Erdoğan Filistin Mitingi’nde konuştu: İsrail’i savaş suçlusu ilan ediyoruz

Erdoğan Filistin Mitingi’nde konuştu: İsrail’i savaş suçlusu ilan ediyoruz

Erdoğan Filistin Mitingi’nde konuştu: İsrail... İstanbul’da Cumhur İttifakı tarafından düzenlenen ‘Büyük Filistin Mitingi’ düzenlendi. AKP mitinge 1 milyonu aşkın insanın katıldığını duyurdu.

Miting öncesinde Kur’an okutuldu. Kur’an’dan sonra sahneye AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan çıktı. Erdoğan konuşmasına Cumhur İttifakı liderlerini selamlayarak başladı.

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen miting için giriş ve çıkış noktaları ile havalimanı çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Alana girişte vatandaşların üst ve çantaları arandı. Türk bayrağı, Filistin bayrağı ve pankartlarla vatandaşların alana geldiği görüldü. Bazı vatandaşlar, alanda namaz kıldı. 

Mitinge, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş katıldı. Mitinge katılması beklenen Cumhur İttifakı ortağı, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan mitinge gelmedi.

Erdoğan konuşmasında İsrail’i savaş suçlusu olarak tanıdıklarını ve dünyanın da böyle tanıması için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Erdoğan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i eleştirerek başladığı konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Ufkumuzun uzandığı her yerde kalplerini bize çevirmiş kardeşlerimizin dertleri ile dertlendiğimiz, yardım eli uzattığımız ve gerektiğinde sınırlarını açtığımız insanlar gibi Gazze için de bugün kıyamdayız.

Maalesef ülkemiz siyasetinde Netanyahu ne kadar teröriste Hamas’da o kadar teröristtir diyenler var. Yazıklar olsun. Hamas kimdir? Bundan bir haber olan bedhahlar var. Onlara oy verenler iyi düşünmeli. Birileri Gazze’yi çok uzak bir coğrafyada bizimle ilgisi olmayan bir yer gibi söylüyor. Bir asır önce Adana ne ise Gazze oydu.

İsrailli yöneticilerin sözlerinin altını kazıyın ülkemizin sınırlarını da kapsayan ihanet planları çıkar.

İsrail sen işgalcisin, sen örgütsün. Batı sana borçlu biz borçlu olmadığımız için böyle konuşuyor. Batı onlara borçlu, borçlarını ödüyor.

Yine Gezi göndermesi yaptı

Duvarla 1453 yazanları unutmuyoruz. O çapulculara cevabı verdik. Karşımızda son iki asırdır bizi siyasi sosyal ekonomik olarak adeta dilim dilim doğrayanların kapanmamış hesapları var.

Ey batı siz yeniden haçlı-hilal mücadelesini mi istiyorsunuz? Eğer böyle bir gayret içeresindeyseniz bu millet ölmedi, bu millet dimdik ayakta.
Libya’da neysek Karabağ’da neysek bilesiniz ki Ortadoğu’da da oyuz.
PKK’nın, DEAŞ’ın FETÖ’nün saldırılarında bunu yaşadık. Terörle mücadele bahanesiyle binlerce kilometre ötesinden gelip binlerce insanı katleden bize kendi sınırımızı korumamıza izin vermek istemediler.

Son 10 yıldır teröre karşı ne adımlar attıysak bunlara rağmen attık.

Bir gece ansızın gelebiliriz şiarıyla kendi çizdiğimiz yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanınız olarak biz milletimizi seviyoruz. Milletimizle beraber bu yolda ilerlemeye her an hazırız.

Katliamın sebebi batıdır

Gazze’deki katliamın en büyük sorumlusu batıdır. Çocuk katillerine verdikleri tam desteği demokrasi adalet ve insan hakları kavramları ile gizlemeye çalışmaları komedi. İsrail günü geldiğinde feda edilebilecek bir piyon.

PKK’nın arkasında İsrail var. Bunları biz biliriz benim milletim de gayet iyi bilsin.

İsrail savaş suçu işliyor

Biz lafa gelince insan hakları savunucularının gerçekte nasıl olduklarını gayet iyi biliyoruz. Şimdi aynı hakikate Gazze’de şahit oluyoruz. Batı dünyası katliamı meşrulaştırmak için seferber oldu. İsrail 22 gündür savaş suçu işliyor. İsrail seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Bunun hazırlığı içindeyiz.

Elbette her ülke kendi hakkını savunur ama adalet nerede? Gazze bir savunma değil katliam politikası yürütüyor. Gazze halkını topluca yok etmeye çalışıyorlar. Bu gece Gazze’nin hali neydi gördünüz değil mi?

Hani ben Davos’ta demiştim ya siz öldürmeyi iyi bilirsiniz demiştim bunlar öldürmeyi iyi bilir. Dün Yahudileri yok ettiler, atom bombalarıyla şehirleri haritan siliyorlardı. Şimdi de aynı zihniyet Gazze’de. Vahşetin doğrudan ya da dolaylı failidir bunlar.

