhine soykırım davasına biz de müdahil olmayı kararlaştırdık."

"İSRAİL İLE İTHALAT VE İHRACAT İŞLEMİNİ GEÇEN AY DURDURDUK"

"İsrail ile olan ithalat ve ihracat işlemini geçen ay tamamen durdurduk. İsrail'i ateşkese zorlamak için dost ve kardeş ülkeler nezdinde diplomatik temaslarımızı artırdık. Yabancı liderlerle yaptığımız görüşmelerin vazgeçilmez gündem maddesi Filistin devletinin tanınması ve katliamların durmasıdır. Uluslararası alanda bu yönde başlatılan tüm girişimlere destek veriyoruz."

"FİLİSTİNLİLER ZULME VE ZALİME ASLA BOYUN EĞMEDİLER"

"Filistinli kardeşlerimiz tüm imkansızlıklara rağmen verdikleri mücadeleyle dik ve dirayetli duruşlarıyla insanlığın yüzakı oldular. 229 gündür uyguladığı soykırıma rağmen İsrail yönetimi Gazze halkının çelikten iradesini kıramadı, mücadele azmini yok edemedi. Filistinliler yaralandılar, öldürüldüler, sürüldüler, göçe zorlandılar, açlıkla, susuzlukla sınandılar. Öpmeye kıyamadıkları yavrularını toprağa verdiler. İşkencenin her türlüsüne mazur bırakıldılar. Ama zulme ve zalime asla boyun eğmediler. İnsanlığın onurunu savunmaya devam ettiler. Halen de devam ediyorlar. Buradan Gazze'nin ve Ramallah'ın yiğit evlatlarını ülkem ve milletim adına bir kez daha saygıyla, muhabbetle selamlıyorum."

"Erdoğan Batı'ya İsrail tepkisi verdi: "Netanyahu'nun arkasında durdukça katliamlar bitmez"" haberi, 22 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan Batı'ya İsrail tepkisi verdi: "Netanyahu'nun arkasında durdukça katliamlar bitmez" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan Batı'ya İsrail tepkisi verdi: "Netanyahu'nun arkasında durdukça katliamlar bitmez" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 02:01 Bu kulaklıklardan kullananlar: Kulağınızı kontrol edin
  2. 01:59 Bakan Işıkhan duyurdu: O uygulama ücretsiz oldu
  3. 01:58 Evlenilecek 4 kadın burcu
  4. 01:56 Bayram namazı saat kaçta kılınacak?
  5. 01:55 Konsantre limonata yapımı
  6. 01:53 Üç malzemeli karpuzlu lokum nasıl yapılır?
  7. 00:38 Bayramda bu kuralı ihlal edenlere 4 bin 810 TL ceza verilecek!
  8. 00:25 Bayramda plan yapanlara üzücü haber! İstanbul dahil o yerlere sağanak yolda!
  9. 00:08 Bayramda elektrikli araçla yola çıkacaklara güzel haber! Bu şarj firmaları fiyatları düşürdü!
  10. 00:08 Bu otomobiller telefondan daha hızlı şarj oluyor: İşte şarj hızıyla rekor kıran o modeller!
  11. 00:08 İBB bayram öncesi elektrikli araçları hizmete aldığını bildirdi
  12. 00:07 EURO 2024'te tarihi rekor: Turnuva tarihinin en erken golü atılmış bulundu
  13. 00:05 44 Yıldır işleyen o dev şirket iflas etti!
  14. 00:00 Sosyal medya o ülkede 16 yaş altındakilere yasaklanıyor!
  15. 23:09 Bayramın ilk günü İstanbul'da hava nasıl? 16 Haziran 2024 Pazar İstanbul hava durumu
  16. 23:07 Bayramın ilk günü Ankara'da hava nasıl? 16 Haziran 2024 Pazar Ankara hava durumu
  17. 23:06 Gazze'de yaralıların çoğunda yanık ve travma
  18. 23:00 Hızla gelen otomobil yolcu minibüsüne çarptı: 10 yaralı var
  19. 22:58 Voyager 1 uzay aracı, 6 aylık bir arızadan sonra bilimsel görevlerine yeniden başladı
  20. 22:57 Beyaz Saray, Katar ve Mısır’ın Hamas yetkilileri ile görüşeceğini bildirmiş oldu
Gündem Haberleri