Erdoğan İBB ve İmamoğlu’nu hedef aldı

Erdoğan İBB ve İmamoğlu’nu hedef aldı

Erdoğan İBB ve İmamoğlu’nu hedef aldı Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında soruları yanıtladı. Erdoğan, İBB ve İmamoğlu'nu hedef alarak "Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde tüm belediyelerimizle birlikte AKOM'da karargahımızı kurardık" dedi ancak AKOM Erdoğan'ın başkanlığından sonra kuruldu..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın hedefinde CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vardı. Karla mücadeleyi hedef alan Erdoğan, "Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde tüm belediyelerimizle birlikte AKOM'da karargahımızı kurardık" dedi. Ancak gerçek hızla ortaya çıktı. Erdoğan, 1994-98 yılları arasında İBB başkanlığı yaptı. AKOM, 1999 depreminden sonra 2000 yılında kuruldu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bu kar yağışını ben doğrusu bir bereket olarak görüyorum. Asla bir felaket olarak telakki etmiyorum. Kuraklıkların ülkemizde hakikaten ciddi manada toprağımızı tehdit ettiği ve birçok yerlerde artık bitki, meyve, sebzelerde sıkıntılar yaşadığımız dönemleri geride bıraktık. Tarımda yaşanan sıkıntılar, hep yağmur yağmur bekledik. Kar yağışını engellemek elimizde değil lakin karın sebep olduğu özellikle ulaşım sıkıntılarına karşı gerekli tedbirleri almak elimizde. Burada idareyi elinde tutanlar kimse tedbirleri almak durumunda. Ancak maalesef özellikle İstanbul’a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı. İstanbul’da belediye başkanlığı yapmış bir insanım. Neresinde ne var, sıkıntılar nelerdir, nasıl giderilir bunları bilen birisiyim. Sizler eğer tuzlanmayan yollarda araçlar kilometrelerce kuyrukları oluşturursa bunun sorumlusu vardır veya sorumluları vardır. Vatandaşlarımız yollarda mahsur kaldık. Bunları ekranda izledik. İstanbul’da gereken yol tuzlama, açma çalışmalarının yapılmamasından kaynaklandığını ilçe belediyelerinden de dinledik. Bunu yapmayanlar belli. Bu tam anlamıyla bir basiretsizliktir. Siz kar yağdıktan sonra tedbir alamazsınız. Kış mevsimine girerken bütün tedbirleri almalısınız. Daha önceki uygulamaları bile devam ettiremeyen bir yönetimin elinde İstanbul. Biz İstanbul’u kaderine terk edemeyiz.

Nitekim çalışmaları koordine etmek için İçişleri ve Ulaştırma Bakanımı İstanbul’a gönderdim. ‘Siz İstanbul’a intikal etmelisiniz ve çalışmaları yerinde kontrol etmelisiniz’ dedim. Sağolsun her iki bakanım da kendi altyapı durumlarında olan örneğin Ulaştırma Bakanımızın koordine ettiği Karayolları var. Süleyman Bey’in aynı şekilde altında sadece polisi yok, jandarma teşkilatı var. Ne yaptılar? Benzini mi bitmiş aracın? İcabında benzin ulaştırma gayretine girdiler. Yiyecek ulaştırma gayreti içerisine girdiler. Böyle bir zamanda bu adımları atmak durumundasınız. Bu hazırlıkların daha önceden yapılması lazım. Karayolları Genel Müdürlüğümüz, Meteoroloji’yle irtibatlı şekilde gerekli önlemleri aldılar. Kar ve buzla mücadele çalışmalarımız 2021-2022 programına göre yapılıyor. 10 bin 916 makina ekipman, 12 bin 645 personel görev yapıyor.

Siz kalkar da belediyenizde insanları dışarı döker, onların yerine İstanbul’u tanımayan, bilmeyen insanları belediyeye boca ederseniz böyle sıkışır kalırsınız. Güzergah analizleri, anlık trafik kameralarla takip ediliyor. Son yağışta yolda kalan araçlara Karayolları, AFAD, Kızılay, valiliklerle koordine edilerek insani ihtiyaçların karşılanması sağlandı. Ben mesela gece 03.00’e kadar işi takip ettim. Karayolları çalışmalarını bizzat koordine ederek izledim. Sağolsun arkadaşlarımız İstanbul’da işin başında durarak takip etmeleri bizi rahatlattı.

Burada söylemek istemem lakin yalan söz konusu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kalkıp Cumhurbaşkanlığı’ndan, Plan Bütçe Başkanlığı’ndan talepte bulunur. İncelemeler yapılarak gereken karar alınır. Ödenme süreçleri bellidir. Şehirlere hizmet etmek gibi dertleri, kabiliyetleri olmayanlar ‘engelleniyoruz’ diyor. Söyledikleri şey bu. Burada tüm milletime böyle bir şeyin olmadığını somut rakamlarla anlatmak istiyorum. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere muhalefet belediyelerine gelen 2019 yılından bu yana iki kat arttırılmıştır. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve diğer partilere mensup belediyelerin gelirlerine yapılan artış aynı orandadır.

İBB 2019 yılında 13 milyar 848 milyon lira merkezi idareden pay alırken, bu rakam 2021’de 25 milyar 376 milyon liraya çıkmıştır. Düşmüş mü, artmış mı? Ankara Büyükşehir Belediyesi 4 milyar 606 milyon liradan 8 milyar 304 milyon liraya, İzmir Büyükşehir Belediyesi 7 milyar 274 milyon liraya yükselmiştir. Mesele genel bütçeden alınan rakamların haksız olması değildir. Gayet adil, hakkaniyete ve hukuka uygun bir dağılım söz konusudur. Mesele şehre vakti, enerjisi, kalbiyle sahip olup, olmama meselesidir. Bu inanca ve azme sahipseniz, hiçbir engel sizi projeleri hayata geçirmekten alıkoyamaz.

"Erdoğan İBB ve İmamoğlu’nu hedef aldı" haberi, 26 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan İBB ve İmamoğlu’nu hedef aldı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan İBB ve İmamoğlu’nu hedef aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Politika Haberleri