Erdoğan: Vaka sayısını sıfıra yaklaştırmak için bir süre daha kısıtlamalara devam edeceğiz

Erdoğan: Vaka sayısını sıfıra yaklaştırmak için bir süre daha kısıtlamalara devam edeceğiz

Erdoğan: Vaka sayısını sıfıra yaklaştırmak i... AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Salgının zirve dönemini alnımızın akıyla geride bıraktık" ifadesinde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Salgının zirve dönemini alnımızın akıyla geride bıraktık" ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 16:50’de başlayan Kabine toplantısı, 1 saat 45 dakika sürdü. Toplantının ardından açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi: 

* Bugünkü toplantımızda, üzerinde durduğumuz konunun başında corona virüsü salgını geliyor. Türkiye, başarılı bir mücadele ortaya koymuştur. 

* Sağlık hizmetleri başta olmak üzere, her alanda milletimizin her ihtiyaçlarını karşılayan bir sistemle süreci yönettik. Ne güvenlikte zafiyete ne de herhangi bir konuda mağduriyete meydan verdik. Salgının zirve dönemini alnımızın akıyla geride bıraktık. 

* Dünyanın rekorlar kırdığı bir dönemi biz gayet kontrollü ve sakin bir şekilde geçiriyoruz. Gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldığını görüyoruz, sağlam alt yapımız sayesinde kolayca salgının üstesinden geliyoruz. Tablonun sürmesi ve daha iyiye gitmesi için halkımızdan ricam dikkat etmeye devam etmeleridir. 

* Temizlik, maske ve mesafe ilkelerine uymanın ötesinde alınabilecek bir tedbir yoktur. Vaka ve ölü sayılarının yeniden aşağı yönlü duruma gelmesi sevindiricidir. Bu sayıları sıfıra yaklaştırmalıyız. Böylece her alanda rahat etmekle kalmayacak, önümüzdeki fırsatları da değerlendirme imkanlarına kavuşacağız.

* Türkiye’nin elde ettiği bu başarıyı, ekonomik ve siyasi sınıf atlayacak konumdadır. Bu fırsatı değerlendirme kararını 83 milyon hep birlikte vereceğiz. Ekonomide toparlanma ve yeni bir adım için her türlü adımı atıyoruz. Destek paketlerimizle, nakdi yardımlarımızla ülkemizdeki her kesimi yeni döneme hazırlama gayreti içerisindeyiz. 

* Türkiye’nin yükselişi, kimsenin önünde duramayacağı, engellemeyeceği, geri döndüremeyeceği bir ivmeye ulaşmıştır. Yeter ki millet olarak kazanımlara sahip çıkalım, hedeflerimize ilerlemeye devam edelim. Gerisi kendiliğinden gelecektir. * Salgın döneminde, hastalığın bizi yenmesine, köşeye sıkıştırmasına, hedefinden uzaklaştırmasına, esir almasına izin vermedik. Hayatın akışını, ekonominin işleyişini, yatırımları, iç ve dış güvenlik operasyonlarımızı planladığımız şekilde sürdürdük. Yaptığımız açılışlar, icra ettiğimiz faaliyetler bunun en somut ifadesidir. Daha birkaç gün önce Beğendik Köprüsü’nü ve güzergahındaki yolları hizmete açtık. 

* Meclis’imiz kısa bir ara dışında çalışmalarına devam etti. Çok önemli kanunları çıkaran Meclis’imizin yeni yönetimini tebrik ediyorum. Baro yönetimleriyle ilgili kanun değişikliğini de ülkemize ve yargı camiasına hayırlı olmasını diliyorum.

* Sanayide, tarımda, ihracatta yaşanan olumlu gelişmelerden memnuniyet duyuyoruz. Ekonomide açıklanan her veri bir kıpırdanışı haber veriyor. Turizm sektörümüzün de en kısa sürede beklediği çıtayı yakalayacağına inanıyorum. 

* Artık bu bölgede Türkiye’nin içinde yer almadığı, destek sağlamadığı hiçbir projenin yürüme şansının olmadığının kabul edildiğini umuyoruz. Yapıcı diplomasiyi işletme gayreti içerisindeyiz. * Türkiye’nin dostluğunu kazanmanın değerini bilenler, bu mekanizmayı etkin bir şekilde kullanıyor. Husumet bekleyenler ise kaybetmeye devam ediyor. Türkiye’nin barış ve işbirliği eline karşılık vermeye davet ediyorum. * Yaşadığımız dünyayı sadece belirli bir kesim için değil, herkes için daha huzurlu ve güvenli hale getirene kadar devam edeceğiz. Dünya 5’ten büyüktür çağrımızı her platformda söylemeyi sürdüreceğiz. Ecdadın asırlar boyunca yerine getirdiği bu görevi, biz de son nefesimize kadar yürüteceğiz.

AYASOFYA AÇIKLAMASI

* Son günlerdeki önemli bir gelişme de Ayasofya’nın statüsü konusunda yaşandı. Müzeden camiye döndürülerek, vakfiyesindekine uygun halde hizmet vermeye başlaması sevindirmiştir. Ayasofya’yı kiliseden değil müzeden camiye dönüştürüldüğünün altını çizmek istiyorum. 

* 1453’te harap bir vaziyette alıp camiye dönüştüren Fatih Sultan Mehmet Han’dır. Asırlar boyunca Ayasofya, tadilattan geçirilmiş, güzelleştirilmiştir. Tam anlamıyla bize ait bir eser halinde dönüştürülmüştür. Bayramlarda ve önemli günlerde Ayasofya, şehir hayatının merkezine yerleştirmektedir. 

* Daha yakın tarihlerde yaşanan sokak eylemlerinde, İstanbul’un duvarlarına “Zulüm 1453’te başladı” yazdığını da unutmadık. İstanbul’un fethinden utanmak, sadece kendini Türk ve Müslüman olarak görenlerin değil, bu topraklarda yaşayan hiçbir kimsenin düşüncesi olamaz. 

* Bu milletin medeniyetine, tarihine, kültürüne doğrudan saldırmaya cesareti olmayanlar sinsice kendilerine yol bulmaya çalışıyor. Bu zamana kadar aradıkları yollarda milletin irfanına çarpıp yerle yeksan oldular.

"Erdoğan: Vaka sayısını sıfıra yaklaştırmak için bir süre daha kısıtlamalara devam edeceğiz" haberi, 14 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 14 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Vaka sayısını sıfıra yaklaştırmak için bir süre daha kısıtlamalara devam edeceğiz haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Vaka sayısını sıfıra yaklaştırmak için bir süre daha kısıtlamalara devam edeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Politika Haberleri