Erdoğan’dan ABD’ye 'yaptırım' tepkisi: Bu nasıl bir ittifaktır

Erdoğan’dan ABD’ye 'yaptırım' tepkisi: Bu nasıl bir ittifaktır

Erdoğan’dan ABD’ye 'yaptırım' tepkisi: Bu na... AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde-Ankara Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde-Ankara Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

''CUMARTESİ GÜNÜ KUZEY MARMARA OTOYULU'NU AÇACAĞIZ''

''Açıkkuyu-Alayhan arasındaki ikinci kesimin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Toplam uzunluğu 330 kilometreye varan otoyolu Eylül ayı başında hizmete açmıştık. Yolun tamamını devreye almış oluyoruz. https://tele1.com.tr/abdnin-yaptirim-kararina-art-arda-tepkiler-287649/ Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz otoyol mümkün hale gelmiştir. 4 saate varan seyahat süresi artık neredeyse yarı zamanda tamamlanabilecektir. Yılda 1.6 milyar liranın üzerinde ekonomiye katkısı olacaktır. Bozkırı yeşile döndürüyoruz. Akıllı yol olarak tasarlanması diğer yollardan farklı özellikler öne çıkarıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sağlık alanında dev adımlar atıp, yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Ulaştırma yatırımlarında da Türkiye'yi çağ atlatıyoruz. İnşallah Cumartesi günü de Kuzey Marmara Otoyolu'nu açacağız. Bu mutlulukları milletimizle paylaşacağız.

''MUHALEFETİ MAŞA OLARAK KULLANIYORLAR''

Salgın nedeniyle işleri azalan esnaflarımıza önceki gün açıkladım. Kamu arazilerini kullanan turizmcilerimiz için de 1 milyar liraya yakın erteleme getirdik. KDV ve stopaj vergilerinin sürelerini de uzattık. Kısa çalışma gibi destekleri zaten sürdürüyoruz. Elimizde bulunan tüm kaynakları kullanarak iş insanlarımızın ve çalışanlarımızın yanında duruyoruz. İçinden geçtiğimiz tarihi dönemde en büyük gücümüz, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizdir. Türkiye'yi istedikleri şekilde yönlendiremeyenlerin, ülke içindeki muhalefeti ve kurumlarını maşa olarak kullandıklarının farkındayız. Bu beşinci kol faaliyetlerini de boşa çıkaracağız.

''2017'DEN BERİ HİÇBİR ÜLKEYE BU YAPTIRIM UYGULANMAMIŞTIR''

Son 7 yıldır uğradığımız her saldırıyı nasıl boşa çıkardıysak bunları da hüsrana uğratacağız. Gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye büyüdükçe güçlendikçe hedeflerine yaklaştıkça bunlarla bağlantılı olarak istikbal ve egemenlik haklarına sıkı sıkıya bağlı kaldıkça saldırılar artıyor. Tek taraflı yaptırımlarla bizi yolumuzdan çevirmeye çalışıyorlar. AB'nin yaptırım tehditleri vardı. Dün de ABD yaptırımları açıklandı. Çok net ifade ediyorum. 2017'den bu yana CAATSA konusunda hiçbir ülkeye bu yaptırım uygulanmamıştır. İlk defa bir NATO üyesi olarak ülkemize uygulanmaktadır.

''BU NASIL BİR İTTİFAKTIR''

Bu nasıl bir ittifaktır, bu nasıl bir müttefikliktir. Bu karar ülkemize aleni bir saldırıdır. Gerekçe Türkiye'nin Rusya'dan S400 savunma sistemi almış olmasıdır. ABD kendi elindeki hava savunma sistemlerinin ülkemize satışına izin vermiyor. F35'lerin bine yakın parçasını Türkiye üretiyor. ABD ihtiyacımızı başka yerden karşıladık diye yaptırım silahını çekmiştir. Üstelik bunu kendi yayınladıkları raporlarda alenen belirtiyorlar. S400 konusunda endişeniz varsa teknik çalışma grubu kuralım sorunu çözelim teklifiyle gittik. Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. S400 konusu olmasaydı başak bir gerekçeyle benzer konulara başvurulacağı belli oluyor. Savunma sanayimizi her bakımdan bağımsız hale getirmek için iki kat fazla çalışacağız. Projeleri hızlandırıp destekleri artıracağız.''

"Erdoğan’dan ABD’ye 'yaptırım' tepkisi: Bu nasıl bir ittifaktır" haberi, 16 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 16 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan’dan ABD’ye 'yaptırım' tepkisi: Bu nasıl bir ittifaktır haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’dan ABD’ye 'yaptırım' tepkisi: Bu nasıl bir ittifaktır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 10 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:55 Borsada günün ilk yarısı tamamlandı: Ereğli Demir Çelik en çok işlem gören hisselerin başında!
  2. 13:53 Doların baskısı artıyor: Yatırımcılar TL varlıklara yöneldi
  3. 13:32 Birleşmiş Milletler açıkladı: "Yaklaşık 110 bin kişinin Refah'tan kaçtığı tahmin ediliyor"
  4. 13:21 Ümit Özdağ Fatih Portakal'a ateş püskürdü: "Adresinizi verirseniz size gözlük ve kulaklık yollarım"
  5. 13:21 Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Kötü Haber: Talepleri Reddedildi
  6. 13:12 Popstar Bayhan Spotify'da Dünya Viral Listesi'nde zirveye çıktı
  7. 13:09 TikTok, Yapay Zeka İçeriğini Etiketleyerek Şeffaflığı Artırıyor
  8. 13:05 Evde Yunan Lezzeti: Saganaki Tarifiyle Lezzet Şöleni!
  9. 13:01 Nijerya'da Lassa Ateşi Salgını: 857 Vaka ve 156 Ölüm
  10. 12:56 Ermenistan'da Miting: Sınır Çalışmaları Durdurulsun, Başbakan İstifa!
  11. 12:53 İsrail'de Gösteriler: Gazze Şeridi İçin Ateşkes ve Esir Takası Talepleri Yükseliyor
  12. 12:49 İngiltere Merkez Bankası Başkanı: Politika Faizinde Değişiklik Yok
  13. 12:45 Pentagon Sözcüsü: ABD, İsrail'e Silah Yardımını Gözden Geçiriyor
  14. 12:44 Yasmin Erbil Sevgilisi Yiğit Poyraz'ın Kucağında Çıktı!
  15. 12:41 Haluk Levent'ten İsrail'e Sert Tepki: 'Çocukların Ölümünü Nasıl Savunabilirsiniz?'
  16. 12:36 Süheyl Batum: Galatasaray'ı Küresel Arenada Taçlandırmak İçin Hazırız!
  17. 12:02 Afra Saraçoğlu'nun Zor Anları! Skandal Dokunuş!
  18. 11:40 Alkoçlar Otelcilik kredi vurgunu mu yaptı: Kredi kaçırma iddiası gerçek mi?
  19. 11:39 Ünlü yönetmenin köpeği senaristin parmağını kopardı ve yedi!
  20. 11:33 Heidi Klum'un kuzeni iç çamaşır mankeni oldu! Babası sosyal medyayı ayağa kaldırdı!
Politika Haberleri