Gazze hepimizin meselesidir. Bu meseleyi insani zeminden çıkartmaya çalışanlara diyoruz ki yapmayın. Gazze’de öldürülen masum çocukların, kadınların, erkelerin, vebaline girmeyin. Gazze’de işlenen insanlık ve savaş suçuna ortak olmayın.

Dün geceden beri yapılanlar tam anlamıyla bir cinnet hali. Tüm bu vahim tabloya rağmen Gazze halkının gösterdiği duruş bir direniş destanı olarak yazılacak.

Filistin halkı hak ettiği desteği alamıyor. Ama Gazzeli yurtlarını savunmaya hazır peki biz hazır mıyız? Hazır olmalıyız.

Zalimin bombalarına rağmen Gazze halkını, evi terk etmeme kararı alanları buradan saygı ile selamlıyorum. Şair ne diyor “füze sizden taş bizde, ateş sizden can bizden”

İnşallah zalimlerin gittiğini de göreceğiz. İsrail’in tam 75 yıldır sürdürdüğü zulümde elbet bitecek. Türkiye tıpkı 500 yıl önce olduğu gibi ikinci dünya savaşında olduğu başı dara düşen her mazlumla birlikte bu insanların umudu olacak. Boyunuzu da çapınızı da aşan zırvalarla tavırlarla sözlerle Türk milletin merhamet duygularını törpülemeyin. Sizler ve sizlerin çocukları Türkiye’ye ihtiyaç duyacak. O yüzden gelin bize kulak verin. Mazlumlara yardım ulaştırma çağrımıza ve barış için bize kulak verin. Gelin hayırlı bir adım atın. Biz adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanan düşüncemizle hareket ediyoruz.

Elbette kan kokusu altında çeşitli hadiseler yaşandı ancak bu Filistin halkının mücadelesine zarar vermez.

BM kararı

BM size nedeni ateşkes yap dedi. İsrail sen dünyada yalnızsın. Olan da bu. BM güzel bir karara imza attı. Savaşın bir ahlakı ve hukuku var. Sivilleri hedef almak bu ahlaka sığmaz. İsrail topraklarında kaç sivilin hayatını kaybettiği bile açıklanmadı. Hayatını kaybeden her sivil için biz üzüntülüyüz. İsrail’in insan öldürmede derdi yok. Biz öldürmeyi iyi biliriz diyorlar bunun bedelini ağır ödeyecekler. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

cumhur.jpg

Mitinge katılanlar

Mitingde Erdoğan’a Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve eşi Emine Erdoğan eşlik etti.

"Erdoğan Filistin Mitingi’nde konuştu: İsrail’i savaş suçlusu ilan ediyoruz" haberi, 28 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 28 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan Filistin Mitingi’nde konuştu: İsrail’i savaş suçlusu ilan ediyoruz haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan Filistin Mitingi’nde konuştu: İsrail’i savaş suçlusu ilan ediyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 12 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı
SON HABERLER
  1. 05:23 Miçotakis'in Ankara Ziyareti: Türkiye ve Yunanistan Arasında İşbirliği ve Diyalog İçin Yeni Adım
  2. 05:19 Tel Aviv ve Kudüs’te Hükümet Karşıtı Protestolar: Çok Sayıda Gözaltı
  3. 05:14 İsrail'de Güvenlik Toplantısında Gazze Stratejisi Tartışması
  4. 05:10 Gürcistan'da Protestolar: Avrupa Entegrasyonu İçin Sokaklarda
  5. 05:06 İsveç Araştırması: Obezite, Kanser Riskini Katlıyor!
  6. 05:02 Zamfara'da Silahlı Çete Saldırıları: 30 Ölü, Birçok Kişi Kaçırıldı
  7. 04:58 68. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kazanan İsveç Oldu!
  8. 04:54 Albanese: Gazze'deki Soykırım Holokost'u Anımsatıyor
  9. 04:46 Evde Çıtır Simit Yapmanın Püf Noktaları
  10. 04:38 Hamas'tan İsrail'e Sert Tepki: Gazze'deki Saldırılar Kısır Döngüyü Sürdürüyor
  11. 04:33 AB Temsilcisi Borrell'den İsrail'in Gazze'ye Kara Saldırısını Kınama Mesajı
  12. 04:01 Biden'dan Hamas'a: "Rehineleri serbest bıraksa yarın ateşkes olurdu"
  13. 02:37 Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği hisseler belli oldu
  14. 02:21 POS cihazlarına sıkı denetim uygulandı: Mehmet Şimşek hiç acımadı!
  15. 02:21 Huawei, yeni akıllı güneş gözlüğünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor! Tam 11 saat pil ömrü var
  16. 00:55 Temmuz ayındaki emekli maaşı artışıyla ilgili masadaki rakamlar sızdırıldı
  17. 00:54 IMF'nin dolar/TL kuru tahminleri şok etti! O tarihte üç haneli sayılar geliyor, hazırlanın!
  18. 00:38 ÖSYM açıkladı: DGS başvuruları başladı!
  19. 00:36 S&P'den dikkat çeken tahmin: 2025 yılında dolar kaç lira olacak?
  20. 00:34 Anne babalar dikkat! El yazısı, düşünme ve öğrenmeyi nasıl etkiliyor?
Politika Haberleri