Erdoğan, Selman Öğüt’ü rektör olarak atadı

Erdoğan, Selman Öğüt’ü rektör olarak atadı

Erdoğan, Selman Öğüt’ü rektör olarak atadı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla dört üniversiteye rektör atandı. Süheyb Öğüt'ün kardeşi Selman Öğüt, İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörlüğüne atandı. "Kemalizm virüstür." gibi Atatürk karşıtı birçok açıklaması bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı. Çeşitli bakanlıklarda başmüfettiş ve müfettiş atamalarının yapıldığı kararnameyle Prof. Dr. Selman Öğüt, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Güliz Muğan İstanbul Okan Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Mehmet Yazıcı Antalya Belek Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. İsmail Boz ise Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.Play Video

 

"KEMALİZM VİRÜSTÜR" İFADESİNİ KULLANMIŞTI

Rektör atamalarında en dikkat çeken isimse İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Selman Öğüt oldu. 2 yıl önce sosyal medya hesabından "Kemalizm bir virüstür, devlet ise vücuttur. Virüs vücuda zarar verebilir, ama virüs virüstür, vücuda hükmedemez. Vücuda kalp ve beyin hükmeder. Erdoğan Kemalistlere devletin vücudundan temizlenen bir virüs türü olduklarını göstermiştir" paylaşımı yapan Prof. Dr. Öğüt katıldığı bir programda bu sözlerinin sorulması üzerine başlayan gerginliğin ardından programı terk etmişti.

 

Selman Öğüt, Ahmet Davutoğlu’nu başbakanlık koltuğundan eden “Pelikan” iddialarının yanı sıra katıldığı televizyon programlarında yaşadığı polemiklerle özellikle Atatürk’le ilgili sözleri ile tartışma yaratmıştı. “Kemalizm virüstür” diyen Selman Öğüt “Elini keselim deyince de insan hakları diyorlar.” sözleri ve “yabancı dil bilmeden doçent olunabilir” savunmasıyla da gündem olmuştu.

“BAY KEMAL” YAZMIŞ

Öğüt, atama kararından bir gün önce, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ofisinde çekilen bir fotoğrafı paylaşıp Erdoğan gibi seslenerek, “Bay Kemal yeni ofisinde kabullere başlamış. İlk giden ise altılı masada oturmasına rağmen hâlâ adı bilinmeyen parti lideri ve arkadaşları” yazmıştı. Bir dönem “AKP içindeki Pelikancı grubun önde gelen isimlerinden olduğu” iddia edilen Öğüt, TÜRKAD Başkan Yardımcısıyken, Erdoğan’ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2020 yılında görevden alınmasının ardından Medipol Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmıştı. Öğüt’ün, 2015 yılında jüri üyelerini ve dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ı “kendisini yetersiz buldukları” iddiasıyla, Berat Albayrak’a mail atarak şikâyet ettiği Wikileaks belgeleri de gündem olmuştu. Öğüt, söz konusu mailde, “AK Parti iktidarından önce paraleli, masonu, ırkçısı doçentliğini jürileri ayarlayıp aldı. Yekta hoca sağolsun otomatiğe çevirdi” yazmıştı.

 

İŞTE O ÜNİVERSİTE

esenyurt-universitesi.jpg

"Erdoğan, Selman Öğüt’ü rektör olarak atadı" haberi, 01 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 01 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan, Selman Öğüt’ü rektör olarak atadı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan, Selman Öğüt’ü rektör olarak atadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  2. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  3. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  4. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  5. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  6. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
  7. 02:17 İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
  8. 02:15 Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
  9. 02:14 Pastane usulü kurabiye için ihtiyacınız olan 1 bardak!
  10. 02:13 İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
  11. 02:13 Pastane tadını bulamayan bu tarifi denesin! En güzel un kurabiyesi tarifi
  12. 02:12 Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
  13. 02:11 İrmik helvasını ipeksi yumuşaklığa ulaştıran sır!
  14. 02:09 Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!
  15. 02:07 Kişilik testi: İlk gördüğünüz şey stresle nasıl başa çıktığınızı ortaya çıkarıyor!
  16. 02:06 Avustralya’nın eski lideri Morrison’dan ‘kaygı bozukluğu’ itirafı geldi
  17. 02:04 Milyonlarca yıllık mucize 150 dakikada gerçekleşti!
  18. 02:03 Eski IMF başkanına hapis cezası isteniyor
  19. 02:02 Hisseler tavan yaptı! 20 yıldan sonra ilk kez: Dev şirket temettü dağıtacağını duyurdu
  20. 02:00 ABD'de bir George Floyd vakası daha gerçekleşti: Polisin boynuna bastırdığı adam hayatını kaybetti
Politika Haberleri