Erdoğan: İsrail doğalgazını ülkemizde kullanırız

Erdoğan: İsrail doğalgazını ülkemizde kullanırız

Erdoğan: İsrail doğalgazını ülkemizde kullan... ‘İsrail gazı da geldiği zaman, İsrail gazı da Türkiye’den geçecekse belki bir alternatif oluşturacak mı?’

“İSRAİL DOĞALGAZINI ÜLKEMİZDE KULLANIRIZ”

‘İsrail gazı da geldiği zaman, İsrail gazı da Türkiye’den geçecekse belki bir alternatif oluşturacak mı?’ sorusu üzerine Erdoğan, “İsrail’le, Herzog’la bu konuyu da görüşeceğiz. Başbakan’la aynı şekilde yine bu konu görüşülecek. Biz, İsrail’le bu noktada geçmişte zaten yolumuzu açmıştık. Biz, İsrail doğalgazını ülkemizde kullanırız, kullanmanın ötesinde Avrupa’ya geçişi için de müşterek bir çalışmanın içerisine gireriz. Şimdi Herzog’la da inşallah Türkiye ziyaretinde bu konular bizim gündemimizde olacak” dedi.

“VATANDAŞI ZORA SOKACAK FİYAT UYGULAMASI YAPMAYIZ”

“Elektrik fatura tarifelerinde kilovat oranını değiştirdiniz. Acaba vatandaşa, küçük esnafa yansıyacak yeni bir düzenleme olabilir mi? Doğalgazda da benzer bir düzenleme olabilir mi?’ sorusuna Erdoğan, “Biz doğalgazda ve elektrikte zaten bu süreç içerisinde ciddi manada sübvansiyon yaptık. Avrupa ile mukayese edilmeyecek derecede bir sübvanse yaptık. Şu an Avrupa’nın en ucuz doğalgazı bizde. Geçen yıl elektrik faturalarında yüzde 50, doğalgaz faturalarında yüzde 75 oranında devlet olarak sübvansiyon sağladık. Tarifelere yansıtılmayan toplam sübvansiyon tutarı 100 milyar lirayı buldu. 2022 yılında da doğalgazın 4’te 3’ü hala sübvanse ediliyor. Dünya enerji noktasında büyük bir darboğazda. Biz bu darboğazı öngördük ve güçlü, sosyal devlet mantığıyla tedbirlerimizi aldık. Kademeli tarife de Türkiye’deki hanelerin ortalama elektrik tüketimleri hesaplanarak 150 kilovatsaat olarak belirlenmişti. Gelen talepler üzerine birinci kademe aylık 210 kilovatsaate çıkarıldı. Bundan sonraki süreçte de biz vatandaşımızı dara, zora sokacak bir fiyat uygulamasını yapmayız” yanıtını verdi.

“DOĞALGAZIN SIFIRLANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

“Doğalgazın sıfırlanması, sıfırı tüketmesi gibi bir şey kesinlikle söz konusu değil” diyen Erdoğan, “İran’da bir arıza sebebiyle ufak bir sıkıntı oldu. O ayrı bir konu ama bu bizim doğalgazımızın tükenmesi anlamına gelmiyor. Bizim bir defa Tuz Gölü’nün altında doğalgaz depolama alanlarımız var. Silivri’de yine aynı şekilde doğalgaz depolama alanlarımız var. Bir de bunun yanında Azerbaycan’dan geliş devam ediyor. Bunun yanında yine aynı şekilde Rusya’dan doğalgazımız geliyor. Durum böyleyken kalkıp da vatandaşı, milleti bu konuda heyecanlandırmanın bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUK NE DEMİŞ ÖNEMLİ DEĞİL”

Trabzon’da Kılıçdaroğlu’na hakaret ettirmek için mikrofon uzattığı çocuk hakkında da konuşan Erdoğan, “Trabzon’da bir evladımız sahneye gelmek için ağlayarak çok ısrar edince biz de yanımıza çağırdık. Kendisi o esnada mikrofonu kapıp bir şeyler söyledi. Esasında çocuk ne demiş önemli değil. Nihayetinde çocuktur. Ama bununla ilgili bir sürü şey konuşuldu. Onların öyle demesi, böyle demesi çok da önemli değil. Biz ne yaptığımıza bakacağız; bu ülkenin evlatları arasında hiçbir ayrım yapmadan yolumuza da aynı kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

"Erdoğan: İsrail doğalgazını ülkemizde kullanırız" haberi, 04 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: İsrail doğalgazını ülkemizde kullanırız haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: İsrail doğalgazını ülkemizde kullanırız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:40 Hukuk fakültesi mezunları hakkında yeni karar çıktı: Bunu yapamayan avukat olamayacak!
  2. 18:38 Yarın İstanbul'da hava durumu: 9 Mayıs 2024 Perşembe
  3. 18:36 Show TV'nin Kızılcık Şerbeti'nde veda mı var? Alınan son karar!
  4. 18:35 Asgari ücretliye kötü haber: Maaşınızdan 3 bin TL gitti!
  5. 18:32 Elazığspor’a bir destek mesajı da Kurtlar Vadisi'nin unutulmaz karakteri Çakır'dan!!
  6. 18:24 Olay kadın göstermeye doyamadı! Eda Taşpınar'dan olay pozlar!
  7. 18:17 Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV Açıklaması: Oranlarda Değişiklik Yok!
  8. 18:14 Hayranları çok ama çok üzülecek! Ünlü müzisyen adını değiştiriyor!
  9. 18:08 Saba Tümer: "Bir yıl boyunca aşk orucu tuttum" dedi! Sosyal Medya Yıkıldı!
  10. 18:07 Beşiktaş Yöneticisi Uçar: Transferler ve Teknik Direktör Hakkında Açıklamalarda Bulundu
  11. 18:02 Rusya ve Çin, Uzayda İş Birliğiyle Nükleer Güçle Çalışan Ay İstasyonu İçin Adım Atıyor
  12. 18:01 ABD'de mortgage faiz oranları düştü
  13. 17:55 Hull City'de Teknik Direktör Değişimi: Rosenior'un Sözleşmesi Feshedildi!
  14. 17:53 Elektrikli otomobilleri mahveden hata: Bu saatlerde sakın şarj etmeyin!
  15. 17:51 Dondurmada kristal uyarısı: Kesinlikle yemeyin!
  16. 17:49 Tüketici Hakem Heyetleri: 2024'te Elektronik Başvurular Artıyor
  17. 17:48 Küresel Borçlar Tarihi Zirvede: İIF Raporu 2024'ün İlk Çeyreğindeki Artışı Açıkladı
  18. 17:46 Havayolu şirketinde 300 kabin personeli aynı anda hastalandı: 90 uçuş iptal edildi
  19. 17:44 Rüyada dişlerin düştüğünü görmek: Uzmanlara göre 7 olası anlam!
  20. 17:42 İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
Politika Haberleri
0.047024965286255