Erdoğan: DEAŞ'ın foyasını biz ortaya çıkardık

Erdoğan: DEAŞ'ın foyasını biz ortaya çıkardık

Erdoğan: DEAŞ'ın foyasını biz ortaya çıkardık AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin bir gün gecikmeli Meclis grup toplantısında konuştu. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin bir gün gecikmeli Meclis grup toplantısında konuştu. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği harekata ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "DEAŞ'ın foyasını biz ortaya çıkardık" dedi. Erdoğan, "Müttefiklerimizin yüzümüze başka konuşup arkamızdan başka şeyler yaptıkları açığa çıkmıştır. Suriye meselesi Kuzey Afrika ve Orta Doğu coğrafyasını yeniden dizayn edilmesini amaçlayan bir projenin ürünüdür" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugüne kadar hep '2 devlet bir millet' derdik bundan sonra 5 devlet bir millet."

"Milletvekili arkadaşlarımız Meclis'e iştirak noktasında zayıf olduklarını arkadaşlarımdan istihbar ettim. Üç günümüzü biz bu Meclis çalışmalarına örnek bir parti olarak Ak Parti olarak veremezsek bize yazıklar olsun. Burada hassas olmamız lazım. Hele hele bu dönemde çok daha hassas olmamız lazım. Arkadaşlar sizleri bahçelerden toplayıp gruba getirmemesi lazım."

'BASKI VE ZULÜM YOLU SEÇİLDİ'

"Müttefiklerimizin yüzümüze başka konuşup arkamızdan başka şeyler yaptıkları açığa çıkmıştır. Suriye meselesi Kuzey Afrika ve Orta Doğu coğrafyasını yeniden dizayn edilmesini amaçlayan bir projenin ürünüdür. Gerçi biz Suriye yönetimine ortada hiçbir çatışma yokken demokrasiden adaletten yana tavır takınması için çok çabaladık. Özellikle vatandaş dahi sayılmadıkları için horlanan Kürt kardeşlerimize, baskı altında utulan Türkmen kardeşlerimize hakkaniyetle davranılması için ısrarcı olduk. Bunu bizzat Esed'in kendisini defaatle söylemiş bir liderim. Ancak baskı ve zulüm yolu seçildi."

'EY ARAP LİGİ, NE KADAR SURİYELİYİ KABUL ETTİNİZ?'

"Ey Arap ligi acaba siz ne kadar Suriyeliyi kabul ettiniz? Yav siz Suriye'yi Arap liginden çıkardınız. Şimdi de Türkiye'ye hakaret etmek için Suriye'yi almak gibi bir projeyi hayata sokmaya çalışıyorsunuz. yaşanan bu kaos ortamını fırsat bilen güçler DEAŞ altında bir cinayet makinesi icat etmiş ve ortaya salmıştır. Arap liginin bu mültecilerle ilgili bir kuruş destek verdiği bakî mi?"

"Suriye'de 9 Ekim saat 16:00'da başlattığımız harekat, hamdolsun başarıyla devam ediyor. Türkiye bu noktaya bir anda gelmemiştir. Bu işin bölücü terör örgütüyle mücadelemiz bakımından yaklaşık 40 yıllık, Suriye konusu bakımından yaklaşık 8 yıllık mazisi var."

'DEAŞ'IN FOYASINI BİZ ORTAYA ÇIKARDIK'

"İslamla yakından uzaktan ilişkisi olamayan bu vahşi örgüt İslam ve Müslümanların en büyük düşmanıdır ve yüz karasıdır. Bugün dahi hâlâ bölgede Müslümanlar lehine atılabilecek her adımın önüne DEAŞ faktörü bir engel olarak çıkartılmaya devam ediliyor. Üstelik onları fiilen yönlendiren ülkeler bugün karşımıza güya en büyük DEAŞ düşmanı görüntüsüyle çıkmaya çalışıyor. Biz kimin ne rol oynadığını gayet iyi biliyoruz. DEAŞ’ın foyasını biz ortaya çıkardık. Fırat Kalkanı operasyonunda 3 bin DEAŞ üyesini etkisiz hale getirdik."

"Mültecilerle ilgili harcamalarımız 40 milyar doları aştı."

"Önümüzde iki yol vardı ya Avrupa'da ve Amerika'da yazılan bu senaryoda Batı'da Ya bize biçilen role teslim olacak, yanı başımıza gelenlere rıza olacak, kasap bıçağına boynumuzu uzatacaktık ya da mücadele edecektik. Türk milletinin mazisinde teslim olmak asla yoktur. Biz de yapmamız gerekeni yaptık."

"Erdoğan: DEAŞ'ın foyasını biz ortaya çıkardık" haberi, 16 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: DEAŞ'ın foyasını biz ortaya çıkardık haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: DEAŞ'ın foyasını biz ortaya çıkardık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Politika Haberleri