Erdoğan'dan 'savaş değil diplomasi' talimatı: ''Güney Kıbrıs hariç herkesle aynı masaya oturabiliriz''

Erdoğan'dan 'savaş değil diplomasi' talimatı: ''Güney Kıbrıs hariç herkesle aynı masaya oturabiliriz''

Erdoğan'dan 'savaş değil diplomasi' talimatı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Doğu Akdeniz konusu ile ilgili Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin dışında her ülkeyle aynı masaya oturulabileceği, muhataplarla yapılan her görüşmede de bu noktaya nasıl gelindiğinin iyi anlatılması talimatını verdiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kurmaylarına, " Doğu Akdeniz'de yüzde 100 haklıyız, haklılığımızdan vazgeçmeyiz. Güney Kıbrıs hariç herkesle aynı masaya oturabiliriz. Bu 'haklarımızdan taviz vereceğiz' demek değildir. Herkesin kazanabileceği ortak bir zeminde buluşabiliriz" dediği belirtildi.Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile yaşanan gerilim devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin MYK toplantısında kurmaylarına konuyla ilgili talimatlar verdiği aktarıldı. Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, muhatap ülkelerin farklı konjonktürlerde farklı söylemlere sahip olduklarını belirten Erdoğan, Türkiye'nin tezlerinin hep aynı noktada durduğunu ve uluslararası hukuka uygun olduğunu söyledi.

"BUGÜNLERE NASIL GELDİK KAMUOYUNA ANLATIN"

Habere göre Erdoğan, "Bugüne kadar Doğu Akdeniz başta olmak üzere tüm diplomatik konularda muhatap ülkelerle söylemlerimizi karşılaştırın. Geçmişte Yunanistan başta olmak üzere bu ülkelere ne gibi desteklerde bulunduk bunları araştırın. Bugünlere nasıl geldik bunları kamuoyuna anlatın. Türkiye hep aynı noktada durdu. Fransa, Yunanistan gibi ülkelerin ise devlet başkanları sürekli değişti. Söylem ve düşünceleri de farklılık gösterdi, gelgitler yaşandı. Bugüne kadar yaşanan bu gelgitleri araştırın, geniş bir çalışma yapın, bana sunun. Hem muhataplarımızla görüşmelerde hem de kamuoyuna bunu iyi anlatalım" dedi.

"ALMANYA ARABULUCULUK YAPMAK İSTİYOR"

Doğu Akdeniz'deki son gelişmeler hakkında değerlendirme yapan Erdoğan, "Biz bu konuda yüzde 100 haklıyız, haklılığımızdan vazgeçmeyiz. Güney Kıbrıs hariç herkesle aynı masaya oturabiliriz. Bu, 'haklarımızdan taviz vereceğiz' demek değildir. Herkesin kazanabileceği ortak bir zeminde buluşabiliriz. Kazan kazan politikası uygulayabiliriz. Ama Yunanistan buna yanaşmıyor. Masada her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Siyasi çözümü destekliyoruz. Almanya arabuluculuk yapmak istiyor ama stratejik ortağı Fransa'yı da bir şekilde destekleme durumunda kalıyor" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan'dan 'savaş değil diplomasi' talimatı: ''Güney Kıbrıs hariç herkesle aynı masaya oturabilir." haberi, 03 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 03 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan 'savaş değil diplomasi' talimatı: ''Güney Kıbrıs hariç herkesle aynı masaya oturabilir.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan 'savaş değil diplomasi' talimatı: ''Güney Kıbrıs hariç herkesle aynı masaya oturabilir.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  2. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  3. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  4. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  5. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  6. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  7. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  8. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  9. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  10. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  11. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  12. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  13. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  14. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  15. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  16. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  17. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  18. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  19. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  20. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
Politika Haberleri