Erdoğan emekli zammını açıkladı, bankalar promosyonları değiştirdi

Erdoğan emekli zammını açıkladı, bankalar promosyonları değiştirdi

Erdoğan emekli zammını açıkladı, bankalar pr... Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın SSK ve Bağ-Kur zammını yüzde 42.57 olarak açıklamasının ardından bir gelişme de emekli promosyonlarında yaşandı. Bankalar, yıllardır uyguladıkları sisteme göre promosyon listesinde güncellemeye gitti.

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, halihazırda TÜİK tarafından açıklanan yüzde 37.56’lık enflasyon farkında yüzde 5 oranında ek zam getirildiğini belirterek, 2024 yılı için geçerli olacak SSK ve Bağ-Kur zammını yüzde 42.57 şeklinde duyurdu.

En düşük emekli maaşın ise yalnızca yüzde 33.34 oranında artışa gidilerek 10 bin liraya yükseltilirken, hükümetten beklediğini bulamayan emekliler, günü kurtarabilmek adına banka promosyonlarına yöneldi.

Yıllardır uygulanan promosyon sistemi değişecek

Emekli maaşını 3 yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair söz veren emeklilere sunulan nakit promosyon kampanyaları, yıllardır aynı sisteme göre şekilleniyor.

Emekli maaşı referans alınarak ortaya çıkarılan tabloda, emekliler aldıkları ücrete göre kademeli şekilde artan nakit promosyonlardan yararlanmakta.

Birçok banka, son olarak 2023 yılında promosyon kampanyalarında güncellemeye giderken, halihazırda promosyon seçeneklerinde üst sınır olan 10 bin liralık emekli maaşı, yeni zamların ardından değişmiş olacak.

Erdoğan’ın en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak açıklamasıyla birlikte, bankaların mevcut üst limiti 10 bin lira olan ödeme tablosu da boşa düşmüş oldu.

Promosyon miktarları artırılacak

2024 yılı itibarıyla, dul ve yetim maaşları haricindeki tüm emeklilerin aylıklarının 10 bin liranın üzerinde olması, bankaları mevcut şartlar altında tek tip ödeme sistemine itmekte. Buna karşın yıllardır promosyon ödemeleri gerçekleştiren bankaların 2024 yılı itibarıyla yeni tablolarını açıklaması bekleniyor.

ING Bank ve Katılım Finans, yeni yılda yaptıkları duyuru ile emekli promosyonunu 15 bin liraya kadar çıkarırken, Garanti BBVA, İş Bankası ve birçok özel bankanın da promosyon tutarlarında güncellemeye gitmesi bekleniyor.

3 yılı doldurmayan emekliler yeniden promosyon alabilecek

Her ne kadar mevcut sözleşme gereği emekli müşteriler, promosyon sözleşmesini kabul etmeleri halinde 3 yıl boyunca maaşlarını başka bankaya taşımayacaklarına dair söz verse de, maaşı farklı bankaya taşımadan dahi yeni promosyon ödemesi almak mümkün.

Örneğin 3 yıllık sözü karşılığında 2023 yılının ocak ayında 7 bin 500 lira promosyon alan bir emekli, yeni yılda maaşına karşılık 10 bin lira promosyon verilmesi halinde ilave 5 bin lira nakit alma hakkı kazanacak.

7 bin 500 liranın 3 yıllık promosyon tutarı olduğu dikkate alındığında, bir yılın geride kalması halinde ilgili emekli, 5 bin lira ödeyerek mobil uygulama üzerinden emeklilik sözleşmesini iptal edebilmekte. İptal işleminin hemen ardından yapılan yeni başvuru ile emekliye, üç iş günü içerisinde 10 bin liralık ödemesi aktarılmakta.

Böylelikle emekli, 3 yıllık sözünü tazeleyerek 5 bin lira ek gelir sağlayabilmekte. Türkiye’deki yüksek enflasyon ve düşük emekli maaşları, milyonlarca emekliyi promosyon taahhüt süreleri tamamlanmadan yeni söz verme uygulamasına yöneltiyor.

"Erdoğan emekli zammını açıkladı, bankalar promosyonları değiştirdi" haberi, 17 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Erdoğan emekli zammını açıkladı, bankalar promosyonları değiştirdi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan emekli zammını açıkladı, bankalar promosyonları değiştirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:27 Temel Karamollaoğlu: "Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
  2. 03:23 Venedik, giriş ücretiyle yüksek kazanç elde etti
  3. 03:19 S&P Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi: "Kredi notu görünümü pozitif seyrediyor"
  4. 03:12 Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
  5. 02:20 Bu kek için ne fırın gerekiyor ne ocak: 3 dakikada hemen hazır!
  6. 02:17 Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
  7. 02:14 Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
  8. 02:08 Resimdeki meyveleri 1 dakikada bulabilen zeka küpü çıkıyor
  9. 02:05 Hıdırellez nedir ve ne zaman kutlanır?
  10. 02:03 Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun, zamlar yolda!
  11. 01:39 Sarı-Lacivertlilerde Son Dakika Gelişmesi! Yeni Teknik Direktör Kim Oldu?
  12. 01:20 Yemek sonrası bu his oluyorsa dikkat: Bağırsaklarınız çürümüş olabilir!
  13. 01:18 Ekranlarda yaprak dökümü: NOW bir dizi için daha final kararı aldı
  14. 01:15 Yeni nesil flört: Speed dating nedir?
  15. 01:11 Katkılı Motorin ve Benzin Tek Fiyat Olacak!
  16. 01:11 Uzmanlardan kene uyarısı: Kesinlikle çıplak elle dokunmayın!
  17. 01:09 Yeni bir kriz daha kapıda: Remzi Özdemir'den sakın satmayın uyarısı!
  18. 01:07 Bu altı cihazın fişini uzatma kablolarına sakın takmayın!
  19. 01:02 Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
  20. 00:56 Galatasaray, 60 bin euroya forvet transfer ediyor! İcardi'nin konforu artık sarsılacak!
Ekonomi Haberleri