Erdoğan: Türkiye'nin son 19 yılda nereden nereye geldiğinin şahidi bu milletin ta kendisidir

Erdoğan: Türkiye'nin son 19 yılda nereden nereye geldiğinin şahidi bu milletin ta kendisidir

Erdoğan: Türkiye'nin son 19 yılda nereden ne... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de “Salarha Tüneli Açılış Töreni”nde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Rize'mizin hem şehir içi hem dağın ardı ile önü arasında ulaşımı temin edecek yaklaşık 3 km uzunluğundaki Salarha Tüneli'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İyidere Lojistik Limanı ve deniz üzerinde inşa ettiğimiz Rize-Artvin Havalimanı'nın açılmasıyla yük ve insan trafiği fazlalaşacaktır. Bu tünelle trafiği şehir içinden alıp çevreyolu üzerinden arka tarafa veriyoruz. Bu tünel Rize'nin 70 yıllık hayalidir. Tünel sayesinde 14 kilometreyi bulan ve yarım saat süren ulaşım artık 4.5 kilometre civarına ve 5 dakikaya inecektir. Hemşehrilerimiz bu yolda hızlı, güvenli ve konforlu seyahat edebilecektir.

 

Merkez Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesiyle 1950'li yıllarda deniz dolgusuyla elde edilen alanları baştan sona yeniliyoruz. Aradan geçen 70 yılın ardından hem yorgun hem de ihtiyaçlara cevap veremez hale gelmişti. Bölgede bulunan 118 dükkanı, 60 konutu yıkarak yerine Rize'mize yakışır yepyeni işyeri ve ticaret merkezleri inşa ediyoruz. 308 milyon lira yatırım bedeli olan proje ile 455 araçlık otopark kazandıracağız. Kentsel dönüşüm projemizin şimdiden şehre ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.

Deprem, sel ve toprak kayması bulunduğu iklim ve coğrafi yapısı sebebiyle ülkemizin kaderidir. Enkaz kaldırma ve hasar tespiti çalışmalarını hızla yapıyor ve vatandaşlarımızın zararlarını karşılayıp yıkılan yerleri yeniden inşa ediyoruz. Karadeniz bölgemizde bu tür afetlerle karşılaşmıştır. Antalya ve Muğla gibi orman yangınlarının ciddi tahribata, can ve mal kaybına yol açtığı yerlerde yaraları sarıyoruz. Yakında yeniden gelip çalışmaları yerinde göreceğim.

Tünelin açılmasıyla birlikte şehrimizin büyümesi devam edebilecek. 

Küresel iklim değişikliği, Karadeniz gibi yerlerin önemini daha da artırıyor. Toprağımıza, yeşilimize sahip çıkacağız. Geçmişte şahit olduğumuz rant hırsına, bencilliğe dayalı hoyratlığın burada yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. 

Türkiye'de bir kesim var; ağızlarını her açtıklarında 19 yılda ne yaptınız ki diye soruyor. Bu soruyu kimlerin sorduğunu biliyorsunuz değil mi? Böyle bir soruyu ancak ne kendisi, ailesi, evlatları bu ülkede yaşamamış olan birisi sorabilir. Türkiye'nin son 19 yılda nereden nereye geldiğinin şahidi bu milletin ta kendisidir. 

Bay Kemal'e ve CHP tabanına sesleniyorum: Gelin de Rize'yi görün. Dikili bir ağacınız yok ağacınız! Yaşı 30-35'in altında olanlar eski Türkiye'yi hatırlayamayabilir ama en azından büyüklerinden dinlemiştir. Bu ülke 19 yılda ne yaptınız diyenlerin içlerindeki fitneyi kötü niyeti biliyordur. 

Burs ve kredi tutarını lisans öğrenciler için aylık 45 liradan 650 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 90 liradan 1300 liraya çıkardık. 

Ayrıntılar geliyor...

"Erdoğan: Türkiye'nin son 19 yılda nereden nereye geldiğinin şahidi bu milletin ta kendisidir" haberi, 04 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 04 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Türkiye'nin son 19 yılda nereden nereye geldiğinin şahidi bu milletin ta kendisidir haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Türkiye'nin son 19 yılda nereden nereye geldiğinin şahidi bu milletin ta kendisidir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif: Enflasyon Bahsi!
  2. 11:39 YÖK'ten Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik açıklama
  3. 11:29 KAP'a açıklama yapıldı: 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
  4. 11:26 TÜİK verileri: Yabancılara bin 778 konut satıldı
  5. 11:22 Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i Belli Oldu: Olympiakos Karşısında Tur İçin Sahada!
  6. 11:20 Dev Mobilya Şirketi İflas Etti: Yüzlerce İşçi İşsiz Kaldı
  7. 11:19 CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı yapıldı
  8. 11:12 Altın Fiyatlarındaki Artış Dolandırıcılığı Tetikledi: Kuyumcular Paketli Altını Tercih Ediyor
  9. 11:08 Mikroplastiklerin Vücuda Sızması: Sağlık İçin Ciddi Tehlike!
  10. 11:03 Yapay Zeka Güzellik Yarışması: Miss AI'nin Arayışı
  11. 10:58 Pendik Köprüsü'nde Yol Verme Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü!
  12. 10:56 İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi de mi değişiyor: Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor
  13. 10:54 2 kişinin Hayatını Kaybettiği Toprak Kayması Olayında 1 Gözaltı
  14. 10:51 Define ararken mağarayı çökerttiler: 3 kişi hayatını kaybetti
  15. 10:47 Altın ve Dövizdeki Dalgalanma: Piyasaları Etkiliyor
  16. 10:46 Fatih Altaylı: İktidar ortakları, neden korktunuz
  17. 10:42 İnceleme devam edecek: Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi
  18. 10:41 Taham İnşaat'ın 11 Yıllık Öyküsü: İflas Kararıyla Son Buldu
  19. 10:36 Sabah belediye başkanı akşam aktör: Erdal Beşikçioğlu'nun yeni hayatı
  20. 10:33 FETÖ'ye Darbe: İçişleri Bakanlığı Operasyonla 60 Şüpheliyi Yakaladı!
Politika Haberleri