Erdoğan, ‘Bay Kemal’ söylemine geri döndü

Erdoğan, ‘Bay Kemal’ söylemine geri döndü

Erdoğan, ‘Bay Kemal’ söylemine geri döndü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması"nda katıldı. Etkinliğin ardından "Hafıza 15 Temmuz Müzesi"nin açılışında konuşan Erdoğan, "Darbe girişimi sırasında...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması"nda katıldı. Etkinliğin ardından "Hafıza 15 Temmuz Müzesi"nin açılışında konuşan Erdoğan, "Darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı’na geldiğini söyleyen Erdoğan, “Burası anlamlı bir mekan. O gece burası iki anı tespit etti. Bir tanesi saat 23.15 civarı. Bay Kemal gelip tankların arasından Bakırköy Belediyesi’ne geçti." dedi.

İstanbul’da düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması”, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe katılanlar, Devlet Konukevi önünde yer alan apron bölgesinde toplandı.

Çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubunun da takip ettiği tören için apron alanında platform kuruldu. Platformun 3 ayrı yerine konulan dev ekranlardan tören alanının değişik bölgelerinden görüntüler aktarıldı. Tören alanına, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleri ile Türk bayrağı asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Ankara’dan özel uçakla saat 20.05’te Atatürk Havalimanı’na geldi. Erdoğan’ı, havalimanında 15 Temmuz gazileri ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak karşıladı.

İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına başladı.

‘BAY KEMAL, TANKLARIN ARASINDAN GEÇİP GİTTİ’

“15 Temmuz’da, milletimizin istiklalini ve ülkemizin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen kahraman milletimizin her bir ferdini selamlıyorum” diyen Erdoğan, “Peygamber ocağı TSK’nin ülkesine gönülden bağlı her bir subayını, astsubayını, uzman personelini ve erlerini alınlarından öpüyorum” ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı’na geldiğini söyleyen Erdoğan, “Burası anlamlı bir mekan. O gece burası iki anı tespit etti. Bir tanesi saat 23.15 civarı. Bay Kemal gelip tankların arasından Bakırköy Belediyesi’ne geçti. Değerli kardeşlerim saat 01.15… Biz de buraya indik. Burada kim vardı, millet vardı. Üzerimizden geçen F-16’lar, helikopterler vardı. üzerimize mermilerini yağdırıyorlardı. O gece, 16 saat süren süreçte basın toplantıları yapıldı, mesaj verildi. Bu mesaj verildikten sonra her şey yerli yerine oturdu” dedi.

‘ÖNCEKİ DARBELERDE BİLE MECLİS FİİLEN HEDEF ALINMADI’

Milletvekillerinin TBMM’de toplandığını hatırlatan Erdoğan, “Millet sokakta istiklalini korurken, milletin vekilleri de orada demokrasiye, milli iradeye sımsıkı sahip çıkmıştır. Önceki darbelerde milli iradeye, Meclis ruhuna saldırı olsa bile Meclis binası fiilen hedef alınmadı. 15 Temmuz’daki darbeye teşebbüs eden caniler bunu bile yaptılar” diye konuştu.

“Ruhlarını iblise satanlar var” diyen Erdoğan, “O müptezeller Türkiye’yi ele geçiremeyecekler. O karanlık gecede okunan salalar ve ezanlar kalplerimizi nasıl birleştirdiyse aynı kararlılıklar yolumuza devam edeceğiz” dedi.

‘S-400’LERİ ALAMAZLAR DEDİLER ALDIK’

Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemlerine değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Ege konularında karşı tarafı haklı bulanların zihinleri iğfal edilmiş demektir. Ülkemizin diplomatik, askeri alanda verdiği mücadeleyi sıradan bir çekişme parantezine hapseden iflah olmaz bir mankurta dönüşmüştür. İçinden geçtiğimiz dönemin gelecek çeyrek asrımızı, yarım asrımızı biçimlendirecek öneme sahip olduğunu görmeyene diyecek bir sözümüz kalmaz. S-400’ler ülkemize gelmeye başladı mı? Sekiz uçak indi, diğerleri de geliyor. ‘S-400’leri alamazlar, nereye koyacaklar, yerleştiremezler’ dediler. Ne oldu, aldık mı? Şu anda montajlar başladı mı? Allah’ın izniyle Nisan 2020’de tamamı yerlerine yerleştirilmiş olacak. Biz dik durduk, dikleşmedik. Biz Türküz, verdiğimiz sözün arkasında dururuz, durduk. Bu bir taarruz sistemi değildir, bir savunma sistemidir. Ve bunu inşallah Rusya’yla birlikte ortak yatırım olarak yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.”

