Erdoğan ile Putin görüştü

Erdoğan ile Putin görüştü

Erdoğan ile Putin görüştü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya lideri Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonda İdlib'deki anlaşmaların nasıl uygulanabileceğini...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya lideri Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonda İdlib'deki anlaşmaların nasıl uygulanabileceğini görüştüğünü açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib'de rejim saldırısında 33 Türk askerinin şehit olması sonrası açıklama yaptı.

Lavrov'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, “Lüksemburg’la gündemimizde Suriye ve Libya’nın bulunduğu Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki durum dahil olmak üzere küresel siyasetle ilgili konular da vardı. Rusya hem Suriye’de hem de Libya’da ilgili ülkenin tüm siyasi güçleri arasında kapsamlı bir diyalog kurulmasını destekliyor, tüm dış aktörlerden bu ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermesini bekliyor. Elbette, 2011 yılında başlayan sözde Arap Baharı’ndan sonra baş kaldıran teröristlerle hiçbir uzlaşma yapılmamasından yanayız” dedi.

‘İDLİB’E İLİŞKİN MUTABAKATLARA BAĞLIYIZ”

Suriye’de gerilimin tırmanmasından kaçınmak için tüm çabaların birleştirilmesinin önemli olduğunu belirten Lavrov, Türkiye’yle yapılan İdlib’e ilişkin mutabakatlara bağlılıklarını koruduklarını vurguladı.

Rus ve Türk askeri yetkililer arasında İdlib’deki duruma ilişkin olarak sürekli temas tesis edildiğini söyleyen Lavrov, Türkiye’nin İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki muhalifleri teröristlerden ayırması gerektiğinin altını çizdi.

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Lavrov, “Eğer Moskova ile Ankara arasındaki mutabakatlar tamamen uygulansaydı, Türk askerlerin ölmesi gibi trajedilerden kaçınmak mümkün olabilirdi. Moskova, Suriye’de Türk askerlerin hayatını kaybetmesi nedeniyle Ankara’ya başsağlığı diliyor. Rusya ve Türkiye, İdlib konusunda koordinasyonu sürdürmeye hazır” diye konuştu.

Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün bir telefon görüşmesi yaptığını ifade etti.

“GÖRÜŞME ANKARA’NIN İNSİYATİFİNDE GERÇEKELŞTİ”

Lavrov, Ankara’nın inisiyatifiyle gerçekleşen telefon görüşmesinde İdlib mutabakatlarının uygulama sürecinin kapsamlı bir şekilde ele alındığını söyledi.

Rus ve Türk temsilcilerinin İdlib’deki durumla ilgili görüşmelerine bugün Ankara’da devam edeceğini kaydeden Lavrov, Moskova ile Ankara arasında İdlib’le ilgili diyalog şansının devam ettiğini vurguladı.

Suriye'de yaşananlar NATO'nun kuruluş anlaşması maddeleri kapsamına girmez. Rus ve Türk delegeler bugün de görüşmelerini sürdürecek. Aşılmaz engeller olduğunu düşünmüyorum. İdlib konusunda koordinasyon sağlamak için görüşmelere hazırız. Putin ve Erdoğan telefonda görüştü. Putin ve Erdoğan İdlib konusundaki anlaşmaların nasıl uygulanabileceğini görüştü.''

"Erdoğan ile Putin görüştü" haberi, 28 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Erdoğan ile Putin görüştü haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan ile Putin görüştü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:50 Yarın Gelecek İlk Zam Belli Oldu: Doğalgaza Zam Yapılacak!
  2. 19:46 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Nisanda Düştü: Conference Board Verileri
  3. 19:43 Meteoroloji'den İzmir için açıklama!: 1 Mayıs 2024 İzmir hava durumu
  4. 19:41 Reynmen, Sevgilisine Evlilik Teklifi Etti! Evleniyor!
  5. 19:25 Şükrü Deviren Mal Varlığını duyurdu
  6. 19:25 Tatil günü için sağanak uyarısı geldi: Etkisi artacak
  7. 19:24 İstanbul Barosu 1 Mayıs hakkında açıklama yaptı!: İşte detaylar
  8. 19:19 Ekonomistler borsa uyarısı yapıyor!: Garanti BBVA karı git gide yükseliyor!
  9. 19:15 Emeklilik sistemi değişiyor mu?: İşte detaylar
  10. 19:13 Apple Watch alamıyorsanız bunu alabilirsiniz!: Fiyatı oldukça uygun!
  11. 19:06 ABD'den İsrail'in Refah'a Olası Kara Saldırısına Tepki: Güvenlik Öncelikli!
  12. 19:03 Sosyal Yardım Alan Haneler Türkiye'de Yüzde 52 Arttı: Yoksulluk Riski Büyüyor
  13. 18:58 Borsa günü negatif bir seyirle noktaladı
  14. 18:56 Emekliye yine bir kötü haber geldi!: Yapılacak zam oranı resmen altüst edecek!
  15. 18:53 McDonald's'ın 2024 İlk Çeyrek Performansı: Gelir Artışı ve Uluslararası Zorluklar
  16. 18:50 KKM Girişi ve Çıkışı: TL'nin Yolculuğu ve TCMB'nin 833.4 Milyar TL'lik Zararı
  17. 18:49 Aldatıldığını kabul etti! Kibariye'den tartışılacak o sözler!
  18. 18:47 Fenerbahçe'nin Yıldızı Ferdi Kadıoğlu, Bayer Leverkusen'in Hedefinde!
  19. 18:43 Green Card sonuç tarihleri merak ediliyor!: Green Card başvuru sonuçları ne zaman çıkacak?
  20. 18:43 Türkiye'de Sigara Devi BAT, Satış Noktalarındaki Kâr Oranlarını Düşürdü: İddialar Yalanlandı
Haberleri