Erdoğan: Büyük devlet zor zamanlarda vatandaşının yanında olabilen devlettir

Erdoğan: Büyük devlet zor zamanlarda vatandaşının yanında olabilen devlettir

Erdoğan: Büyük devlet zor zamanlarda vatanda... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin açılışında konuştu.

Yeni tip koronavirüsle mücadeleye ilişkin, "Büyük devlet zor zamanlarda vatandaşının yanında olmayı başarabilen bir devlettir" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Eski Türkiye bakiyesi elitist, kibirli zihniyet yeniden hortladı. Ankara’daki sırça köşklerinden gazete köşelerinden milleti aşağılamayı tercih edenler, bu milletine oyunu bir torba kömüre, makarnaya satmayacağını idrak edemedi" ifadelerini de kullandı.

Dünya genelinde vaka sayılarında tırmanış yaşandığını söyleyen Erdoğan, "Allah rızası için yok dışarısıymış, yok kafeteryasıymış, yok şurasıymış, burasıymış sigara içmeyi lütfen bırakın" dedi. 

''SIRÇA KÖŞKLERİNDEN MİLLETİ AŞAĞILAMAYI TERCİH ETTİLER''

Gündeme ilişkin görüşlerini aktaran Erdoğan, "Biz birileri gibi yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sağa sola değil, doğrudan milletimize anlatıyor. Seçim meydanlarında ne söz verdiysek onları yapmanın çabası içindeyiz. Bunlar emek vermek, üretmek yerine hizmet götürene çamur atmayı marifet sandılar. Ankara’daki sırça köşklerinden gazete köşelerinden milleti aşağılamayı tercih ettiler. Oyunu bir torba kömüre makarnaya satmayacak bir millet olduğunu idrak edemediler. Eski Türkiye bakiyesi bu elitist bu kibirli zihniyetin son günlerde yeniden hortladığını görüyoruz. Unvanı kimi zaman gazeteci, sanatçı, akademisyen, siyasetçi olan bu kifayetsiz muhterisleri artık biz de milletimizle çok iyi tanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

''SALGIN DÖNEMİNDE TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ''

Koronavirüs pandemisine ilişkin dünyada yaşanan krize değinen Erdoğna, "Büyük devlet zor zamanlarda vatandaşının yanında olmayı başarabilen bir devlettir. Salgın döneminde dünyadaki tüm devletler gerçek kapasitelerini görmüştür. Salgın sürecinde adeta takke düştü kel göründü misali yüzlerdeki makyajlar akmış gerçekler ortaya dökülmüştür. Dünyada ciddi sıkıntılar yaşandı. Kağıt üzerinde maddi bakımdan zengin görünen ülkelerin ne hastane kapasitelerinin ne sağlık personeli sayışlarının ne sağlık sigortası sistemlerinin böyle bir yükü taşıyamadığı ortaya çıktı. Maskeden solunum cihazına üretime dayalı her konuda dünyada ciddi sıkıntılar yaşandı'' sözlerini sarf etti.

SİGARA İÇMEYİN ÇAĞRISI

Erdoğan konuşmasında ayrıca sigara içmeyin çağrısında da bulundu. Erdoğan, "Son haftalarda dünya genelinde vaka sayılarında yaşanan tırmanış bu acı gerçeği hepimize hatırlatmaktadır. Koronavirüsün ilacı veya aşısı bulunana kadar rehavete kapılamadan savaşmaya devam etmeliyiz. Ekranları başındaki milletimize sesleniyorum. Ne olur Allah rızası için yok dışarısıymış, yok kafeteryasıymış yok şurasıymış burasıymış sigara içmeyi lütfen bırakın. Kendi kendimizin katili olmayalım en önemli vurgun noktası akciğer. Akciğerinde en önemli vurgun yeme aracı sigara lütfen artık sizler de bize yardımcı olun. "İstanbul ve Ankara’da da yeni bir süreç başlattık. Yapmak zorundayız bunu biz kendi keyfimiz için yapmıyoruz. Bütün bunları milletimiz için yapıyoruz'' diye konuştu.

AŞI AÇIKLAMASI

Son olarak koronavirüs aşısına değinen Erdoğan, "Türkiye olarak aşı konusundaki çalışmalarımızı çok kuvvetli bir şekilde sürdürüyoruz. Almanya’da iki Türk kardeşimiz de bu işin içinde biliyorsunuz. Tüm bu ülkelerle ortak çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık bakanlığımız diğer ülkelerin aşı çalışmalarını da yakından takip ediyor. Maalesef zaman zaman spekülasyonlara da şahit oluyoruz. Tüm dünyayı kasıp kavuran milyonlarca insanın hayatını ilgilendiren bir meselede rant ve kar hesabının yapılması utanç vericidir. Daha önce dediğimiz gibi üretilen aşı tüm insanlığın ortak malı olmalıdır. Zengin fakir demeden tüm ülkelerin aşıya erişebilmesi çok önemlidir'' dedi.

"Erdoğan: Büyük devlet zor zamanlarda vatandaşının yanında olabilen devlettir" haberi, 13 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 13 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Büyük devlet zor zamanlarda vatandaşının yanında olabilen devlettir haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Büyük devlet zor zamanlarda vatandaşının yanında olabilen devlettir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Politika Haberleri