‘UÇAKLAR, HELİKOPTERLER FISTIK, LEBLEBİ Mİ DAĞITIYOR’

“Ne diyorlar, ‘ekonomi battı, ekonomi bitti’. Buradan tüm milletime sesleniyorum: Bunlarda insaf yok, bunlar nankör. Şu anda içerde dışarıda, terörle bu denli büyük bir mücadeleyi veren Türkiye’ye karşı acaba kimse, bu mücadele verilirken bu mermiler, kurşunlar, bu kalkan uçaklar, helikopterler ya bunlar fıstık, leblebi mi dağıtıyorlar ya? Bunların hepsi para değil mi? Bunların hepsi ekonomi değil mi? Bunlar ekonomiden buraya harcanmıyor mu? Bütün bunlarla beraber terörün belini kırdık kırıyoruz.”

‘TARİHİ KAYDA GEÇİRMEDE BAŞARI GÖSTERMİYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliğin ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası girişinde inşa edilen “Hafıza 15 Temmuz Müzesi”nin açılış törenine katıldı. Açılışa katılanlar, Erdoğan konuşmasına başlarken “İşte ordu, işte komutan” sloganı attı.

“Bu mekanının şehrimize kazandırılmasında emeği geçenleri gönülden tebrik ediyorum” diyen Erdoğan, “Bu vesileyle bu köprüde şehit olanlar başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Tarih yazmak kadar tarihi yeni nesillere doğru bir şekilde aktarmak da önemlidir. Tarih yazan bir millet olarak, tarihimizi kayda geçirme, yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma konusunda maalesef aynı başarıyı gösteremiyoruz. Bu topraklardaki bin yıllık varlığımızın sembollerini dahi olması gerektiği şekilde koruyamıyoruz” şeklinde konuştu.

‘OSMALI ARŞİVLERİNİ SATAN ŞUURSUZ İDARECİLER GÖRDÜK’

İktidar geldikleri sırada sonra Çanakkale Şehitliği’nin bakımsız olduğunu söyleyen “Dünyanın en büyük şehitliği olan Çanakkale daha 10-15 yıl öncesine kadar bakımsızlığa terk edilmişti. İktidar olduk, ilk işim önce Çanakkale Şehitliği’ni mamur hale getirmek şehitlerimize yakışır şekilde orayı ele almak oldu. Orası on yıllarca ihmallerin kurbanı olmuştu. Bu millet, Osmanlı arşivlerindeki milyonlarca belgeyi, kilosu 3-5 beş kuruştan hurda kağıt diye satan şuursuz idareciler de gördü. Bunların hangi zihniyet olduğunu biliyorsunuz. Açıklamama gerek var mı?” dedi.

Darbe girişiminin durdurulmasının demokrasi tarihindeki kırılma noktalarından biri olduğunu belirten Erdoğan, “15 Temmuz demokrasi mücadelemizin en önemli kırılma anlarından biridir. O gece milletimiz nesiller boyu hatırlanacak büyük bir zafere imza atmıştır. 15 Temmuz, tıpkı İstiklal Harbimiz gibi, Türk milletinin topyekun kıyamıdır, dirilişidir, şahlanışıdır. Açık ve net söylüyorum: Anadolu toprakları, o gece bir kez daha bize vatan kılınmıştır” diye konuştu.

"Erdoğan, ‘Bay Kemal’ söylemine geri döndü" haberi, 16 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan, ‘Bay Kemal’ söylemine geri döndü haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan, ‘Bay Kemal’ söylemine geri döndü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri